1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ-3 

DHA YURT BÜLTENİ-3 

featured
service

 

Kendisini dövüp, dişini kıran kişiye 7 ay hapis verilen Sema usta: Daha fazla ceza verilmeliydi

Burdur’da 2019 yılında caminin merkezi ezan sistemindeki arızayı tamir etmek için gittiği Karaçal köyünde Sema Kozak’ı döverek dişini kıran K.A., 7 ay hapis ve bin 300 TL para cezasına çarptırıldı. Psikolojisinin bozulduğunu ve gittiği yerlerde başına böyle olaylar geleceği korkusuyla yaşadığını söyleyen Sema Kozak, “Verilen cezayı az buluyorum. Daha fazla ceza verilmeliydi” dedi. Sema Kozak daha önce sonuçlanan kamu davasında paspas sapıyla K.A.’ya vurduğu gerekçesiyle bin 680 lira adli para cezası ile cezalandırılmıştı.

Burdur merkezde camilerin ses sitemi, merkezi sistem ve iç düzen ses sitemlerinin tamir ve bakımını yapan Sema Kozak, geçen yıl haziran ayında gittiği merkez Karaçal köyündeki caminin merkezi ezan sistemindeki arızayı tamir etmek için minarede çalışırken, tanımadığı K.A. isimli bir erkeğin hakaretine maruz kaldı. K.A., minareden inen Sema Kozak’ın suratına yumruk atarak, bir dişini kırdı. Kozak da bu arada kendini savunmak için yerden bulduğu paspas sapıyla K.A.’ya vurdu. Olay üzerine açılan ve Burdur 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen kamu davasında Sema Kozak, ‘kasten basit yaralama’ suçundan 84 gün karşılığı 1680 lira adli para cezası ile cezalandırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sema Kozak’ın K.A.’dan şikayetçi olduğu dava ise Burdur 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın ilk duruşmasında K.A.’ya ‘kasten yaralama’ suçundan 7 ay, ‘hakaret’ suçundan ise 1300 lira para cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

‘VERİLEN CEZAYI AZ BULUYORUM’
Mahkeme çıkışında Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuşan Sema Kozak, “Karaçal köyünde 28 Haziran 2019 tarihinde minarenin seslendirme sistemindeki arızayı gidermeye çalışırken daha önce hiç görmediğim, tanımadığım bir şahıs bana sözlü olarak sataştı, ağır hakaretlerde bulundu. Darp edildim. Bir dişim kırıldı, iki dişim zarar gördü. Ben ekmeğimin peşindeyken tanımadığım, bilmediğim, husumetim olmayan bir kişi bana bu hareketi yaptı. Suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme 7 ay hapis ve 1300 lira para cezası verdi. Verilen cezayı az buluyorum. Daha fazla ceza verilmeliydi” dedi. Kozak, olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ve gittiği yerlerde başına böyle olaylar geleceği korkusuyla yaşadığını söyledi.
Sema Kozak’ı duruşma sırasında yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer de “Sema arkadaşımıza destek olmak için geldim. Ekmeğinin peşinde olan arkadaşımızın saldırıya uğraması çok üzücü. Kadına yönelik şiddetin karşısındayız. Sema arkadaşımızın her zaman arkasındayız” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Adliye dış görünüş
-Adliyeden çıkışı
-Sema Kozak’in minare ses sistemini tamir ederken (arşiv)
-RÖP 1: Sema Kozak 
-RÖP 2: Zinet Gezer
-Sema Kozak’ın kırılan dişlerini gösterirken fotosu

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

==============================

Gazipaşa’da motosiklet devrildi: 2 yaralı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilen motosiklette biri ağır 2 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan Mehmet Gür’ün aynı gün ‘koronavirüs’ testi yaptırdığı ve test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde meydana geldi. Selinus sahili istikametinden şehir merkezine seyir halinde olan B.S.’nin (29) kullandığı 07 UV 048 plakalı motosiklet, yağmurla kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. B.S. ve arkasında yolcu olarak bulunan Mehmet Gür (30) motosikletle yaklaşık 10 metre sürüklendi. B.S. kazada hafif yaralanırken, Mehmet Gür ise başını refüjdeki kaldırıma çarparak ağır yaralandı.

TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü B.S.’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başından aldığı darbe sonucu ağır yaralı olan Mehmet Gür, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahale sonrası Alanya’da bir hastaneye sevk edildi ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Öte yandan kazada ağır yaralanan Mehmet Gür’ün aynı gün ‘koronavirüs’ testi yaptırdığı ve test sonuçunun pozitif çıktığı öğrenildi.

MOTOSİKLET BOŞ TARLADA BULUNDU
Olay yerine gelen polis ekipleri kazaya karışan motosikleti bulamayınca çevredeki kameraları inceleyip, vatandaşların bilgisine başvurdu. Polis ekipleri motosikleti kazanın meydana geldiği yerden yaklaşık 200 metre ilerde boş arazide buldu. Yaralanan B.S.’nin kaza sonrası motosikletini alarak arka sokakta boş bir araziye sakladığı iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Kaza yerinde polisin incelemesi
-Boş arazide bulunan motosiklet

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,(Antalya)(DHA)

========================================

Kiloları verdi, lisanslı fitness sporcusu oldu

Antalya’da kilosu nedeniyle yürümekte ve nefes almakta zorlanan, bu nedenle uyuyamayan DJ Medar Arıoğlu (41), spor ve diyetle 7 ayda 105 kilodan 68 kiloya düştü. 2 yıl içinde yağlarından kurtulup kilosunu 76’da sabitleyen Arıoğlu, Fitness Federasyonu’na bağlı lisanslı vücut geliştirme sporcusu olduğunu pandemi sonrası müsabakalarda yarışacağını anlattı.

Antalya’da aşırı kiloları nedeniyle kendisini sosyal hayattan dışlayan, nefes almakta ve yürümekte zorluk çeken DJ Medar Arıoğlu, düzenli diyet ve sporla 7 ayda 105 kilodan 68 kiloya düştü. Arıoğlu, başarısını disipline borçlu olduğunu söyledi.Öncesinde 100 metre yürüyemediğini, vücudunun farklı yerlerinde ağrı ve kasılmalar yaşadığını anlatan Arıoğlu, kiloları nedeniyle bir gece uyuyamamasının kırılma noktası olduğunu belirtti. Yürüyüşe çıktığı ilk günlerde bacağında ve belinde kasılmalar olduğunu anlatan Arıoğlu, kimi zaman yürüyüşü yarıda kesip evine taksiyle döndüğünü söyleyerek, “Zor zamanlardı. Çok zorlandım. Kilolu yaşamanın zorluğuna katlanamamak beni motive etti. Şimdi ise profesyonel spor hayatına giriş yaptım. Obeziteyi elimin tersiyle itip, profesyonel fitness sporcusu oldum. Gelecekte, iyi bir eğitmen olmayı hedefliyorum” dedi.

Kilo vermek için çok mücadele ettiğini ve acı çektiğini aktaran Arıoğlu şöyle konuştu;
“Kimi zaman 20 kilometre yürüdüğüm oldu. Yediklerimi ve içtiklerimi tamamen değiştirdim. Yemeklerimde un, şeker ve tuza yer vermedim. Protein ağırlıklı beslenip, her gün spor yaptım. İlk günlerde 5 dakika aralıksız yürüyemezken, zamanla bu saatlere çıktı. 7 ayda verdiğim kiloların ardından bedenimde sarkmalar meydana geldi. Salon sporuna başlayarak sıkılaşma ve kas yapacak antrenmanlar gerçekleştirdim. Artık alıştım. Benim için spor, diyet ve düzenli beslenme vazgeçilmezim.”
Kilo verip fit bir vücuda sahip olduktan sonra ailesinden ve yakın arkadaşlarından olumlu dönüşler aldığını, bu dönüşlerin motivasyonunu yükselttiğini belirten Arıoğlu, “Mutlu bir insan oldum. Kendimi seviyorum. En önemlisi, artık yürümek, koşmak beni korkutmuyor. Fiziksel gücümün artması, kilolarımın gitmesi beni ben yaptı. Aynı zamanda Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’na bağlı lisanslı sporcuyum. Pandemi sonrası yarışmalarda yarışacağım” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
– Medar Arıoğlu’nun Konyaaltı Sahil Park’ta koşması, spor hareketleri yapmasından görüntüler
– Spor salonuna giriş
– Spor aletlerinde çalışma yapan Meder Arıoğlu’ndan genel ve detay görüntüler
– Medar Arıoğlu’nun eski eşofmanıyla görüntüsü
– Medar Arıoğlu’nun röportajı
– Medar Arıoğlu’nun eski hali videosu

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

=======================

Takla atan otomobilin sürücüsü öldü
 
ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesinde kontrolden çıkıp, birkaç takla atan otomobilin sürücüsü Serkan Baysal (37) hayatını kaybetti.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında, Yeşilbayır Mahallesi Akdeniz Bulvarı’nda meydana geldi. Burdur yönüne giden Serkan Baysal yönetimindeki 34 BNB 942 plakalı otomobil, köprülü kavşak üzerinde bilinmeyen nedenle kontrolden çıktı. Birkaç kez takla atan otomobil, refüje düştü. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, hurda yığınına dönen araçta sıkışan Serkan Baysal’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin olay yerinde yaptığı çalışmanın ardından Baysal’ın cansız bedeni, morga kaldırıldı.

Antalya- Burdur karayolu olarak bilinen Akdeniz Bulvarı’nın Burdur istikametinde yaşanan kaza nedeniyle kontrollü olarak sağlanan trafik akışı, aracın kurtarıcıyla kaldırılmasının ardından normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kaza yerinden, otomobilden detaylar
– Çekici aracı kaldırırken
– Cenazenin tabutla taşınması
– Aracın kaldırılma görüntüleri
HABER-KAMERA: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)

==========================

Türkiye’nin en büyük baraj projesinde son 1 metre

ARTVİN’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nın gövdesinin tamamlanmasına 1 metre kaldı. Türkiye’nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından 2891 gündür gece gündüz sürdürülen çalışma ile inşa edilen baraj projesinde son 152 bin metreküp betonun dökümü gerçekleştiriliyor. 

Türkiye sınırları içerisinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden olan Artvin’deki Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013 tarihinde, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans bağlantısı ile temeli atılan Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı sürüyor. 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

274 METREYE ULAŞILDI
Türkiye’nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj projesinde, 2891 gündür gece gündüz sürdürülen çalışmalarda 274 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövde imalatının tamamlanmasına 1 metre kalan barajda lider blokta son beton dökümleri yapılıyor. 152 bin metreküp betonun da dökülmesi ile 275 metrelik gövde imalatı tamamlanacak. Baraj projesinde gövde inşaatında sona gelinmesi dolayısıyla 3 bakan ve bürokratların katılımı ile tören düzenlenecek. Cumartesi günü yapılması planlanan törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katılacak.  

GÖVDE 100 KATLI GÖKDELENE EŞİT
Baraj inşaatında, 440 metre temel kotundan başlanarak, 710 metre kotuna yükselecek olan 275 metrelik gövde inşa edilecek. Gövde yüksekliği 100 katlı gökdelene eş değer olacak Yusufeli Barajı’nda, Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde beton yol veya 120 metrekarelik 60 bin konutun inşa edilebileceği 4 milyon metreküp beton kullanılacak. Günde 6 bin 500 metreküp beton dökümünün 3 hava hattı ile taşımalı olarak sürdüğü baraj projesinde bu yılın yarısından itibaren su tutulmaya başlanacak ve elektrik üretimine geçilecek. 

143 BARAJ PLANLANIYOR
Çoruh Nehri’nin Türkiye sınırları içerisindeki memba kısmındaki Laleli Barajı ile mansap kısmındaki TBMM 85’inci Yıl Muratlı Barajı arasında ana kolda 10, yan kollarda ise 7 baraj planlandı. Bu projelerden ana kolda 4 baraj projesi işletmeye alındı. Ana kolda 1 barajın inşaatı sürerken, 3 barajda da planlama aşamasına gelindi. Yan kollarda ise 1 barajın inşaat halinde, 5 barajın ise planlama aşamasında olduğu öğrenildi. Çoruh Havzası’nda yan kollar ile birlikte inşa edilecek 143 baraj ve HES projesi ile yılda 14 bin 552 gigavat elektrik üretimine ulaşılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
Baraj detayları
Detaylar

Haber: Nusret DURUR / ARTVİN, (DHA)
 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!