1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ-10 

DHA YURT BÜLTENİ-10 

featured
service

 

Cinsel saldırı sanığının tutuklanması, mağdur kadının annesini sevindirdi
 
ANTALYA’da Çiğdem Yaylak’ı (29) çalıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle alıp götürdüğü marangoz atölyesinde cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Murat Kaya’nın (36), adli kontrol şartlarını ihlal edince tutuklanması, mağdur kadının annesi ve avukatını sevindirdi. Anne Hülya Baran, “İlahi adalete güveniyorum. Devletimize teşekkür ediyorum” dedi.

30 Eylül 2019’da Antalya’da eğlence merkezinde çalışan bir çocuk annesi Çiğdem Yaylak, iş bitimi patronunun söylemesi üzerine Murat Kaya isimli müşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak üzere yola çıktı. Durağa gelindiğinde Murat Kaya, araçtan inmesine izin vermediği Çiğdem Yaylak’ı dövdü. Ardından kadını otomobiliyle marangoz atölyesine götürdü. Burada kadını dövmeyi sürdüren Murat Kaya, Çiğdem Yaylak’a cinsel saldırıda bulundu. Kaya, daha sonra aracına aldığı Çiğdem Yaylak’ı bilmediği bir yerde bırakarak ayrıldı.

Polise giden Çiğdem Yaylak şikayetçi olurken, gözaltına alınan Murat Kaya ile kadına zorla uyuşturucu madde kullandırdığı öne sürülen G.K., iddiaları kabul etmedi. Olay anına ilişkin iş yeri güvenlik kameralarını inceleyen Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığını gösteren kamera kayıtlarının silindiğini tespit etti. Veri kurtarma uzmanlarının yaptığı çalışma sonunda olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı. Murat Kaya ile G.K., çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda savcının tutuklanma talebine rağmen mahkeme heyeti sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mağdur kadının aile avukatı Bilgenur Yalçın, mahkemeye ek bir dilekçe vererek sanığın tutuklanmasını istedi. Bu talebin reddedilmesi üzerine avukat Yalçın, tutuklanma talebini bir üst mahkeme olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıdı. Üst mahkeme de, sanığın adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmediği, bununla ilgili yasal ve geçerli bir mazeret bildirmediği, atılı cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kaldığına dair dosyaya yansıyan bilgi ve belgeleri de göz önüne alınarak, tutuklanmasına karar verdi.

‘TUTUKLANMASI ACIMIZI BİRAZ DİNDİRDİ’
Çiğdem Yaylak’ın annesi Hülya Baran, sanığın tutukluluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 3 Haziran 2020 tarihinde intihar teşebbüsünde bulunan kızının 15 gün önce yoğun bakıma alındığını ifade eden Hülya Baran, “Enfeksiyonu vardı. Çok ağır geçti. Şu an yoğun bakımdan çıktı. Palyatif servise geçtik. Kızımın yaşama tutunması için mücadelemiz sürüyor” dedi. Murat Kaya’nın tutuklanmasının biraz olsun içlerindeki acıyı dinlendirdiğini sözlerine ekleyen Hülya Baran, şöyle dedi: “Yaşadığımız hiçbir şeyin telafisi yok. Ama içim bir nebze de olsa rahatladı. Murat Kaya’nın adli kontrolü ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklandığı denilse de adaletin delilleri inceleyerek, her şeyin ortada olduğunu görerek buna karar verdiğine inanıyorum. En ağır şekilde de cezalandırılmasını istiyorum. Ben bir anne olarak yaşadıklarımı kelimelere dökemem. İlahi adalete de güveniyorum. Devletimize teşekkür ediyorum. Sonuna kadar yanımızda olmalarını istiyorum. Türk milletine teşekkür ediyorum.”

‘UMARIM EN AĞIR CEZAYI ALIR’
Avukat Bilgenur Yalçın ise 1,5 yıldır verdikleri hukuk mücadelesinin sonuç vermeye başladığını belirterek, “Sonunda sanığın tutuklu yargılanmasını sağlayabildik. Her ne kadar adli kontrol hükümlerinin ihlal edildiği gerekçesi ile tutuklandığı belirtilse de aslında mahkeme heyetinin delilleri inceleyerek tutukluluk kararını buna göre verdiğini biliyoruz. Umarım en ağır cezayı alır. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– RÖP1: Hülya Baran ile röportaj
– RÖP2: Av.Bilgihan Yalçın ile röportaj
– Avukattan yakın plan
– Adliye dış plan
-Arşiv güvenlik kamerası görüntüleri 
HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,(DHA)

===========================

Eşini öldürüp gömdüğü ortaya çıkan kocaya 15 yıl hapis cezası
 
ANTALYA’nın Finike ilçesinde 8 yıl önce kaybolan eşi Hatice Bertan’ı (38), öldürüp, 2 kişinin yardımıyla gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bekir Bertan (39), 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kendisine yardım ettiği belirlenen eski eşi Münevver Tayarer ve iş ortağı Sadettin Demiray ise 4’er yıl hapisle cezalandırıldı.

Olay, 21 Kasım 2012’de, Finike’de meydana geldi. İlçede bar işleten Bekir Bertan ile eşi Hatice Bertan arasında evde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Bu sırada Bekir Bertan, eşinin başına sert cisimle vurdu. Kan içinde kalan Hatice Bertan, hastaneye gitmek istedi, ancak eşinin karşı çıkması üzerine odasına geçip, uyudu. Sabah kalktığında eşinin yaşamını yitirdiğini fark eden Bekir Bertan, eski eşi Münevver Tayarer ve arkadaşı Sadettin Demiray’ı kendisine yardım etmeleri için eve çağırdı. Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray’ın yardım talebini reddetmesi üzerine Bertan, çocuklarına zarar vereceği tehdidiyle ikiliyi ikna etti. Hatice Bertan’ın cesedini çarşafa saran şüpheliler, Kumluca ilçesi Turizm Caddesi üzerindeki sazlık alana götürüp, gömdü.

DOSYA 8 YIL SONRA AÇILDI
Hatice Bertan’ın ortadan kaybolmasına ilişkin dosyayı yeniden değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Bertan’ı 5 ay süresince teknik takibe aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Bertan ile Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray’ı konuşmalarından, Hatice Bertan’ın öldürüldüğünü belirledi. Polis, geçen yıl 10 Mart günü Bekir Bertan’ı Finike’de, Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray’ı ise Denizli’de gözaltına aldı.

HER YIL EŞİNİ GÖMDÜĞÜ YERDE DUA ETMİŞ
Bekir Bertan ile Antalya’ya getirilen Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray, polisteki ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Üçlünün zaman zaman bir araya geldiği, cinayetin ortaya çıkması halinde inkar etmeleri yönünde söz birliğine vardıkları ortaya çıktı. Bekir Bertan, ifadesinin ardından eşini gömdükleri yeri göstermek için Finike’ye götürüldü. Turizm Caddesi yanındaki alana cesedi gömdüklerini belirten Bertan, her yıl buraya gelip, eşi için dua ettiğini söyledi. Polis, Bekir Bertan’ın gösterdiği alanda iş makineleriyle kazı çalışması başlattı.

3 TUTUKLAMA
Finike Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 3 şüpheli, sevk edildikleri Finike Adliyesi’nde, Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Bekir Bertan’ın cesedi gömdüğünü söylediği, Kumluca ilçesine bağlı Kum Mahallesi Turizm Caddesi’ndeki sazlık alanda kazı çalışması yapıldı, ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

İDDİANAME HAZIRLANDI
Finike Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin iddianameyi Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladı. Bekir Bertan’ın resmi nikâhlı eşi olan Hatice Bertan’ı darbettiği, darp sonucunda Hatice Bertan’ın yaralandığı, kadının eşinden kendisini hastaneye götürmesini istemesine rağmen Bekir Bertan’ın bunu kabul etmediği, bunun sonucu olarak da Hatice Bertan’ın vefat ettiği, bunun üzerine Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli Bekir Bertan’ın üzerine atılı ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan, diğer şüpheliler Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray’ın ise şüpheli Bekir Bertan’a yardım ederek maktulenin cesedini herhangi bir merciye başvurmadan gömmek suretiyle ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarını işledikleri iddiasıyla iddianame hazırlandığı belirtildi.

‘YATIP, UYUDUM, SABAH UYANDIĞIMDA ÖLMÜŞTÜ’
İddianamede vicdani rahatsızlık nedeniyle 8 yıl sonra oğlu Bekir Bertan’ın yaptıklarını Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek anlatan babası V.B.’nin kolluk görevlilerine verdiği ifadeye yer verildi. Oğlunun 2001 yılında Münevver Tayarer ile evlendiğini, 2009 yılında boşandığını, 2012 yılında ise pavyonda tanıştığı Hatice Bertan ile evlendiğini belirten V.B.’nin, “2012 yılının son aylarına doğru oğlum iş ortağı ile yanıma gelerek, ‘Baba ben bir b.. yedim. Hatice’yi öldürdüm. Ceset Finike’de bulunan evimde kaldı. Hatice ile kavga ettik. Ona vurdum. Hastaneye götürmemi istedi. Ancak götürmedim, yatıp, uyudum. Sabah uyandığımda ölmüştü. Cesedi Antalya’da gömmek istiyorum’ dedi. Kabul etmedim ve jandarmaya teslim olmasını istedim” sözleri yer aldı.

‘SABAH UYANDIĞIMDA HATİCE BUZ GİBİYDİ’
Bekir Bertan ve diğer 2 tutuklu sanığın yargılandığı davanın karar duruşması Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada ifade veren Bertan savunmasında, “Ben ölüme sebebiyet verecek en ufak bir şey yapmadım. Olayın üzerinden uzun zaman geçmiştir. Keşke maktuleye ait ceset bulunabilseydi. Ben ona dediğim gibi öldürecek nitelikte bir şey yapmadım. Kumluca’dan eve gelirken daha önce de ifade ettiğim gibi araçtan atladı ancak eve geldiğimizde herhangi bir şeyi yok gibiydi. Eve geldiğimizde kendisi dışarıya çıkıp uyuşturucu madde almak istediğinde onunla tartıştık. Ben ona engel olmaya çalıştım. O krize girmişti. Kendisini sağa sola vuruyordu. Benim üzerime de şişe fırlatıyordu. Saat 00.00’da ben yattım. Aslında kanepede televizyon seyrederken uyuyakalmışım. Hatice de benim yanıma gelip yattı. Ben yanıma yattığını fark ettim ancak uyku sersemi olduğum için uyumaya devam ettim. Sabah uyandığımda Hatice buz gibiydi. Ben bu aşamada tahliyemi istiyorum. Herhangi bir suç işlemediğimi düşündüğüm için de beraatımı isterim” dedi.
Sanık avukatı da mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, beraat ile birlikte müvekkilin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti Bekar Bertan’ın ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış olsa da sanığın eyleminin ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama’ suçu olarak vasıflandırılması gerektiğinden hareketle; suçun işleniş biçimi, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı dikkate alınarak, Bekir Bertan’ın indirimsiz 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Tutuklu sanıklar Münevver Tayarer ve Sadettin Demiray hakkında ise ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 4’er yıl hapis cezası verildi.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Mehmet AKIN/ELMALI (Antalya), (DHA)

==========================

Niğde’de 96 yaşındaki Fatma Teyze’nin yeni kimlik kartı başvurusu evinde alındı
 
NİĞDE’de rahatsızlığından dolayı Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’ne gelemeyen 96 yaşındaki Fatma Erdem’in yeni kimlik kartı başvurusu evinde alındı.

İşlemler sırasında Niğde Valisi Yılmaz  Şimşek, Fatma Erdem’i evinde ziyaret etti. Vali Şimşek, Erdem’e yeni kimlik kartının hayırlı olmasını diledi. Ziyarette konuşan Vali Şimşek, “Bakanlığımızın bir uygulaması olan 75 yaş üzerinde olup nüfus müdürlüğümüze gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza kimliklerini evlerinde takdim ediyoruz. Bugün bu amaçla Fatma Teyze’nin yanındayız kendilerine kendilerinin yeni kimlik vereceğiz. Arkadaşlar  işlemlerini yapıyorlar. İnşallah en kısa sürede kimliği gelecek ve takdim edeceğiz” dedi.

Görüntü dökümü
-Yaşlı kadından görüntü
-Kimlik işlemleri yapılırken görüntü
-Detay görüntüler
-Vali Yılmaz Şimşek’in açıklaması
Ali KADI/NİĞDE (DHA) 

==========================

Niğde’de travesti operasyonu: 8 gözaltı 

NİĞDE’ merkezli 2 ilde yapılan fuhuş operasyonunda 8 travesti gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada ‘Fuhuş yapmak veya yaptırmak, fuhşa teşvik ve aracılık etmek’ suçu kapsamında Niğde ve Aksaray’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 8 travesti gözaltına alınırken, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; 8 adet uyuşturucu hazırlamada kullanılan değişik ebatlarda cam aparat, 50 Euro ile 6105 TL tutarında nakit para, 10 adet cinsel içerikli materyal, folyo içerisine sarılı metamfetamin maddesi, 2 adet extacy hap,  9 adet cep telefonu, 1 adet laptop, 1 adet ‘kelebek’ olarak tabir edilen bıçak ele geçirildi.  Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.D. ve M.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler, serbest kaldı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmedi
Haber – Kamera: Ali KADI/NİĞDE, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!