1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ – 1

DHA YURT BÜLTENİ – 1

featured
service

BANDIRMA’DA İŞÇİ TAŞIYAN MİNİBÜS İLE TIR ÇARPIŞTI: 3 ÖLÜ, 9 YARALI

BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde tavuk çiftliğinde çalışan işçileri taşıyan servis minibüsü ile TIR’ın çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.
Kaza, gece saat 23.45 sıralarında Bandırma-Çanakkale karayolu Hıdır Mahallesi Kavşağı’nda meydana geldi. Tavuk çiftliğinde çalışan işçileri taşıyan Galip Dinçer yönetimindeki 10 AEM 464 plakalı minibüs, kavşaktan dönüş yapmak için yola çıkan İsmail Dere yönetimindeki 46 ACS 581 plakalı TIR ile çarpıştı. TIR’ın altına alarak metrelerce sürüklediği minibüs demir yığını haline dönüştü. Kaza nedeniye ulaşımda aksama yaşandı. Kazayı gören vatandaşlar servis aracında sıkışan yaralıları kurtarmak için yardıma giderken durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çabası ile minibüste sıkışan işçiler çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde sürücü Dinçer ile minibüste bulunan işçilerden Hüsamettin Sargın ve Mehmet Durgut’un yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan Barış Deniz, Aydıner Aydın, Hasan Gezer, Suriye uyruklu Yahya Saleh ile Abdurrahman Yusufi, Engin Doğancıoğlu, İbrahim İhya ve Ersan Ermiş ile TIR sürücüsü İsmail Dere, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazanın ardından olay yerine gelen Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarım Hekimoğlu incelemelerde bulundu. Araçların yoldan çekilip, karayunun temizlenmesinin ardından trafik akışı normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri detay
-İtfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN -Kamera: BURSA,(DHA)
========================

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA POLİSE ATEŞ AÇILDI: 3 POLİS YARALI

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen bir kişinin evine baskın yapan polislere, şüpheli Ş.C. tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırıda yaralanan 1’i komiser yardımcısı 3 polis hastaneye kaldırılırken, şüpheli suç aleti silah ve bir miktar uyuşturucu madde ile yakalanarak gözaltına alındı.
Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiası ile saat 01.00 sıralarında Esentepe Mahallesi Çamlıbel sokağında oturan Ş.C.’nin yakalanması için operasyon başlattı. Polislerin evine baskın yaptığı gören şüpheli Ş.C., pompalı tüfekle ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği 1 komiser yardımcısı ile 2 polis yaralandı. Çıkan kısa süreli çatışmanın ardından şüpheli suç aleti silahla birlikte yakalanarak etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin yüaptığı ilk müdahalenin ardından hafif yaralanan komiser yardımcısı O.S. ile polis memurları M.Y. ve A.D., Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Bu arada evde yapılan aramada bir miktar esrar ve bonzai maddesi ele geçirldi. Gözaltına alınan Ş.C., sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden ve polis otosundan detay

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
==========================

UYUMADAN ÖNCE YAKTIKLARI SOBA AYIRDI

AYDIN’ın Söke ilçesinde ısınmak için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Serpil Ater (60) hayatını kaybetti, eşi Raşit Ater (65) hastanede tedavi altına alındı.
Yüksel Yalova Caddesi üzerinde bulunan binanın birinci katında yaşayan Ater çifti, gece yarısı ısınmak için yaktıkları sobaya kömür atıp, yattı. Dün sabah saat 11.00’e kadar çifti görmeyen komşuları kapı ziline bastı. Açan olmayınca da durumdan şüphelenip, polisi aradı. İhbar üzerine adrese gelen ekipler, kapıyı açarak, içeri girdi. Ater çifti yatak odasıda hareketsiz yatarken bulundu. Çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenirken, Serpil Ateş’in hayatını kaybettiği tespit edildi. Durumu ağır olan Raşit Ater ise, ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Polis, soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü;
-Raşit Ater’in ambulasla hastaneye sevkinden görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN-İslam KELEŞ /SÖKE(Aydın),(DHA)
=====================================

KUŞADASI’NDA KIRSAL MAHALLELERİN KAR NEDENİYLE KAPANAN YOLLARI AÇILDI

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde kırsal mahallelerin yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar belediye ekiplerinin çalışması ile ulaşıma açıldı.
Kuşadası’nda hafta boyunca etkili olan sağanak yağmur, önceki gün öğle saatlerinde kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü ilçede özellikle yüksek kesimlerdeki kırsal mahalleler beyaz örtü ile kaplandı. Kar yağışı nedeniyle, Yeniköy, Yaylaköy, Kirazlı ve Çınarköy mahallelerindeki bazı yollar ulaşıma kapandı. Kuşadası Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışından etkilenen bölgelerde 3 greyder,1 de tuzlama aracı ile çalışma başladı. Tuzlama ve küreme çalışması yapılarak kapanan yollardaki karı temizleyen ekipler, kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.

‘KOORDİNELİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ’
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “En ufak olumsuzluğa anında müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz, sabaha kadar teyakkuzda olup kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ilçemize verdiği destek için teşekkür ediyoruz” dedi.
Yaylaköy Mahallesi Muhtarı Erhan Yıkılmaz da Kuşadası Belediyesi ekiplerinin özverili çalışması ile kapanan yolların açıldığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kar temizleme çalışmalarından görüntüler
-Yaylaköy Mahallesi Muhtarı Erhan Yıkılmaz ile röp.

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==========================

MANİSA’DA SANAYİ SİTESİNDE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, polisaj (metal parlatma) işletmesinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, iş yerinde hasar meydana geldi.
Yangın, dün saat 23.45 sıralarında küçük sanayi sitesinde bir işyerinde çıktı. Polisajolarak bilinen yöntemle yüzey parlatma işlemi yapan bir iş yerinde alevleri görenler durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından yangın diğer iş yerlerine sıçramadan söndürüldü. İş yerinde maddi hasar oluşurken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

KARDA MAHSUR KALAN 2 VATANDAŞ AFAD EKİPLERİNCE KURTARILDI
 
OSMANİYE’de, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan iki kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
Osmaniye’de etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar ve buzlanma nedeniyle karayollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Dün sabah saatlerinde Kadirli Kösepınarı Köyü Bostanlı mevkisinde kar nedeniyle mahsur kalan otomobildeki iki kişi Osmaniye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Bunun üzerine kurtarma çalışması başlatan AFAD ve jandarma ekipleri bölgeye dört çeker araçlarla ulaşmaya çalıştı. Daha sonra 8×8 Amfibik araçla yaklaşık 2 saat sonra bölgeye ulaşan Arama ve Kurtarma Ekibi,  B.G  ve M.A.Y. isimli vatandaşları bulundukları yerden kurtardı. İki vatandaşın da sağlık.durumlarinin iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-AFAD ekibinin arazi aracı ile bölgeye gidişi
-Mahsur kalan vatandaşların kurtarılması

Haber: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
================================

KAR, AFYONKARAHİSAR-ANTALYA YOLUNDA TRAFİĞİ DURMA NOKTASINA GETİRDİ
 
AFYONKARAHİSAR- Antalya karayolunda kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, zaman zaman da maddi hasarlı kazalar meydana geldi.
Sandıklı’da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla gün boyu devam etti. Akşam saatlerinde kar etkisini artırırken, hava sıcaklığının sıfırın altına inmesiyle birlikte yollarda buzlanma meydana geldi. Yollardaki buzlanma ve kar yağışı sürücülere zaman zaman zor anlar yaşatırken yol üzerinde maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Özelikle Afyonkarahisar- Antalya karayolu Damlalı Boğazı, Başağaç Rampası ve Kızılören kavşağında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle polis yol üzerinde önlemler aldı. Kavşaklarda önlem alan polisler trafik akışını kontrollü şekilde sağladı.
Öte yandan Karayolları ekiplerinin yol üzerinde tuzlama ve yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirilirken, polisinde denetimi devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin yol üzerinde kontrol ve denetimlerinden görüntüler
-Yol üzerinde araçların geçiş ve yoğunluklarından görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI /SANDIKLI(Afyonkarahisar),(DHA)
========================

ÖLDÜRÜLEN ARZU’NUN KIZININ PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU: YİNE BİR KADIN CİNAYETİ AMA BU SEFER BENİM ANNEM

SAMSUN’da 42 gündür kayıp olan ve tabancayla vurularak öldürülmüş halde cansız bedenine ulaşılan Arzu Aygün’ün kızı N.S. Aygün (16), annesi ile ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Acılı kız paylaşımında, “Annem sen bunu hak etmedin. Yine bir kadın cinayeti ama bu sefer benim annem’ ve ‘Annem bu başına gelenleri asla ve asla hak etmedi ama hakkın adaleti diye şey var. İnşallah annemin olayı da önceki olaylar gibi bir kravat, iki pişmanlıkla 3 günde kapanmaz” ifadelerine yer verdi. 

TUTUKLANDI
Samsun’da 42 gündür kayıp olan Arzu Aygün’ü (35) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan sevgilisi Muharrem Coşkun, polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Coşkun, Sulh Ceza Hakimliği’nce, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Fotoğraflar
Olay yeri
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: SAMSUN,(DHA)
========================

ŞANLIURFA’DA, 2 KİŞİNİN YARALANDIĞI SİLAHLI KAVGA KAMERADA
 
ŞANLIURFA’da para meselesi yüzünden akraba iki aile arasında çıkan tüfek, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, cep telefonu kameralarına yansıdı.
Yeşildirek Mahallesi’nde önceki gün para meselesi yüzünden husumetli olan akraba Çiftçi ailelerinin bireyleri, cadde üzerinde karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflar, birbirlerine pompalı tüfek, bıçak, taş ve sopalarla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, kavgaya müdahale ederek tarafları ayırdı. Yaralanan Engincan Çiftçi (23) ile Ahmet Çiftçi (34) hastaneye kaldırılırken, kavgaya karıştığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Kavga anı, çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Cep telefonu kamerası görüntüleri

Haber: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
===========================

KARDEŞLERİN ÜZERİNE KURŞUN YAĞDIRDI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde kimliği belirsiz kişi, husumetli olduğu 3 kardeşin üzerine kurşun yağdırdı. Kardeşlerden 1’i öldü, 2’si yaralandı.
Olay, dün öğle saatlerinde, Adapazarı ilçesi Tepekum Mahallesi Beyhekim Sokak’ta meydana geldi. Abdulkadir (26) ve Ahmet Furkan (21) ve Ali Atmaca kardeşler ile husumetli oldukları kişi arasında çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine bu kişi, yanındaki tabancasını çekip, Atmaca kardeşlere peş peşe ateş etti. Aynı sokakta bulunan bir özel hastanede görevli sağlık görevlileri olay yerine koşarak yaralılara müdahale etti. Kalbi durduğu belirlenen Ali Atmaca, sağlık ekipleri tarafından kalp masajıyla hayata döndürülüp, öze hastaneye kaldırıldı. Abdulkadir Atmaca ve Ahmet Furkan Atmaca ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Ali Atmaca, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Polis, olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. 

DÜĞÜN KONVOYUNDAKİ TARTIŞMA SONRASI OLAY YAŞANMIŞ
Adapazarı’nda Ali Atmaca’nın öldüğü, 2 kardeşinin de yaralandığı olaya, düğün konvoyu sırasında yaşanan tartışmanın neden olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düğün konvoyu sırasında iki grup arasında tartışma çıkarken, araya girenler tarafları yatıştırdı. Nikah için Adapazarı’nda bulunan salona gelindiği sırada tartışma yeniden alevlendi. Tabancasını çıkaran kişi, 3 kardeşin üzerine kurşun yağdırdı. Aracına binen kişi olay yerinden kaçtı. Polis kimliğini belirlediği kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, sağlık çalışanlarının ve etrafta bulunanların yaralılara müdahale anları ise vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Adapazarı’nda 1 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, saldırganın silahla ateş etmesi, çevredeki vatandaşların panik ve korku içinde kaçışması ve ardından şüphelinin olay yerinden kaçtığı görülüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Arbede ve kavga
-Şahsın silahı çıkarıp ateş etmesi
-Kaçışmalar
-Detay
+++
-Vurulan 3 kişiye sağlık görevlilerinin müdahalesi (Vatandaşlar tarafından çekilen görüntü)

Haber-Kamera: Güven HASBAŞ-Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN /ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)
==========================================

BARIŞMA VAADİYLE EVE GÖTÜRDÜĞÜ EŞİNİ ÖLDÜRÜP, OĞLU İLE 2 YAKININI YARALADI
 
DİYARBAKIR’da şiddet gördüğü için babasının evine giden Süryan B., barışma vaadiyle tekrar eve götüren eşi Mehmet B., tarafından öldürüldü. Olay sırasında evde bulunan ve Mehmet B.’nin silahından çıkan kurşunların isabet ettiği oğlu, baldızı ve yeğenini de yaraladı. Kaçan Mehmet B.’nin yakalanmasına çalışılıyor. 
Olay, Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Hantepe Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre eşi Mehmet B.’den şiddet gören Süryan B. babasının Hantepe Mahallesi’ndeki evine sığındı. Mehmet B. eve giderek, bir daha şiddet uygulamayacağı sözüyle ikna ettiği eşini alarak eve döndü. Süryan B. ile Mehmet B. arasında, oğlu Azad, kız kardeşi Fatma S. ve ismi öğrenilemeyen kocasının yeğeni ile birlikte evde otururken tartışma çıktı. Silahını çıkaran Mehmet B., eşi Süryan B., oğlu Azad, kız kardeşi Fatma S. ve yeğenini yaraladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Süryan B.’nin hayatının kaybettiği belirlendi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Süryan B.’nin cansız bedeni, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Olaydan sonra kayıplara karışan Mehmet B.’nin yakalanmasına çalışılıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Ambulanstan görüntüleri
Hastaneden genel ve detaylar

Haber: Mehmet Mucahit CEYLAN /DİYARBAKIR,(DHA)
==========================

EŞİNİN EVİ TERK ETMESİNE SİNİRLENEN KOCA, KAYINVALİDESİNİ BIÇAKLADI
 
BURSA’da Mert E., çocuklarını alıp kendisini terk eden eşi Kader E.’nin yanına gittiği kayınvalidesi Fatma M.’yi önce darbetti ardından bıçaklayarak, yaraladı. Fatma M. hastanede tedaviye alınırken, polis kaçan Mert E.’yi arıyor.
Olay, dün saat 14.00 sıralarında, Osmangazi ilçesi Koğukçınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Mert E.’nin biri 4, diğeri 7 yaşında 2 çocuğuna şiddet uygulaması üzerine eşi Kader E., evi terk ederek annesi Fatma M.’nin evine gitti. Mert E. de eşinin peşinden kayıvalidesinin evine geldi. Yine iddiaya göre Mert E. ile kayınvalidesi arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasından Mert E. kayınvalidesini darbetti. Ardından da bıçaklayarak yaraladı. Fatma M. kanlar içinde kalırken, Mert E. kaçtı. Annesinin yaralandığını gören Kader E., polis ve sağlık ekiplerini aradı. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Fatma M., ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Polis ekipleri ise kaçan Mert E.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detaylar
-Kayınvalidenin hastaneye getirilişi
-Polis ekiplerinin incelemesi

Haber-Kamera: Derya EVREN-Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
===================================

YAĞMUR AŞIK ÇOCUKLARIMIN BABASININ ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMEM (ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)

ESKİ milli futbolcu Emre Aşık’ı öldürmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla yargılanan Yağmur Aşık ve Erdi Sungur’un yargılanmasına Düzce 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Yağmur Aşık savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, Ben çocuklarımın babasının öldürülmesini istemem dedi.
Düzce’de 15 Mart 2020 tarihinde cezaevi firarisi Erdi Sungur’la birlikte yakalanan eski milli futbolcu Emre Aşık’ın boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Aşık’ın, ‘Kasten Adam Öldürme’ suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Düzce 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya İstanbul Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden SEGBİS aracılığı ile katılan Yağmur Aşık, savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, Emre Aşık’ı öldürmek istediği yönünde kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.
Yağmur Aşık savunmasında, Erdi Sungur bana 2020 yılı Şubat ayında sosyal medyadan mesaj atarak elinde Emre’nin eşcinsel görüntüleri olduğunu ve bana vereceğini söyledi. Bende boşanma davasında delil göstermek ve çocuklarımın velayetini almak için görüntüleri kullanacağımı düşünerek görüntüleri almak için Düzce’ye geldim. Görüntülerin bir kısmını bana verdi, yüzü görünen kısmını ise vermedi. Bu süreçten sonra Erdi, Emre ile FETÖ sohbetlerinden tanıştığını bu yüzden Emre’nin adamlarının bizi öldüreceğini söyleyerek beni korkutmaya başladı. Hakkımda yakalama kararı olduğunu saklanmamız gerektiğini söyledi. Ancak benim jandarma tarafından yakalanmamanın sebebi ise karşılıksız çekten dolayı oldu dedi.
Kendisi hakkında iftira atıldığını ileri süren Yağmur Aşık, savunmasına şöyle devam etti:
Eski eşimle birlikte hareket ederek üzerime iftira attılar. Ben bu yüzden kamuoyunda oldukça kötü tanındım. Bu sayede çocuklarımı elimden aldılar. Bunlar koordineli bir şekilde bana iftira atıyorlar. Ben çocuklarımın babasına böyle bir şey yapmam. Ben karşılıksız çekten arandığım için Erdi bana saklanmamız gerektiğini söyledi. Bu sebeple Gölormanı köyünde İlyas’ın evinde saklandık. İlyas’ın evinde saklanmak için ona 2 bin 500 lira para verdik. 2- 3 gün İlyas’ın evinde kaldık. Daha sonra evden ayrıldık. Erdi, İlyas’tan borç para istedi. İlyas 12 koyununu sattığını söyleyerek bize 12 bin 500 lira para vereceğini evine gitmemiz gerektiğini söyledi. Bu sırada bizi sivil bir araç takip etmeye başladı. Bozuk bir yola girdiğimizde de önümüzde iki araç farlarını yakarak bizi durdurdu. Bizim olduğumuz aracın yanına sivil biri gelerek bana silah doğrulttu. Biz kaçmaya başladık. Erdi bana arabayı tanıdılar bırakmamız lazım dedi. Bir benzinlikte bindiğimiz arabayı bıkarak taksi ile bir eve gittik. Buraya gitmemizin ardından 3 saat sonra jandarma evde bizi gözaltına aldı.

‘ÇIPLAK FOTOĞRAFLARIMI ALARAK SERVİS ETTİ’
Yağmur Aşık, Erdi Sungur’un cep telefonundan çıplak fotoğraflarını aldığını belirterek, Erdi benim kırık olan telefonumdan çıplak görüntülerimi alarak servis etti. Bunun karşılığında görüntülerimi attığı kişilerden para aldı. Bunu da bana Emre’nin yaptırdığını, bu görüntüleri paylaşmazsa Emre’nin FETÖ’cü adamlarının bizi öldüreceğini söyledi. Emre ise bu görüntüleri alarak boşanma davası dosyası içerisine koydu. Ben İlyas’ın evine gittim. Kış ayıydı. Beni gezdirdiler ama yaylada Emre’yi öldürüp, gömeceğimiz bir yer bakmadık. Öldürme konusu dahi geçmedi. Benim annemin Emre’yi öldüreceği söylendi. Benim annem safın önde gidenidir. Böyle bir şey aklına gelmez. O benim çocuklarımın babası ölmesini istemem. Erdi ile aramda imam nikahı yok. Erdi bana FETÖ’cüler resmi nikaha bakmaz, imam nikahına bakar. Bu yönde ifade ver bizi öldürmesinler dediği için ilk ifademde bunları söylemek zorunda kaldım. Ben hayatımda silahla ateş etmedim. Erdi Sungur benim etrafımdaki herkesi tehdit ederek suç uyduruyor. Bununla ilgili delilleri sunacağım. Ben İlyas’ın eşi ile çarşı pazar gezdim. Bunun dışında bir yere gitmedim. Ben uyuşturucu kullanmam. Ama İlyas’ın uyuşturucu kullandığını gördüğüm için bana iftira atıyor diye konuştu.

‘ERDİ YAĞMUR’UN, YAĞMUR İSE PARANIN PEŞİNDEYDİ’
Tanık olarak mahkemede dinlenen ve Erdi Sungur ile Yağmur Aşık’ın evinde kaldığı İlyas Yılmaz ise Benim evimde kaldılar. Ben kaçak olduklarını biliyordum. Sana güvenmemiz lazım dediler. Bize tenha bir yer ayarla dediler. Balıklı yaylasına gitmek istediler. Ancak kış olduğu için yollar karla kaplı olduğu için gidemedik. Yayla yolunu aç Emre’yi öldürüp sana para vereceğiz dediler. Yaylada öldürüp gömeceklerdi. Erdi Yağmur’un, Yağmur ise paranın peşindeydi. Araçlarının torpidosunda bana iki silah gösterdiler. Ben silahları görünce Emre’yi öldürmek için aldılar sandım. Yağmur boş arazide bana buralara gömsek olur mu dedi. ‘Niyetimiz ciddi 12- 13 gündür Emre elimizde, öldürüp bir an önce yok etmemiz lazım’ dediler. Yaylaya çıkamayınca geri geldik. Yağmur’la birlikte uyuşturucu madde aldık. Bana para vermedi. Canının mangal istediğini söyleyince ben Gölyaka merkezden mangallık malzeme alıp geldim, mangal yaptık. Ben Emre’yi öldüreceklerini öğrenince kızıma Emre’ye ulaşmasını söyledim. Kızım Emre’ye bir şekilde ulaştı. Bunun üzerine Emre’nin avukatı Funda Hanım bana Erdi ile Yağmur’u yakalatmamı söyledi. Ben de jandarmaya haber verdim dedi.

‘ÇIPLAK GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİRDİ’
Erdi Sungur ise Biz Yağmur’la günlük kiralık evlerde kaldık. Beni kız arkadaşının kimliği ile bu evlere soktu. Bunun ispatı var. Ben çıplak görüntülerini servis etmedim. Kendisinin hoşuna gittiği için telefonu elime verip bana çıplak görüntülerini çektirdi. Benim onu korkuttuğumu söylüyor ancak kendisi beni korkuttu diye ifade verdi.
Yağmur Aşık’ın avukatı, yazılı savunma ve delillerin sunulması için mahkemeden ek süre ile dosyaya yayın yasağı konulmasını talep etti. Mahkeme heyeti yayın yasağını kabul etmeyerek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE)

Haber: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,(DHA)
===============================

ELİF’E ÇARPAN SÜRÜCÜ YAKALANDI; OTOMOBİLİN CAMINDA GENÇ KIZIN SAÇ TELLERİ BULUNDU
 
ŞANLIURFA’da, üniversiteye hazırlanan Elif Bereket’e (18) çarpıp ölümüne neden otomobilin sürücüsü Ali Badıllı yakalandı. Üzeri battaniye ile örtülmüş, boş arazide bulunan otomobilin camında ise Elif Bereket’in kopan saç tellerinin olduğu belirtildi. 
Kaza, önceki akşam Karaköprü Mahallesi’nde meydana geldi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Elif Bereket ile kardeşi Yaşar Bereket, dershaneden çıkıp evlerine gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, hızla gelen iki otomobilden birisi, Elif Bereket’e çarptı, kardeşi Yaşar ise, kıl payı kurtuldu. Yaralanan Elif Bereket, hastanede yaşamını yitirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan kazanın ardından kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı. Görüntülerden otomobilin plakasını tespit eden ekipler, geçiş güzergahı üzerinde de çalışma yaptı. 34 JV 0990 plakalı otomobil, boş bir arazide üzeri battaniyeyle örtülü vaziyette bulundu. Kaza sırasında otomobilin parçalanan camında ise Elif Bereket’in kopan saç tellerinin olduğu belirtildi. Otomobile el koyan polis, sürücü Ali Badıllı’yı yakalayarak gözaltına aldı. Ali Badıllı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerasına yansıyan kaza anı
-Kazaya karışan otomobil
-Üstü battaniyeyle kaplı otomobilin parçalanan camı
-Otomobilin camına ölen kızın saçlarının yapışması
-Yakalanan sürücü Ali Badılı’nın fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
=================================

ÇAYDA BULUNAN PANELVAN MİNİBÜSÜN SÜRÜCÜSÜ İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

MANİSA’nın Akhisar ilçesindeki Seyitahmet Çayı’na uçtuğu belirlenen panelvan minibüs bulundu. Seyitahmet Körüsü’nden çaya uçtuğu ve yaklaşık 2.5 kilometre sürüklendiği belirlenen minibüsün suda kaybolduğu tahmin edilen sürücüsü Özkan Atak’ın (40) bulunması için Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.
Akhisar’ın kırsal Zeytinova Mahallesi’ndeki bir zeytin fabrikasında şoför olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Özkan Atak, önceki gün saat 16.30 sıralarında eve gitmek üzere yola çıktı. Ancak Atak, gece eve gitmedi. Bunun üzerine merak eden eşi telefonlarına da cevap alamayınca merakla beklemeye başladı. Dün saat 15.00 sıralarında Akhisar’ın Seyitahmet Mahallesi’nden geçen Seyitahmet Çayı’na uçmuş bir panelvan minibüsü gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, 16 ACJ 099 plakalı minibüsün plakasından kayıtlı olduğu şirketin yetkililerine ulaştı. Şirket yetkililerinden aracın şoförünün Özkan Atak olduğu öğrenildi. Atak’ın ailesiyle irtibata geçen polis, akşam eve gelmediğini tespit etti. Seyitahmet Köprüsü’nden geçerken eriyen karlar nedeniyle debisi yükselen Seyitahmet Çayı’na uçtuğu ve 2.5 kilometre sürüklendiği sanılan minibüsün şoförü Atak’ın sel sularına kapılarak kaybolduğu tahmin edilirken, bulunması için Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri arama çalışması başlattı. Arama- kurtarma çalışmaları geniş bir alanda sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çaya uçan panelvan minibüsün görüntüsü
-Minibüsün çaydan çıkartılmasından görüntü
-Suda kaybolduğu sanılan minibüs şoförü Özkan Atak’ın fotoğrafı
-Arama çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ /AKHİSAR(Manisa),(DHA)
========================

BOLVADİN’DE 10 İŞ YERİNİN YANDIĞI YANGINDA BÜYÜK ÇAPTA MADDİ ZARAR MEYDANA GELDİ
 
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde çarşı merkezinde tamamı iki katlı ahşap yapıdan oluşan iş yerlerinin bulunduğu cadde üzerinde çıkan, 10 iş yerinin yandığı yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldi.
Bolvadin çarşı merkezinde çok sayıda iş yerinin bulunduğu bölgede. bir mağazanın çatısında gece saat 01.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye ilk etapta Bolvadin itfaiyesi sevk edildi. Ekipler yangına müdahalede yetersiz kalınca, Afyonkarahisar, Çay, Çobanlar ve Dişli belediyeleri ile Alkoloid Fabrikası’ndaki itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Birbirine bitişik iki katlı dükkanlardan oluşan ahşap ve kerpiç yapıları saran alevler ekiplerin yoğun çabası sonucu söhdürüldü, soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. İlçe protokolü de yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Yangın sonrası market, kahvehane, ofis, lokanta ve sarraf dükkanları kullanılamaz hale gelirken, 5 iş yerinde de kısmi zarar meydana geldi. Yangında büyük çapta maddi zarar oluştu. İş yerleri yanan esnaf sağlam olan eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. 

VEYSEL EROĞLU CUMHURBAŞKANIMIZA BİLGİ ARZ EDECEĞİM
Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Bolvadin ilçesinde yangında zarar gören iş yerlerini ziyaret ederek, esnafla görüştü. Kaymakam Adem Öztürk, Bolvadin Belediye Başkanı AK Parti’li Fatih Kayacan ve AFAD Müdürü Mehmet Buldan ile diğer yetkililerden bilgi alan Veysel Eroğlu, Burada aşağı yukarı 31 bağımsız bölümden oluşan dükkanların 16’sında hasar var. Kimisi yıkıldı, kimisi büyük hasar. Ama can kaybı olmaması gerçekten sevindirici. Çünkü mal kaybının çaresi vardır. Devletimiz güçlüdür. Bunu takip edeceğiz, gerek kaymakamımız, belediye başkanımız, biz buradayız, AFAD ekipleri burada. Tespitler yapıldı. Buradaki arkadaşlar, mal sahipleri, hissedarlar başkanımıza gelsinler, çok hızlı bir şekilde bütün hepsinin tamamen imza vermeleri halinde projeleri hızla hazırlanacak. Başkanımla konuştuk, bütün imzalar tamamlandıktan sonra dükkanlar 90 gün içinde teslim edilecek. Burası tarihi eser olduğu için kendileri zaten tek başına çivi bile çakamazlar. Tarihi eserle ilgili konuyu da biz hepimiz takip edeceğiz. Hızlı bir şekilde koruma kurullarından geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Can kaybı olmaması dolayısıyla sevindik, mal kaybına üzülüyor insan tabii. Her şeyden önce ilk sorduğumuz sual ‘Can kaybı var mı’, yok Allah’a şükür. Cumhurbaşkanımıza bilgi arz edeceğim, selamlarınızı söyleyeceğim. Ben de Bolvadin’in bir evladı olarak bunu takip edeceğim. Hemen burayı kaldıracağız dedi.

‘DEVLETİMİZİN TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİK’
Kaymakam Adem Öztürk ise, Hızlı bir şekilde müdahale ettik. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Hasar tespit çalışmalarına da hızlı bir şekilde başladık. En kısa sürede bunu da sonuçlandıracağız. Devletimiz yaraları en kısa zamanda saracaktır. Kimsenin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.

‘ACİL TOPLANTI TALEP ETTİM’
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan da, Koruma kurullarıyla fotoğrafları paylaştık, acil toplantı talep ettim. Hukuki süreç bize vekaletler tamamlandığından itibaren 90 gün içerisinde ilgili kişilerin yapılarını taahhüt ediyoruz ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan işyerlerinin genel görüntüsü
-İşyerlerinden yakın plan
-İşyerlerinden eşya çıkartanlardan görüntü
-Sokak ve çarşı merkezinden görüntüler
+++
-Veysel Eroğlu ve beraberindeki heyet
-Veysel Eroğlu açıklama
-Kaymakam Adem Öztürk açıklama
-Belediye Başkanı Fatih Kayacan açıklama
-Veysel Eroğlu’nun gezisi

Haber-Kamera: İlyas Kaan TAYTAK /BOLVADİN(Afyonkarahisar),(DHA)
=============================

Bakan Selçuk Samsun’da (2)
AÇILIŞA KATILDI, YANGINDA ZARAR GÖREN İŞ YERLERİNE GİTTİ

Samsun’da bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çarşamba ilçesine giderek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış programına katıldı. Açılış sonrasında tesisi gezen Bakan Selçuk, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Program sonrasında Bakan Selçuk, 19 Mayıs Sanayi Sitesinde bu gece meydana gelen yangında zarar gören 4 iş yerine gitti. Bölgede incelemelerde bulunarak iş yeri sahipleri ve çalışanlarla görüştü. Bakan Selçuk ardından Kadın Kooperatifleri Batı Karadeniz Buluşması Programı’na katıldı. Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Bakan Selçuk’un yanı sıra Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri kadın kooperatiflerinin temsilcileri de bulundu.

‘DİLERİM Kİ SON OLSUN’
Programda konuşan Bakan Selçuk, Samsun’da 42 gündür kayıp olarak aranırken dün cansız bedeni ormanlık arazide bulunan Arzu Aygün ile ilgili de açıklamalarda buludu. Bakan Selçuk, “Ne yazık ki bugün hepimizi çok derinden yaralayan epey bir süredir kendisinden haber alamadığımız Arzu Aygün kardeşimizin katledildiğinin haberini aldık maalesef. Biz her daim hükümetlerimiz olarak kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğiz. Elbette ki biz davaya müdahil olacağız. Katilin en ağır cezayı alması için de her daim bakanlık olarak da bu süreci bütün hukuki süreci, adli süreci de takip edeceğiz. Dilerim ki bu son kadın cinayetimiz olsun. Hiç bir kadınımız bir dana böyle hunharca katledilmesin. Bunun için de bu farkındalıklarımızın artması gerekiyor. Kadın cinayetleri konusunda daha farkında olarak daha hassas olmamız gerekiyor. Ben bir kez daha Arzu kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu noktada gerek bizim bakanlığımız gerek ilgili bakanlıklarımızla da kurumlar arası işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sıfır tolerans ilkesiyle devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ziyaretlerden ve programdan detay
-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hüseyin KALAY /SAMSUN,(DHA)
======================================

BAKAN YARDIMCISI ÇAM: BATMAN’IN DÜNYAYA MESAJINI EN GÜZEL YÖNÜYLE ANLATACAĞIZ

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Batman ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Batman’ın dünyaya vermesi gereken mesajı, en güzel yönüyle anlatacağız. Burası medeniyet ve tarih havzasıdır. İnşallah ekonomimizin ve turizmin gelişmesine dönük çalışmaların yürütülmesi yönünde güzel çalışmalarımız var” dedi.
Batman’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam, valilik ziyaretinin ardından Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Batman Valisi Hulusi Şahin ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Arslanlı’nın eşlik ettiği ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Çam, “Benim ziyaretim bir bakıma hazırlık çalışmasıdır. Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Batman’a gelecek. Ön hazırlık çalışması olarak buraya geldik. Kütüphanemizi ziyaret ettik. Gerçekten çok başarılı ve çok güzel çalışmalar yürütülüyor. Devletimizin imkanlarıyla inşallah daha da çok yatırımlar yapılacak. Hasankeyf’e gideceğiz. Oradaki çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Batman’ın dünyaya vermesi gereken mesajı, en güzel yönüyle anlatacağız. Tabi burası bir medeniyet ve tarih havzasıdır. Ekonomimizin ve turizmin gelişmesine dönük çalışmaların yürütülmesi yönünde güzel çalışmalarımız var” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Bakan Yardımcısı Çam’ın kütüphaneye incelemesi
Kütüphane için kitapları incelerken
Kütüphane çıkışında konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ /BATMAN,(DHA)
==================================

SAVCI, ESKİ EŞ KATİLİ İÇİN ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, ARDINDAN HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

İZMİT’te doğalgaz dağıtım şirketinin ofisinde abonelik devri için buluştukları sırada eski eşi Ayşe Acar’ı başına bir el ateş ederek öldüren Kerem Tuğral ‘ın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, ağırlaştırılmış müebbet talep ettikten sonra haksız tahrik indirimi uygulanmasını isteyerek sanığa 18 yıldan 24 yıla kadar hapis ceza verilmesini talep etti. Savcı mütalaasında Ayşe Acar’ın evli olduğu dönemde N. ve E. isimli kişilerle sadakat yükümlülüğüne aykırı olacak şekilde gönül ilişkisi yaşadığının belirlendiğini, sanığın bu durumu boşandıktan sonra öğrenmesi nedeniyle haksız tahrik hükümlerinden faydalanması gerektiğini belirtti.
Olay, 16 Ekim 2019 günü, İzmit ilçesi Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı’nda meydana geldi. Ayşe Acar boşandığı Kerem Tuğral ile birlikte yaşadıkları evin aboneliklerini iptal ettirmek için doğalgaz şirketinde buluştu. Ayşe Acar, burada Kerem Tuğral tarafından tabanca ile başından vurularak öldürüldü. Olay yerinde gözaltına alınan Kerem Tuğral’ın, cinayeti daha önceden planladığı ve Ayşe Acar’ı ölümle tehdit ettiği için olaydan 13 gün önce hakkında tedbir kararı çıkarıldığı belirlendi. Kerem Tuğral’ın üst aramasında ise içerisinde, “Ben gidiyorum. Giderken Ayşe’yi de götürüyorum. O her şeye rağmen iyi bir insan. Bizi hayat şartları bu hale getirdi. Onu başkasıyla düşünemiyorum. Bu duyguya dayanamıyorum. Bu 20 gündür vardı kafamda, uygun zamanı bekliyordum. Umarım yarın dayı kızıyla gelir. O da cezasını çeker. Ayşe, annesinin üzerine gömülmek istiyor. Beni de İzmit’e gömün. Ben düşündüm, ben tasarladım” gibi ibarelerin bulunduğu mektup ele geçirilmişti.

YARGILAMAYA DEVAM EDİLDİ 
Kerem Tuğral’ın yargılanmasına dün Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Kerem Tuğral tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile bağlanırken, avukatlar ve öldürülen Ayşe Acar’ın ailesi salonda hazır bulundu. Dosyadaki tüm ifadelerin tamamlandığının anlaşılması üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada Sanık Kerem Tuğral ile öldürülen Ayşe Acar’ın yaklaşık 17 yıl süren evliliğin ardından 8 Mayıs 2019 günü boşandıklarının, ancak çocukları olması nedeniyle zaman zaman görüştüklerinin belirlendiğini vurgulayan savcı, bu görüşmelerden birinde Ayşe Acar’ın başka biriyle imam nikahlı olarak yaşayacağını söylemesi üzerine Kerem Tuğral’ın kendisini ölümle tehdit ettiğine dikkat çekti. Ölüm tehdidi üzerine Ayşe Acar’ın, 3 Ekim 2019 günü polise başvurması üzerine Kerem Tuğral hakkında önleyici tedbir kararı çıkarıldığını belirten Cumhuriyet Savcısı, karardan 13 gün sonra Ayşe Acar’ın abonelik devretmek amacıyla kabulü ile Kerem Tuğral’ın doğalgaz şirketine çağırıldığını ve burada Kerem Tuğral’ın, Ayşe Acar’ın başına tabanca ile arkadan tek el ateş ederek öldürdüğü belirtti.

EVLİ OLDUKLARI DÖNEMDE EŞİNİ ALDATTIĞI BELİRTİLDİ
Mütalaada Kerem Tuğral’ın cebinden çıkan mektuptan da alıntılar yapan cumhuriyet savcısı, sanığın Ayşe Acar’ın öldürmeyi önceden planladığı, doğalgaz şirketinde Ayşe Acar ile karşılaşacağını bilerek, öldürmek amacıyla yanında ruhsatsız silahını götürdüğü ve öldürme eylemini gerçekleştirdiğini belirterek, Kerem Tuğral’ın ‘Tasarlayarak İnsan Öldürme’ suçundan yargılanması gerektiğini belirtti. Kovuşturma aşamasında alınan tanık ifadelerinde, öldürülen Ayşe Acar’ın Kerem Tuğral ile evli olduğu dönemde N. ve E. isimli kişilerle sadakat yükümlülüğüne aykırı olacak şekilde gönül ilişkisi yaşadığının belirlendiğini ifade eden cumhuriyet savcısı, Kerem Tuğral’ın bu durumu boşandıktan sonra öğrenmesi nedeniyle haksız tahrik hükümlerinden faydalanması gerektiğini değerlendirdi. 

SAVCI, 18 YILDAN 24 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEDİ 
Dosya tüm kapsamıyla değerlendirildiğinde sanık Kerem Tuğral’ın ‘Haksız Tahrik Altında Tasarlayarak Kasten Öldürme’ suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirten Cumhuriyet Savcısı, sanığın ‘Tasarlayarak Kasten Öldürme’ suçundan ötürü ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması gerektiğini, suçun haksız tahrik altında işlenmiş olmasının göz önüne alınması sebebiyle Kerem Tuğral’a 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. 

‘PİŞMANIM’ DEDİ
Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasını dinleyen mahkeme heyeti, son kez sanık Kerem Tuğral’a söz verdi. Önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyen Kerem Tuğral, “Ne diyeceğimi bilmiyorum. Pişmanım” dedi. Sonrasında söz alan ailenin avukatı ise, “Bu zamana kadar pek çok cinayet işlendikten sonra bu tür savunmalar yapılmaktadır. Burada verilecek tahrik hükümleri, gelecekte bu tür suçlara yol açabilir. Yargıtay kararlarına baktığımızda da haksız tahrikin uygulanamayacağı kanaatindeyiz. Hiçbir şey kutsal yaşam hakkını sonlandırmak için sebep olamaz” ifadelerini kullandı.
Duruşma tarafların Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaası karşısında savunma hazırlaması için 16 Mart tarihine ertelendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE) 
-Olay yerinden görüntüler 
-Kerem Tuğral’ın adliyeye çıkarılması 

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /KOCAELİ,(DHA)
========================

3 HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ ÇAMURA SAPLANAN OTOMOBİL SAYESİNDE YAKALANIP TUTUKLANDI

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, yazlık evlere girerek çeşitli elektronik eşyalar ve piyasa değeri yaklaşık 10 bin lira olduğu tahmin edilen tesbih koleksiyonunu çalan 3 şüpheli, kaçtıkları sırada araçlarının çamura saplaması sonucu bıraktıkları otomobil nedeniyle yakayı ele verdi. Adliyeye çıkarılan zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’nde 22 Ocak gecesi yazlık evlere giren hırsızlar, 2 televizyon, 2 havalı tüfek, 1 havalı tabanca, 1 matkap, 1 odun testeresi ve piyasa değeri yaklaşık 10 bin lira olduğu belirlenen akide taşı tesbih koleksiyonunu çaldı. Evlerin bulunduğu bölgeye otomobille gelen hırsızlar, kaçmak istedikleri sırada otomobilin çamura saplanması sonucu çekici isteyerek yaya olarak olay yerinden kaçtı. Bölgeye gelen çekici, otomobil başında kimsenin olmadığını görünce otomobili almadan olay yerinden ayrıldı. Sabah saatlerinde evlerinde hırsızlık olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Manisa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sırasında çamura saplanmış halde bulunan otomobilden şüphelenen JASAT Timi, aracın Akhisar ilçesinde oturan bir kişiye ait olduğunu tespit etti. Otomobil sahibine ulaşan ekipler, şüphelinin ifadesine başvurdu. JASAT Timi, şüpheli F.H.’nin çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturmayı derinleştirdi. F.H.’nin ifadesinde İ.T ve İ.K ile yazlık evlerden hırsızlık yaptıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin itirafı üzerine jandarma ekipleri, İ.T. ve İ.K.’yı İzmir’deki adreslerinde yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda, yazlık evlerden çalınan malzemeler ele geçirildi. Çalınan eşyalar sahiplerine teslim edilirken, adliyeye sevk edilen F.H., İ.T. ve İ.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Zanlıların adliyeye çıkarılışı

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
===========================

OSMANİYE’DE OTOMOBİLİN MOTOSİKLETE ÇARPMA ANI KAMERADA

OSMANİYE’de seyir halindeyken otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü Ş.K. (35) yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Kaza, önceki gün merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi’nde meydana geldi. Kadirli ilçesi yönünden gelen M.K. (36) yönetimindeki otomobil, Suriye uyruklu Ş.K.’nin kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet ve sürücüsü savrulurken, otomobil de Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kanal kenarındaki demir korkuluklara çarparak durdu. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Ş.K. ihbarla gelen ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayağında kırık olduğu belirlenen Ş.K.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Jandarmanın soruşturma başlattığı kazanın görüntüleri ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Otomobilin gelişi, motosiklete çarpma anı
-Motosikletin savrulması

Haber: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)
==================

TIR’A ÇARPIP TAKLA ATAN ARAÇTAN ÇIKIP KAÇTILAR

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde, TIR’a çarparak takla atan otomobilden çıkan 2 kişi kayıplara kaçtı. 
Kaza, dün akşam saatlerinde, D-100 Karayolu Serdivan Beşköprü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. 41 AAR 901 plakalı otomobil aynı istikamette ilerleyen Çetin Mert idaresindeki 41 NT 754 plakalı TIR’a çarptı. Yaklaşık 250 metre boyunca sürüklenen ve takla atan otomobilde bulunan 2 kişi, kaza sonrası otomobilden çıkarak kayıplara karıştı. Haber verilmesi üzerine polis, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Ekipler, boş otomobili görünce yol kenarında yaralı aradı. Kazayı gören diğer otomobil sürücüleri, polislere otomobilden çıkan 2 kişinin koşarak uzaklaştığını söyledi. Bunun üzerine polis çevrede arama çalışması başlattı. 
Çetin Mert, ‘Aynadan baktım yalpa yaparak geliyor, iyice yavaşladım. Geldi solumdan vurdu. Tedbirli olmasam beni de bariyerlere sıkıştırırdı. Ben o anda durdum, bana vurup bariyerlere doğru kayıp takla atarak gitti. Ben de durup, araçtan inip ona doğru gittim ne olduğuna bakayım diye. Araçtan çıkıp, küfür edip ‘bana yaklaşmayın’ dedi. Ben de aracıma dönüp polisi ve 112’yi aradım. Kaç kişilerdi görmedim dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü 
-Boş otomobil  
-TIR sürücüsünün kazayı anlatması 
-Detay 

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /SERDİVAN(Sakarya),(DHA)
=============================

BİSİKLETLİ TACİZ ŞÜPHELİSİNİ VATANDAŞLAR DARBETTİ

ANTALYA’da bisikletle gittiği esnada, yolda yürüyen bir kızı taciz ettiği iddia edilen bir kişi, çevredeki gençler tarafından darbedildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi Köroğlu Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bisikletle ilerlerken bir kızı taciz ettiği ileri sürülen şüpheli, bölgede bulunan gençler tarafından yakalanarak yere yatırıldı. Gençlerden biri, şüphelinin başına tokat atarak ‘Kalkma’ diye seslendi. Gençlerin darbetmesi sonucu yüzü kanlar içinde kalan şüpheli, kaçmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Aldığı darbelerin etkisiyle kendinden geçen şüphelinin o anları vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Şüphelinin gençlerin kendisini darbetmesi sonrası ‘Ben polisi çağırıyorum’ diyerek elini telefonuna atması dikkat çekerken, olay yerinde bulunan bir kişinin ise ‘Taciz etmeyeceksin birader elin kızını, bacısını’ demesi görüntülere yansıdı. Genç kızı taciz ettiği iddia edilen şüpheli, gelen polis ekiplerine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelinin darp edilmesi detay
-Şüphelinin kaçmaya çalışması detay
-Şüphelinin bisikleti detay
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

OTOBÜSTE 2 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ 1 GÖZALTI

MALATYA’da, polis ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, 2 kilo 360 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yol kontrol noktasında durdurulan bir yolcu otobüsünde arama yapıldı. Yapılan aramada, 1 yolcunun üzerinden 2 kilo 360 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucuya el koyan polis, ismi öğrenilemeyen şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ele geçirilen uyuşturucu
-Bavulun içinden uyuşturucu çıkması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

İNTERNET DOLANDIRICILARI, 155 SAATLİK GÖRÜNTÜ İZLENENEREK YAKALANDI
 
MALATYA’da, açtıkları site ile internet üzerinden değerinden daha ucuz fiyatla cep telefonu sattıkları gerekçesiyle 5 kişiyi 38 bin 700 lira değerinde dolandıran 2 şüpheli, polis ekiplerince izlenen 155 saatlik görüntünün ardından yakalandı.
Kentte 2 şüpheli, uluslararası bilinen bir alışveriş sitesi üzerinden satışa koydukları sahte cep telefonlarını, maliyetinden düşük fiyata sitenin vitrinine ekledi. Vatandaşlar da beğendikleri telefonları fiyatının düşük olduğuna aldanıp, ödemesini yaptıktan sonra internet üzeri alışveriş yaptı. 2 şüpheli, müşterilere de alışverişini gerçekleştirdikleri cep telefonlarına düzenledikleri sahte dekontunu gönderdi. Müşteriler ise ödemesini yaptıkları cep telefonu ellerine ulaşmayınca polise haber verdi. Polis, internet sitesi üzerinden sahte cep telefonu satışı yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Şüpheliler, 60 farklı bölgeden izlenen 155 saatlik güvenlik kamerası görüntüsüyle tespit edildi. Yakalanan dolandırıcılık şüphelilerinin 5 müşteriye 38 bin 700 lira değerinde cep telefonu sattıkları ortaya çıktı. 2 şüphelisi, emniyetteki işlemlerinin çıkarıldıkları adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-2 şüphelinin asayiş müdürlüğünden çıkması
-Polis ekiplerinin götürmesi

Haber-Kamera: Taha AYHAN /MALATYA,(DHA)
=======================

KABLO HIRSIZI, 245 SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜNÜN İNCELENMESİYLE SUÇÜSTÜ YAKALANDI

BURSA’da jandarma ekipleri, kablo hırsızlığı yapan Halil Öztürk’ü (57) 245 saatlik güvenlik kamerası görüntüssünü inceleyerek suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan Öztürk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Orhangazi ilçesi Üreğil Mahallesi’nde 5 ayrı haberleşme ve enerji nakil kabloları üzerinde hırsızlık olayının yaşanması üzerine harekete geçti. Jandarma Suç Araştırma Timlerince (JASAT) oluşturulan özel ekip, şüphelinin tespiti için 245 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Hırsızlık yapan şüphelinin aracını tespit eden ekipler, takibe başladı. Takip sırasında aracın aynı bölgede olduğunu belirleyen ekipler, Öztürk’ü suçüstü yaparak yakaladı. İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen şüpheli, buradaki ifadesinde 5 ayrı hırsızlık suçunu itiraf etti. Ekiplerin araçta yaptığı aramalarda ise elektrik kablolarının kesilmesinde kullandığı malzemeler bulunarak el konuldu. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Halil Öztürk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi
-Ele geçirilen malzemelerden görüntüler

Haber: Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
============================

AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYESİ ÇALINAN GENÇ: HAYATIMI 100 LİRAYA ESKİCİYE SATMIŞLAR

ADANA’da geçen ay akülü tekerlekli sandalyesi motosikletli 3 kişi tarafından çalınan bedensel engelli Murat Karakuş (18), “Hırsızlar yakalandı ama sandalyemi satmışlar. Benim hayatım bu kadar ucuz mu? Benim hayatımı 100 liraya eskiciye satmışlar” diye konuştu.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi’nde yaşayan bedensel engelli Murat Karakuş, 27 Aralık’ta akülü tekerlekli sandalyesini, evinin önünde bıraktı. Ekmek almak için dışarı çıkan Karakuş, akülü tekerlekli sandalyesinin olmadığını fark etti. Bunun üzerine çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Karakuş, motosikletli 3 kişinin akülü tekerlekli sandalyesini çaldığını gördü. Karakuş’un ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri yakaladı. Ancak akülü tekerlekli sandalye bulunamadı.

‘HAYATIM BU KADAR UCUZ MU?’
Akülü tekerlekli sandalyenin ayakları olduğunu kaydeden Karakuş, “Bir kısıtlama gününde akülü tekerlekli sandalyemin her zamanki koyduğum yerde olmadığını fark ettim. Kameralara baktığımda, 3 kişinin çaldığını gördüm. Hırsızlar yakalandı ama sandalyemi satmışlar. Benim hayatım bu kadar ucuz mu? Benim hayatımı 100 liraya eskiciye satmışlar” diye konuştu.

HIRSIZLARA SESLENDİ
Hırsızlara seslenen Karakuş, akülü arabasının getirilmesini istediğini belirterek, “Bir aydır dışarı çıkamıyorum, hayat geçmiyor. Okul başlasa gidemeyeceğim. Benim hayatımı kararttılar. İkinci bir akülü araç alacak durumum da yok. Akülü aracımı çalarken 3’ü de pişman olmamış. Lütfen akülü aracımı geri getirsinler” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Murat Karakuş’un yerde sürünmesi
-Murat Karakuş ile röportaj
-Murat Karakuş’tan görüntüler
-Olay yerinden görüntüler
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)
=======================

SOKAK KEDİLERİNİ BESLERKEN DARBEDİLDİ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, sokak kedilerini beslerken kimliği belirsiz kişinin saldırısına uğrayan Mehmet Ateş (53), hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Müftü Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak kedilerinin beslemek için dışarı çıkan Mehmet Ateş’e, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tepki gösterince önce tartışma, ardından kavga çıktı. Kavgada Mehmet Ateş darbedildi. Yüzünden yaralanan Mehmet Ateş’i görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Mehmet Ateş, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler  
-Polis ekiplerinin olay yerinde incelemeleri 
-Görenlerin olayı anlatması 
-Yaralının hastaneye alınışı 

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE /EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 
===========================

KAFASI TENEKE KUTUSUNA SIKIŞAN KEDİYİ OKUL MÜDÜRÜ KURTARDI

BİTLİS’in Tatvan ilçesinde Van Gölü İlk ve Ortaokulu Müdürü Şahin Ballıkaya, hayvan severlerin bıraktığı mama kutusunda, mama yerken, kafası kutuya sıkışan kediyi kurtardı.
Tatvan ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’ndeki Van Gölü İlk ve Ortaokul Müdürü Şahin Ballıkaya, okuldan çıkıp evine giderken, yol kenarında kafası konserve kutusuna sıkışan kediyi fark etti. Müdür Ballıkaya, kediyi sıkıştığı yerden kurtardı. Kafası sıkıştığı kutudan kurtarılan kedi ise hızla bölgeden kaçarak gözden kayboldu. 
Ballıkaya, kafası kutuda sıkışan kediyi kurtardığı için mutlu olduğunu belirterek, “Okuldan çıktım ve evime doğru yürüyordum. Yol kenarında bir kedinin karlar içerisinde boğuştuğunu fark ettim. Kedinin kafası metal bir kutuya sıkışmıştı. Kediyi yakalayıp dikkatli bir şekilde kafasındaki kutuyu çıkarttım. Kedi çok korkmuştu, çok panikti ve kurtulduğu anda kaçıp uzaklaştı. Metal kutunun kedi yaş maması konservesi olduğunu anlayınca, civardaki çöp kutularına baktım. Bu kedimizi şans eseri kurtardık, sağlık durumu iyi ama insanların dikkatli olması lazım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kurtarılan kediden detay
-Sokaktan detay
-Çöplerden detay
-Okul Müdürü Şahin Ballıkaya’dan görüntüler
-Okul Müdürü Şahin Ballıkaya’nın açıklamaları
-Çöplerle ilegili uyarıları
-Kutuların çöpe nasıl atılması gerektiğini anlatması
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Ceren KURTYE /TATVAN(Bitlis),(DHA)
==========================

HERKES YAPAMAZSIN DEDİ: ÖĞRENCİYKEN PATRON OLDU (TEKRAR) 

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu

HATAY’da üniversite öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk (27), pandemi sürecini fırsata çevirerek 230 bin TL’lik sermaye ve aile desteğiyle, 13 dönümlük alanda kaz çiftliği kurdu. 200 kazın bulunduğu çiftlikte civciv satışına başlayan Öztürk, “Üretmek çok güzel. Tutunmayı başarabilirsem hedefim, bu işi ilerleyen süre içerisinde farklı kanatlı gruplarını çıkartıp, burayı entegre bir tesise dönüştürmekö dedi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk, pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilip, uzaktan eğitimin başlamasını fırsat bilerek, boş zamanlarını değerlendirmek istedi. Yaptığı araştırmalar sonucunda kaz çiftliği kurmaya karar veren Öztürk, kendi işini kurmadan önce, konuya hakim olmak için bir çiftlikte düşük ücretle çalışmaya başladı ve işi öğrendikten sonra hayal ettiği çiftliği kurdu.

‘ÜRETİM YAPMAM GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM’
Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarığı Mahallesi’nde büyük gri kaz ve ördek çiftliği kuran Öztürk, “Üç aydır bu işin içerisindeyim ve burada büyük gri kazı ve ördek yetiştirmekteyim. 13 dönümlük bir tarla kiraladım. Bunun üzerine bir kümes, civciv hane ve bir de konaklama yeri koyarak tesisimi kurdum. Pandemi öncesinde bir iş yapacaksam bunun kafe ya da restoran tarzında bir iş yeri açmak olarak değerlendirmiştim. Ancak, pandemi sürecinde kafe sektörünün, esnaf arkadaşlarımın zarar görmesi ile beraber fikrim değişti ve üretim yapmam gerektiğine karar verdim. Kazların daha az uğraş gerektiren daha temiz ve dayanıklı hayvanlar olduğunu öğrendim. Şu anda sadece üretim ve civciv satışı yapmaktayımö dedi.

‘ÇEVREM, BU İŞİ YAPAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜ’
Zamanının tamamını kaz çiftliğinde geçirdiğini belirten Öztürk, şunları söyledi:
“Ailemdeki insanlar ilk başta bu tarz bir işi yapmayacağımı düşündüler. Çünkü onların tabiri ile ben uçarı yaşayan, elinde gitarı kulağında küpesi olan bir insandım. Bu işe tamamen giriştiğim ve burada yaşamaya başladığım anda şaşırdılar. Şu an gurur duyuyorlar, sevinmekteler. Arkadaşlarım da ‘Çiftçi mi olacaksın sen’ diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler. Onları da buraya getirdim ve gezdirdim. Çok sevdiler ve çiftlik oldukça hoşlarına gitti.ö

‘YAPTIĞIM SEÇİMDEN ASLA PİŞMAN DEĞİLİM’
İşini severek yaptığını ve kendine bir hedef çizdiğini söyleyen Öztürk, “Bundan üç sene önce bana ‘Ahmet sen ilerde kaz çiftliği kuracaksın, gerekirse pisliğin içerisine gireceksin’ deselerdi, ‘Yürü git, olmaz öyle şey’ derdim. Ama şu anda bulunduğum yerden gayet memnunum. Hayat insanların karşısına farklı şeyler çıkartabiliyor. Farklı seçimler yapabiliyoruz. Yaptığım seçimden asla pişman değilim. İyi ki yapmışım, hatta keşke daha önce yapsaydım. Üretmek çok güzel. Tutunmayı başarabilirsem hedefim, bu işi ilerleyen süre içerisinde farklı kanatlı gruplarını çıkartıp, burayı entegre bir tesise dönüştürmekö diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yavru kazlardan detaylar
-Büyük gri kazlardan detaylar
-Kazların yumurtalarından detaylar
-Yumurtlayan kazlardan detay
-Kazların havuzda yüzmesi
-Üniversite öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk’ün konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
======================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!