1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ – 1

DHA YURT BÜLTENİ – 1

featured
service

 

ARTVİN’DE KÖYDEKİ YANGIN FELAKETİNİN BOYUTU, GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

ARTVİN’in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde dün çıkan, 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıkların yandığı, 30 dolayında büyükbaş hayvanın telef olduğu yangın, sabaha karşı yağmurun da etkisiyle söndürüldü. Korku dolu anların yaşandığı köyde oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı. Yangının söndürülmesinin ardından terk ettikleri evlerine geri dönen vatandaşlar, geriye kalan eşyalarını aradı.
Yusufeli ilçesinin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, dün öğle saatlerinde bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçradı. Evleri yanan aileler, kendilerini dışarı atarak ahırlardaki hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. İhbar üzerine köye Yusufeli ve çevre il ve ilçelerden itfaiye ve Orman Müdürlüğü’ne ait arazözler ile AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Köy tedbir amacıyla boşaltıldı. Hızla yayılan alevler ekiplerin yaklaşık 8 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınabildi. Yangında 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıklar yandı, 30 dolayında büyükbaş hayvan telef oldu. Gece boyu soğutma çalışması yapılan yangında evleri zarar görenler, yakın akrabalarının yanına yerleştirildi. Yangın, sabah karşı yağmurun da etkisiyle tamamen söndürüldü.

ZARAR ORTAYA ÇIKTI
Korku dolu anların yaşandığı yangında oluşan zarar, gün ağarınca ortaya çıktı. Köyde birçok evin tamamen yandığı görüldü. Alevler nedeniyle terk ettikleri evlerine gelen vatandaşlar, yangından geriye kalan eşyalarını aradı. Hasar tespit çalışması başlatılan köyde, iş makineleri eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı. Kızılay ekipleri de vatandaşlara su, gıda ve diğer ihtiyaç malzemeleri dağıttı. AFAD ekipleri de köyde çadırlar kurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner ekipleri de yangında yaralanan büyükbaş hayvanlara müdahale etti.

AFAD’DAN 1 MİLYON LİRA ACİL YARDIM ÖDENEĞİ
Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Yusufeli’ne Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini belirtti. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AFAD’dan 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Gündüz drone detayları
Geceden soğutma çalışması
Ekiplerin çalışmaları
Evleri yananların o anları anlatmaları
Detaylar

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ-Selçuk BAŞAR-Hakan AYDIN /ARTVİN,(DHA)
===================================

Artvin’de köyde yangın; 60’a yakın ev yandı (4)
KORKU DOLU ANLARI ANLATAN KÖYLÜLER: CEHENNEMİ YAŞADIK

Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde 35 binada 60’a yakının evin yandığı, birçok hayvanın ise telef olduğu ve ekiplerin müdahalesi sonucu güçlükle kontrol altına alınan yangında; bölgeye sevk edilen takviye ekiplerince soğutma çalışması sürdürülüyor. Yangında evleri hasar görenler, yakın akrabalarının evlerine yerleştirildi. Hasar tespit çalışmalarına başlanması beklenen yangın bölgesinde itfaiye ve orman işçisi ekipleri, iş makineleri eşliğinde yangıdan kalan enkaz yığınlarını temizlemek için de çalışma başlattı.

‘YANGININ GÜNDÜZ OLUŞU BİZİM İÇİN ŞANSTI’
Alevlere teslim olan köyde yaşayanlar da, yaşadıkları korku dolu o anları anlattı. Dereiçi köyü Muhtarı Sabri Duman, müdahalelerinin yetersiz olduğunu anlatarak, yangın sırasında kendi evinin de küle döndüğünü belirtti. Muhtar Duman, “Köy meydanında çalışıyordum ‘yangın var’ diye bağırma sesi duydum; baktım dumanlar çıkıyordu. Köyümüzde yangın vanalarını açtım. Köylüleri haber verdim müdahale etmeye başladık. Yalnız aşırı rüzgar nedeniyle alevler yerleşim yerini içerisindeki samanlıklara ve ahırlara sıçradı. Hiç bir şey yapamadık müdahalemiz yeterli olmadı. Ahırlarda hayvanlar vardı yaklaşık 20 civarında hayvanın telef olduğunu düşünüyoruz. Yangının gündüz olması açıkçası bizim için bir şanstı. Gece olsa çok daha acı sonuçları olabilirdi. Evleri yanan ve tehlikeli olan vatandaşlarımız yakınlarının yanına yerleştirildi. Şu anda dışarıda olan kimse yok bu yüzden çadıra da ihtiyacımız olmadı” dedi.

‘CANIMIZI ZOR KURTARDIK’
Evinde 4 çocuğu ile otururken arkadaşlarının telefonla haber vermesi ile yangından kurtulan Ayşe Taşçı da “Alevler evin yanına kadar gelmiş, haberim yoktu. Arkadaşlarım telefon etti ‘yangın var çık’ diye. 4 çocuğumu da alarak evden uzaklaştım. Canımızı zor kurtardık” diye konuştu.

‘BUGÜN BURADA CEHENNEMİ YAŞADIK’
Karşı mahallede oturan ve korku dolu anlara tanık olan Fatma Erdem hızlıca yangın yerine giderek müdahaleye başladıklarını söyleyerek, “Evlere müdahale etmeye başladık. Rüzgar bir anda alevleri samanlıklar ahırlara taşıdı. Bu sefer ahırdaki hayvanları kurtaralım diye oraya girmek istedik.Hayvanların birçoğunu kurtardık bazılarını kurtaramadık.zaten rüzgarın taşıdığı alevler o kadar büyüdü ki biz de korktuk. Bugün burada cehennemi yaşadık” şeklinde konuştu.

‘RÜZGAR ÇOK ŞİDDETLİYDİ’
Yangına müdahale ederken eli yanması sonucu yaralanan Ahmet Duman ise “Buraya geldiğimde bir ev yanmıştı ama rüzgar çok şiddetliydi. Yine de o telaş içerisinde bir şeyleri kurtarmanın peşindeydik. Önce içerlerden bir şeyler çıkarmaya çalıştık. Ama rüzgar etkiliydi alevler samanlıkları sarınca bu sefer ahırlara ineklere yöneldik. Maalesef köyümüzün büyük bir bölümü yandı” ifadelerinde bulundu.

AFAD’TAN 1 MİLYONLUK ACİL YARDIM
Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Yusufeli ilçesindeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini belirtti. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Artvin’in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyündeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD’dan 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI YAĞDI
Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangına ilişkin, siyaset, sanat ve spor camiasından pek çok kişi, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarla geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, sosyal medya hesabından Orman Genel Müdürlüğü’nün “Orman ve Görevden değil gönülden çalışıyoruz. Artvin Yusufeli’nde yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz. Orman sadece orman değildir. #OrmanVatandır” notunun yer aldığı yangına müdahale fotoğraflarını paylaşarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yangın soğutma çalışma çalışmaları
-Vatandaş röportajları
-Ekiplerce iş makinesi çalışması
-Detaylar

Haber-Kamera: Arzu ERBAŞ-Doğancan İLEK-Hakan AYDIN /YUSUFELİ(Artvin),(DHA)
===============================================

BOYNUNDAN VURULDUKTAN SONRA HASTANE BAHÇESİNE BIRAKILAN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

İZMİR’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tabanca ile boynundan vurulduktan sonra hastane bahçesine bırakılan Atakan İldem (26) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İldem’in ölümüne ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor. 
İddiaya göre, dün saat 05.30 sıralarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler bir yaralı bırakarak kaçtı. Hastanede tedavi altına alınan yaralı, doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Boynuna isabet eden kurşun sonucu ağır yaralandığı öğrenilen ve hastanede hayatını kaybeden kişinin Atakan İldem olduğu belirlendi. İldem’in cansız bedeni savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Öte yandan, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İldem’i vurup, hastane bahçesine bıraktıktan sonra kaçan şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı. İldem’in cenazesi, dün öğle saatlerinde yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alındıktan sonra Pınarbaşı Mezarlığı’na defnedildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden görüntü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK -Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

YOLA FIRLAYAN ÇOCUK OTOMOBİLİN ALTINDA KALARAK YARALANDI
 
İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, yol kenarında oyun oynadığı sırada aniden yola fırlayan İbrahim Süleyman (8), otomobilin altında kalarak yaralandı. O anlar güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.
Olay, 16 Mart günü saat 13.00 sıralarında Alpaslan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, oyun oynadığı sırada aniden yola fırlayan Suriye uyruklu İbrahim Süleyman, İ.N. idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobilin altında kaldı. Minik İbrahim’in caddeye çıktığını son anda fark eden İ.N., ani frenle otomobilini durdurdu. Otomobilin altında kalan İbrahim’in yardımına sürücü ve çevredeki vatandaşlar koştu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan minik İbrahim, ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan İbrahim’in durumunun iyi olduğu ve taburcu edildiği öğrenildi. Polis merkezine götürülen İ.N. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan, kaza bir iş yerinin güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi. Görüntüde, minik İbrahim’in aniden yola çıkması ve otomobilin altında kalması görülürken, sürücü ve çevredeki vatandaşların kaza sonrası çocuğun yardımına koştuğu gözleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza anı güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
===================================

GİRDİĞİ ADRESTE EV SAHİBİNİ BIÇAKLAYAN HIRSIZ, YAKALANMAKTAN KURTULAMADI

İZMİR’in Konak ilçesinde, 17 yaşındaki hırsızlık zanlısı girdiği evde kendini fark eden ev sahibini bıçakladı. Ev sahibinin müdahalesi ile etkisiz hale getirilen hırsız, polis ekipleri tarafından yakalandı. 
Olay, saat 04.30 sıralarında Göztepe Mahallesi 107 sokaktaki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, D.K. (17) hırsızlık amacıyla Muhammed A.’ya ait (45) daireye girdi. Eve hırsız girdiğini fark eden Muhammed A., yaptığı müdahale ile hırsızı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Fakat arbede sırasında, D.K. yanındaki bıçakla Muhammed A.’yı karnından bıçakladı. Fakat mücadeleyi sürdüren ev sahibi, hırsız D.K.’yı etkisiz hale getirerek polisten yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, etkisiz hale getirilen D.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Yaralı ev sahibi, sağlık ekipleri tarafından Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Gözaltına alınan D.K., ise Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hastaneden görüntü
-Bıçaklanan Muhammed A.’dan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================================

SİVEREK’TE, GÖLETTE ALABORA OLAN TEKNEDEKİ 3 ARKADAŞTAN 1’İ KURTULDU; 2’Sİ ARANIYOR

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, gölete balık tutmaya giden 3 arkadaşın içerisinde bulunduğu tekne alabora oldu. 3 arkadaştan 1’i yüzerek kurtulurken, diğer 2’si ise suda kayboldu.
Olay, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Soydan mahallesinde bulunan sulama göletinde meydana geldi. Balık tutmaya giden 3 arkadaş, tekne ile gölete açıldı. Kısa süre sonra rüzgar nedeniyle alabora olan teknede bulunan Jiyan Kendiş (19), Ahmet Mendeş (22) ve Mahmut Kendiş (25), suya düştü. Gençlerden Mahmut Kendiş yüzerek sudan çıkmayı başarırken, Jiyan Kendiş ve Ahmet Mendeş ise gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen su altı arama kurtarma ekipleri, iki gencin bulunması için arama- kurtarma çalışması başlattı. Ancak ekipler hava şartları ve karanlıktan dolayı arama çalışmalarına ara verdi. Arama çalışmalarının sabah saatlerinde tekrar başlayacağı öğrenildi. Gölette kaybolan iki gencin yakınları ise gölet kenarında çalışılmaları gözyaşları içerisinde takip etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Toplanan kalabalık
-Gölet ve ağlayan yakınları
-Jandarma ve sağlık ekibi
-Su altı dalgıçları
-Dalgıçların arama yapması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN /SİVEREK(Şanlıurfa),(DHA)
===========================

ANDIRIN’DA KAR ULAŞIMI AKSATTI

KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı aksattı.
Kar, özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Kırsaldaki 1300 rakımlı Çiğşar Mahallesi’nde kar nedeniyle ulaşımda güçlükler yaşandı. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulan mahallede kapanan yolu açmak için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Andırın Belediyesi’ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonunda yol ulaşıma açıldı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle küreme ve tuzlama ekiplerinin hazır bekletildiği, kapanma riski olması durumunda anında müdahale edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yol açma çalışmalarından detay

Haber-Kamera: İskender ZENGİN /KAHRAMANMARAŞ,(DHA)
===========================

MOBİLYA ATÖLYESİNDE ÇIKAN YANGIN MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

ADANA’da mobilya atölyesinde çıkan ve mahalle sakinlerinin sokağa dökülmesine yol açarak korkulu anlar yaşatan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Yangın, dün gece saat 23.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi 74029 Sokak’ta bulunan kapı üretimi yapılan mobilya atölyesinde çıktı. Atölyeden alevlerin yükseldiğini görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, duman ve alevlerin yükseldiği atölyenin demir kapısını kırarak yangına müdahale etti.

VATANDAŞ DA YARDIM ETTİ
Panikle sokağa dökülen vatandaşların bir kısmı itfaiye ekiplerinin çalışmasına yardım ederken, bir kısmı ise endişeli gözlerle müdahaleyi izledi. Korkuyla kendisini sokağa atan bazı vatandaşların koronavirüs tedbirlerine uymadığı da görüldü. Atölyenin bir kısmını saran yangın, itfaiye ekiplerinin 5 arazöz ve bir tankerle yaptığı müdahale ile söndürüldü. Soğutma çalışmalarına başlayan itfaiye erleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiyenin demir kapıyı kırması
-Kapının devrilmesi ve alevlerin görülmesi
-Yangına müdahale sırasında itfaiye erleri ve vatandaşların telaşı
-Vatandaşların itfaiye erlerine yardım etmesi
-İtfaiyenin yangına tazyikli su ile müdahale etmesi
-Yükselen dumanlar
-Sokağa dökülen vatandaşlar
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
===========================

2 KATLI BİNADA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

KARABÜK’te 2 katlı binada çıkan yangın mahalle halkını korkuttu. Yangın itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi ile söndürüldü.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında Karabük Fevzi Çakmak Mahallesi Gül Sokak üzerindeki 2 katlı binada meydana geldi. Enver Arat’a ait 2 katlı binada henüz bilinmeyen bir şekilde başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sardı. Binadan yükselen alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, binanın boş olması sebebiyle kimsenin yaralanmadığı anlaşıldı. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi ile söndürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışmaları
-Detay

Haber-Kamera: Yasin ALDEMİR /KARABÜK,(DHA)
==========================

KULLANILMAYAN ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN

MERSİN’in Erdemli ilçesinde kullanılmayan öğrenci yurdunun çatışında çıkan ve alt katlara da sıçrayıp, paniğe neden olan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
İlçeye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 4 yıldır kullanılmayan öğrenci yurdunun çatısından alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, çatıda başlayan ve alt katlara da sıçrayarak çevrede paniğe neden olan yangını, kısa sürede söndürdü. Can kaybının yaşanmadığı yangında, binada hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Binadan yükselen alevler
-İtfaiye erlerinin yangına müdahalesi
-İtfaiye araçları
-Yangın yerindeki vatandaşlar

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER /ERDEMLİ(Mersin),(DHA)
=============================

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin duruşmada üçüncü oturum başladı (4)
‘AĞABEYİMİN DÜĞÜNÜNÜ HAYAL EDERKEN, MEZARINA ÇİÇEK DİKİYORUM’

Duruşmada söz verilen patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın kardeşi Merve Nur Yılmaz, “Burada saygınlıktan ve özgürlükten bahsediliyor. Hiçbir ölüm işin doğasında yoktur. Ben ağabeyimin düğününü hayal ederken, şimdi toprağına çiçek dikiyorum. Bu insanlar ağabeyimle beraber 6 kişinin daha canını aldı, katlettiler. ‘Bu işin doğasında var’ diye bir yorum olamaz. Bu kadar basite indirgenemez. Herkesten şikayetçiyimö dedi.

YAŞANANLARI ANLATIRKEN FENALAŞTI
Patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın kardeşi Kadriye Cinoğlu, “Pandemi döneminde muskaların kağıtlarını eve gönderiyorlardı. Ağabeyim bana da getiriyordu. Bu 2 hafta sürdü. Ağabeyim kağıt getirmeyince nedenini sordum. O da Y.C.’nin kendisine, ‘Aldığın kadar kağıdı geri getiriyor musun? Siz şerefsizsiniz çalarsınız’ dediğini söyledi. Saygın bir iş adamı olduğunu söyleyen Y.C. bir seri katildir. Fabrikada çok usulsüzlük var. Fabrika sahipleri mağdur olduğunu söylüyor. Siz mağdursanız, biz neyiz? Benim ağabeyim 3 parçaya ayrıldı patlamada. Polis bile eğitim almadan bombaya yaklaşmıyor, ama fabrika çalışanları eğitim almadan bütün işleri yapıyor. Her geçen gün çalışan kadın sayısı artıyordu. Ben fabrikada çalışmıyorum. Evde muskaların kağıtlarını yaptım. Şikayetçiyim. Ağabeyime hırsızsın demenin mantığını merak ediyorum. Denetime gelen bütün müfettişlerden, bu ruhsatları veren kurumlardan ve bütün sorumlulardan şikayetçiyim. 10 gün önce bize kendi avukatlarıyla 500 bin TL teklif edip davadan vazgeçmemizi istediler. Biz de dedik ki, yengem çalışıyor o parayla geçiniriz. Kardeşimizi asla satmayız. Benim diğer ağabeyim koronadan öldü. Bize nasihatı bu davanın peşini bırakmayındıö şeklinde konuştu. Kadriye Cinoğlu ifade verdiği sırada fenalık geçirerek salondan dışarı çıkarıldı.

“TABUTUN İÇİNDE KARDEŞİMİN CESEDİ YOKTU”
Patlamada hayatını kaybeden Sabahattin Tepeçınar’ın diğer kardeşi Hatun Tepeçınar Göktepe ise, “6 şehit ve Sabahattin Tepeçınar’ın ablasıyım. Biz 9 ay boyunca hiçbir muhatap görmedik. Acılarımızı kendi ve ölenlerin aileleriyle buluştuk. Ben 2 ay orada çalıştım. Ben bir hafta içerisinde ayaklarım su çektiği için orada hastalandım. Bu 2 ay içerisinde 1 kere denetleme oldu. Ben burada kimsenin hakkına girmiyorum. Yaşadıklarımı anlatıyorum. Denetlemeciler ön kapıdan girip, arka kapıdan çıktılar. Orada çaylarını içip gittiler. Havada göremediğimiz kimyasal maddeler vardı. Havalandırmalarınızı mutlaka açık tutun dediler. A.S.’nin bölümünde çalışıyordum. ‘Bu ortamda ne var?’ diye yapım gereği hep bakan bir insanım. ‘Havalandırmayı açalım’ dediğimde A.S. bana, ‘Onları açarsak daha çabuk ölürüz’ dedi. Bunun üzerine H.A.V., kardeşimle bana haber yolladı. Benim işten çıkmamı istedi. Benim kardeşim öldü. Tabutun içinde ceset bile yoktu. Patlamadan birkaç gün önce muhabbet ederken kardeşime, ‘Ne bu hal?’ dedim. O da bana, ‘3 aydır bütün fabrikalar durdu. Biz çalışıyoruz. Depolar doldu. Bir gün patlayacağız ama ne zaman’ dedi. Kimsenin hakkını istemiyorum. Bizim feryatlarımız gökyüzüne ulaştığında hak o zaman bizim yanımızda olacak. Ben 4 ay içinde 2 tane kardeş kaybettim. Kardeşimin ölümüne sebep olan katiller en büyük cezayı alsınlar. Bu fabrika oyuncak fabrikası olarak geçiyordu. Buraya oyuncak fabrikası diye ruhsat veren en tepeden en aşağıya herkesten şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

MÜŞTEKİ VESANIK AVUKATLARI ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI
Müştekilerin beyanları sırasında tutuklu sanık A.B. nefes almakta zorlandığını belirterek dışarı çıkmak için izin istedi. A.B. dışarı çıkarıldığı sırada, dışarı çıkan sanık avukatları ile müşteki avukatları arasında tartışma yaşandı. Salon giriş kapısının önünde sanık avukatlarına tepki gösteren müşteki avukatları, “Varlığınız bile rahatsız ediyor” diyerek sanık avukatlarının dışarı çıkmasının engellenmesini istedi. Yaşanan olaylar sonrasında mahkeme heyetinin, duruşmanın akışını ve düzenini bozanların mahkeme salonu dışına değil, kampüs alanı dışına çıkarılacağını söylemesi sonrasında tarafların tartışması sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Fenalaşan Kadriye Cinoğlu’nun ambulansa alınışı
-Sanık avukatları ve müştekiler tartışma
-Sanık avukatları ve Müşteki avukatları tartışma
-Müştekilerin bağırması
-Detay

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN /FERİZLİ(Sakarya),(DHA)
========================================

KAYSERİ’DE ENDONEZYALI TURİSTLERİ TAŞIYAN MİDİBÜS DEVRİLDİ: 3’Ü AĞIR 25 YARALI

KAYSERİ’de Erciyes Kayak Merkezi’nden Nevşehir’e dönen Endonezyalı turistleri taşıyan midibüs kaygan zemin nedeniyle devrildi. Kazada, yaralanan 3’ü ağır 25 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Endonezyalı turist kafilesi Nevşehir’in Ürgüp ilçesinden Erciyes Kayak Merkezine geldi. Burada kayak yapan turist kafilesi H.Ö. idaresindeki 50 ABD 101 plakalı midibüse bindi. Nevşehir yoluna seyir halinde olan midibüs Melikgazi ilçesi Erciyes Bulvarında kaygan zemin nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, midibüs içinde bulunan sürücü ile  24 Endonezyalı turist yaralandı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları kentte bulunan  çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN-Samed Aydın SUN /KAYSERİ,(DHA)
========================================

17 YAŞINDAKİ KIZ, PARKTA, TARTIŞTIĞI ERKEK TARAFINDAN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

BURDUR’un Bucak ilçesinde, 17 yaşındaki kız, parkta, tartıştığı E.Y. (19) adlı erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 
Olay, dün saat 13.30 sıralarında Bucak’ta Yunus Emre Parkı’nda meydana geldi. E.Y. henüz bilinmeyen nedenle tartıştığı adı açıklanmayan genç kızı bıçakladı. Genç kız kanlar içinde yere yığılırken, çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. E.Y. polis ekiplerince gözaltına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, soruşturma başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Burdur Valiliği’nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz Bucak ilçesinde, 17.03.2021 günü saat 13.30 sıralarında Yunus Emre Parkı’nda kasten öldürme olayı meydana gelmiştir. Olayla ilgili E.Y. (2002) isimli şahıs gözaltına alınmış olup, adli süreç titizlikle yürütülmektedir. Hukuki sürece Valiliğimizce müdahil olunmuş, maktulün ailesine hukuki destek vermek üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BIÇAKLAYIP, EVİNE GİTMİŞ
Burdur’un Bucak ilçesinde, parkta, tartıştığı E.Y. tarafından bıçaklanarak öldürülen genç kızın, Gizem Canbulut olduğu belirlendi.
Bucak’ı tepeden gören bir nokta olan Yunus Emre Parkı’na gelen E.Y. ve Gizem Canbulut’un buradaki surların alt tarafında oturduğu, bir süre sonra tartışma çıktığı belirtildi. Tartışmanın ardından E.Y.’nin yanında bulundurduğu bıçakla Gizem Canbulut’u boğazından yaraladığı, ardından kaçıp evine gitti tespit edildi. Buradan polisi arayıp, olayı ihbar eden E.Y.’nin daha sonra evine gelen polise teslim olduğu ifade edildi. İhbar sonrası parka giden ekiplerin de Gizem Canbulut’un cansız bedeniyle karşılaştığı ifade edildi.
E.Y. ve Gizem Canbulut’un daha önce aynı okulda öğrenim gördükleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bucak Devlet Hastanesi Acil girişten
-Morg önünden
-Kızın Öldürüldüğü Yunus Emre Parkı ve olayın olduğu yer
-Kızın ve zanlının fotosu

Haber-Kamera: Halim AKCA /BUCAK(Burdur),(DHA)
=======================

HUSUMETLİ ARKADAŞINI TABANCAYLA BAŞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, O.Y., daha önceden husumetli olduğu arkadaşı Ramazan Ece’yi (52) oto yıkama dükkanında tabancayla başından vurarak öldürdü.
Olay, dün akşam saatlerinde Körfez Atalar Mahallesi Işılay Sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerindeki bir oto yıkama dükkanına gelen O.Y., iddiaya göre belinden çıkardığı tabanca ile daha önceden husumetli olduğu arkadaşı Ramazan Ece’ye ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunların hedefi olan Ramazan Ece başından vuruldu. Ece kanlar içerisinde yığılırken, O.Y. ise kaçarak kayıplara karıştı. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ece, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ramazan Ece, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis, olay yerinden kaçan O.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışmaları
-Detay
-Öldürülen (Ramazan Ece – Solda) – Zanlı O.Y (Sağda) fotoğrafı

Haber-Kamera: Nabi YAZICI /KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
=======================

YARIM SAAT İÇİNDE TANIMADIĞI 3 KİŞİYİ BIÇAKLADI, GÖZALTINA ALINDI

BURSA’da İdris D., yarım saat içerisinde tanımadığı 3 kişiyi, takside, sokakta ve parkta bıçaklayarak, ağır yaraladı. İdris D., polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, 2 yaralının hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi İntizam Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, İdris D., kaldırımda oturan tanımadığı Koray B.’nin yanına giderek, telefon ve cüzdanını istedi. Telefon ve cüzdanını vermek istemeyen Koray B. ile İdris D. arasında tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine cebindeki bıçağı çıkaran İdris D., Koray B.’yi iki yerinden bıçaklayarak, olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

2 KİŞİYİ DAHA BIÇAKLADI
Koray B.’yi bıçakladıktan sonra yaya olarak olay yerinden uzaklaşan İdris D., Reşat Oyal Kültür Parkı’na girerek, polis ekiplerine izini kaybettirmek istedi. Bu sırada, Koray B., parkın güvenlik görevlisi Abdullah Y.’ye “Doktor musun?ö diye sordu.  “Hayır” cevabı alan İdris D., güvenlik görevlisi Abdullah Y.’yi de bıçakladı. Ağır yaralanan görevli kanlar içinde yere yığıldı.
Olay yerinden koşarak kaçan İdris D., yoldan geçen bir ticari taksiyi durdurdu. İdris D., içerisinde müşteri olan taksiye bindi. İdris D., taksideki yolcu Ümit P.’nin kendisine “Neden taksiye bindin?ö diye sormasına sinirlendi. İkili arasında çıkan tartışma sonrasında İdris D., Ümit P.’yi göğsünden bıçakladı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şüpheli, polis ekiplerince kaçtığı sırada yakalanarak, gözaltına alındı. Yaralılardan Abdullah Y. Çekirge Devlet Hastanesi’ne, Ümit P. ise özel bir hastaneye kaldırılarak, ameliyata alındı. Abdullah Y. ve Ümit P.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yaralı Abdullah Y. hastaneye getirilişi
-Şüpheliden görüntüler
-Suç aletinden görüntüler
-Polis ekipleri inceleme yaparken
-Detaylar

Haber-Kamera: Semih ŞAHİN-Mehmet İNAN /BURSA,(DHA)
===================================

BOŞANMA DAVASI SONRASI OTOMOBİLİYLE EŞİNİN BULUNDUĞU ARACA ÇARPIP TÜFEKLE ATEŞ AÇTI: 1 YARALI

ÇORUM’da Ferhat K., boşanma davalarının görüldüğü adliye çıkışında otomobiliyle takip ettiği eşi Büşra K.’nin içinde bulunduğu araca çarptı, ardından da tüfekle ateş açtı. Sürücü Muhammet K. kolundan yaralanırken, Ferhat K. polis ekiplerince gözaltına alındı.
Olay, dün saat 14.30 sıralarında Gazi Caddesi’nde meydana geldi. Çorum Adliyesi’nde boşanma davaları görülen Büşra K. ile Ferhat K. çifti, duruşmanın ardından çıktı. Ferhat K., kendisine ait otomobile binerek eşinin bulunduğu Muhammet K. yönetimindeki otomobilin peşine düştü. Bir süre sonra Ferhat K., otomobiliyle eşi Büşra K.’nin içinde bulunduğu araca çarptı. Ferhat K. ardından yanındaki tüfekle diğer otomobile ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların koluna isabet ettiği Muhammet K. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırgan gözaltına alınırken, Muhammet K. ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olay yerinde fenalaşan Büşra K. ise çevredekiler tarafından sakinleştirildi. Muhammet K.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olayı gerçekleştiren şüphelinin yakalanması
-Olayda kullanılan silah
-Boşanma aşamasında olan kadının ağlaması ve korkası
-Olay yeri inceleme ekipleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
========================

AVUKATLARDAN ÖLDÜRÜLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN AÇIKLAMA

BURDUR’da avukatlar meslektaşları Ersin Kaplan’ın haciz işlemi için gittiği evde öldürülmesini protesto etti.
Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik ve baroya bağlı avukatlar, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde avukat Ersin Kaplan’ın haciz işlemi için gittiği evde öldürülmesini protesto etti. Burdur Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına basın açıklaması yapan Gedik, “Avukat Ersin Arslan görevi sırasında saldırıya uğrayarak ne yazık ki öldürüldü. Genç meslektaşımızın ölümünden dolayı acımız, üzüntümüz ve isyanımız büyüktür. Artık yeter, avukata dokunma. Avukata, doktora, kadına, gazeteciye saldırıyor ve öldürüyorsunuz. Daha ne kadar öleceğiz. Evet, dün hayatını kaybeden genç meslektaşımız avukat Ersin Arslan’a tekrar Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü ve başsağlığı diliyoruz. Saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için davanın takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.
Basın açıklamasına katılan avukatlar alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Açıklamaya katılan avukatlar
-Ramazan Gedik’in açıklaması
-Detay

Haber-Kamera: Mesut MADAN /BURDUR,(DHA)
=========================

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRÜ KAZA GEÇİRDİ

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdür Doç. Dr. Cem Gençoğlu’nun (44) içinde bulunduğu makam aracı, kontrolden çıkıp şarampole takla attı. Kazada yaralanan Gençoğlu ve şoförü  Yusuf Özdemir hastaneye kaldırıldı. 
Kaza, dün saat 17.20 sıralarında Aksaray- Ankara karayolu 45’inci kilometresinde meydana geldi.  Yusuf Özdemir yönetimindeki 06 BCS 221 plakalı makam aracı, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole takla attı. Kazada sürücü Özdemir ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürü Doç. Dr. Cem Gençoğlu yaralandı. Yaralı Gençoğlu ve şoförü Özdemir, ambulansla Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 
Gençoğlu’nun Şereflikoçhisar’da katıldığı bir programın ardından eski mesai arkadaşı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’yu ziyaret ettikten sonra Ankara’ya dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazayı duyan Vali Aydoğdu ile İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, hastanede Gençoğlu ve Özdemir’i ziyaret edip bilgi aldı. Hacı Ömer Kartal, Gençoğlu ve şoförünün sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yaralıların hastaneye gelmesi 
-Vali Aydoğdu’nun Gençoğlu’nun yanında gelmesi 
-Genel ve detay
-Açıklamalar 

Haber- kamera: Erkan ALTUNTAŞ /AKSARAY,(DHA)
===========================

PARK HALİNDEKİ 2 ARACA ÇARPIP, KENDİ ARACINDAKİ 2 YARALIYI TERK EDİP KAÇTI: 3 YARALI

İZMİR’in Karşıyaka ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç, park halindeki 2 otomobile, ardından tramvay hattının koruma bariyerlerine çarparak durabildi. Kazada araçta bulunan anne ve oğlu ile park halindeki otomobillerden birinin savrularak çarptığı polis memuru yaralandı. Kazaya yol açan hafif ticari araç sürücüsü ise yaralıları terk ederek olay yerinden kaçtı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Yalı Mahallesi Caher Dudayev Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü henüz öğrenilemeyen 35 ACN 587 plakalı hafif ticari araç, caddede park halindeki 35 ASA 094 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kontrolden çıkan hafif ticari araç, daha sonra tramvay hattının koruma bariyerlerine çarparak durabildi. Hafif ticari aracın çarptığı 35 ASA 094 plakalı otomobil ise önce önünde bulunan 34 ZB 7331 plakalı otomobile, daha sonra kaldırımda duran ve izinli olduğu öğrenilen polis memuru S.D.’ye çarptı.

‘KAZANIN ARDINDAN ARAÇTAKİ YARALILARI BIRAKIP KAÇTI’
Zincirleme kazaye neden olan hafif ticari araç sürücüsü, birlikte seyahat ettiği Şehnaz B. ve oğlu Mert B.’yi bırakarak kaçtı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ayağı kırıldığı öğrenilen polis memuru S.D. ile hafif ticari araçta yaralanan Mert B. ve annesi olduğu öğrenilen Şehnaz B. ambulansa alınarak Çiğli Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, olay yerinden kaçan hafif ticari araç sürücüsünün yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Çevredeki vatandaşlar ise hafif ticari araç sürücüsünün eşi ve çocuğunu bırakıp kaçtığını iddia ederken, bazı görgü şahitleri ise sürücünün 20’li yaşlarda genç biri olduğunu ileri sürdü. 

‘BİZ ARKASINDAN BAĞIRDIK AMA DURMADI’
Kazanın meydana geldiği cadde üzerindeki bir iş yerinde çalışan Eren Akgül, “Biz içerideydik bir anda ses duyduk ve buraya geldik. Abi geldi 2 tane park halindeki araba yol boşken bir anda arkadaki arabaya vurdu o da öndekine vurdu. Arabası ters döndü, indi ve kaçmaya başladı. Biz arkasından bağırdık ama durmadı. Yerde herhalde eşi yatıyordu, burada bir polis abimiz yattı. Adam karısını bırakıp kaçtı bir anda gitti. ‘Dur dedik’ arkasından bir abimiz koştu ‘dur dedik’ durmadı. Seslendik ‘telefonla konuşacağım’ dedi. Arabada olanları tanımıyormuş gibi yaptı.” dedi.

‘KENDİ ARACINDA 2 YARALI VAR ONLARI BIRAKIP KAÇTI’
Başka bir görgü tanığı Nejat Akay da “Oğlum arabanın içindeydi biz dükkanın içindeydik. Oğlum beni almaya geldi, araçta duruyorduk 1 dakika olmadı geldiler o aracı ordan ileriye kadar sürükledi. Yolda bomboştu, son sürat geldi vurdu. Orada bir arkadaşın ayağına çarptı. Ayağı kırıldı herhalde o da polis memuruymuş evine tatlı alıyormuş. Ben araca koştum, bir bayan baygınlık geçiriyordu şokdaydı. Oradaki araç sürücüsü hemen indiği gibi kaçtı. Ben arkasından gittim ‘gel buraya’ dedim, ‘telefonla konuşuyorum’ dedi, demeye kalmadı kaçtı gitti. 20 yaşlarında genç biriydi. Çok hızlı geliyordu. Kendi aracında 2 yaralı var, onları bırakıp kaçtı. Park halinde, duran araca vuruyor.” diye konuştu. 

‘POLİS MEMURU ARKADAŞIN AYAĞI ÇOK KÖTÜYDÜ’
Kazanın meydana geldiği yerdeki bir iş yerinin işletmecisi olduğu öğrenilen Erkan Koç ise, “Araçlardan 2’si boş. Vuran araçta 3 kişi var, sürücü kaçıyor araçtaki 2 kişi yaralı durumları da ağır gördüğüm kadarıyla. Yaya olan polis memuru arkadaşın ayağı çok kötüydü. Bu şekilde 3 tane yaralı vardı.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Araçlardan görüntü
-Kaza yerinden görüntü
-Vatandaş röportajları
-Vatandaş kamera görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

DUR’ İHTARINA UYMAYIP, POLİS ARACINA ÇARPAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE CEZA YAĞDI: 1 POLİS YARALI

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan otomobil, kovalamaca sırasında durdurmak amacıyla önünde set oluşturan polis aracına çarptı. 1 polis memurunun yaralandığı kazanın ardından bir süre daha kaçtıktan sonra durdurulan otomobilin sürücü ile yanındaki kişinin alkollü olduğu belirlendi. sürücüye 6 ayrı ihlalden para cezası uygulanıp ehliyetine el konulurken, yanındaki kişiye ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etme suçundan ceza uygulandı.
Dün saat 22.30 sıralarında Smyrna Meydanı’nda denetleme yapan polis ekipleri, içerisinde T.Ç. ve K.K.’nın bulunduğu 34 CVP 149 plakalı otomobili şüphe üzerine durdumak istedi. Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü T.Ç., kaçmaya başladı. Polis ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Şoför T.Ç., kaçış sırasında durdurmak için önünde set oluşturan polis aracına çarptıktan sonra kaçmaya devam etti. Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin koordineli çalışması sonucu, şüpheliler kısa sürede yakaladı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE CEZA YAĞDI
Alkollü olduğu gerekçesiyle kaçtığını söyleyen sürücü ve yolcu konumundaki diğer şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Trafik ekiplerinin yaptığı alkol kontrolünde, sürücü T.Ç.’nin 1.47 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü T.Ç.’ye alkollü araç kullanmanın yanı sıra dur ihtarına uymama, kırmızı ışık ihlali, tehlikeli araç kullanma, ardı ardına şerit değiştirme, ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etme suçlarında idari para cezası kesil, ehliyetine el konuldu. Yolcu konumunda bulunan K.K.’ye ise sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etme suçundan para cezası uygulandı.

KAZADA 1 POLİS YARALANDI
Bu arada şüphelilerin kaçtığı sırada kendisini durdurmak isteyen polis otosuna çarpması sonucu meydana gelen kazada Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1 polis memuru yaralandı. Durumunun iyi olduğu öğrenilen polis memuru, sağlık ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde araçtan çıkartılarak ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis memurundan görüntü
-Polisin ambulansa taşınmasından görüntü
-Şüphelilerin kaçtığı araçtan görüntü
-Şüphelilerin emniyete götürülüşünden görüntü
-Genel ve detay görüntü 

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA) 
================================

HAKLARINDA 96’ŞAR YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNAN KARI-KOCA BURSA’DA YAKALANDI

BURSA’da polisin düzenlediği operasyonda, Antalya ve Sakarya’da yaptıkları 74 farklı dolandırıcılık olaylarından dolayı haklarından 96 yıl 6’şar ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan karı-koca, yakalanarak, gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 74 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan ve haklarında 96 yıl 6’şar ay kesinleşmiş hapis cezası olan Hüseyin Parlar (45) ve Tuba Parlar’ın (41) yakalanması için çalışma başlattı. Asayiş Şube’ye bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Parlar çiftinin Bursa’nın Gemlik ilçesinde saklandığını tespit etti. Takibe alınan karı-koca düzenlenen operasyonla yakalandı. Parlar çifti, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 127 bin 500 TL adli para cezası da bulunan karı-koca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Karı-kocanın adliyeye sevki

Haber-Kamera: Huzeyfe ÖZDEMİR /BURSA,(DHA)
============================

İZMİR’DE DOĞANBEY AÇIKLARINDA 164 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

İZMİR’in Seferihisar ilçesinde, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ve yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışan 164 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 Mart saat 19.50 sıralarında Doğanbey açıklarında can salları içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisini aldı. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen  8 can salı içerisindeki 158 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığıekiplerince kurtarıldı. Öte yandan, ekipler yasa dışı yollarla ülkeyi terk etmeye çalışan 6 kişiyi yakaladı. Kıyıya çıkarılan kaçak göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kurtarmadan detay

Haber: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================

İZMİR’DE JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU: 9 GÖZALTI

İZMİR’in Torbalı ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu maddesi ele geçirilirken 9 şüpheli gözaltına alındı.
Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ayrancılar Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı.Bu kapsamda, Aralık ayından itibaren çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yaklaşık 3,5 ay süren takip sonucu belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, 1 kilo 500 gram metamfetamin, 1 kilo 500 gram esrar, 9 uyuşturucu hap,  bir miktar Hint keneviri tohumu, uyuşturucu içme aparatı, hassas terazi, ruhsatsız 2 tabanca ve av tüfeği ile 57 mermi ele geçirildi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Operasyondan görüntü

Haber: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
=========================

TEFECİ OPERASYONUNDA FETÖ YAYINLARI ELE GEÇİRİLDİ

BALIKESİR İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tefeci operasyonunda 9 kişi gözaltına alınırken, nakit para ve senetlerin yanı sıra FETÖ/PDY terör örgütüne ait yayınlar ele geçirildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde il merkezi ile Bandırma ve Edremit ilçelerinde dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve ikametlerinde yapılan aramalarda ise 61 bin 550 TL nakit para, 70 adet banka dekontu, 16 adet senet, 4 adet not defteri, 1 adet ajanda, 3 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet, 97 adet FETÖ/PDY terör örgütüne ait sızıntı dergisi ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polis operasyonundan cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /BALIKESİR,(DHA)
================================

ÇOCUĞUNU KAÇIRDIĞINI SÖYLEYEREK ESKİ SEVGİLİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Erkan Şentürk, eski sevgilisi Öznur Y.’den olan çocuğunun velayetini aldı. Önur Y. ise kendi babasının cenazesinde velayeti babasında olan çocuğu kaçırdı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sevgili olan Erkan Şentürk ile Öznur Y.’nin evlilik dışı çocukları oldu. İddiaya göre, yaklaşık 7 ay önce çocuğu Erkan Şentürk’ye bırakan anne Öznur Y., aradan geçen süre boyunca arayıp sormadı. Bu sırada Öznur Y.’ye karşı çocuğunun velayetini almak için dava açan Erkan Şentürk’e, mahkeme tarafından geçici velayet hakkı verildi. Geçtiğimiz günlerde Erkan Şentürk’ü arayan Öznur Y., babasını kaybettiğini söyleyerek cenaze işlemleri için yardım istedi. Çocuğunun annesine yardım etmek için giden Erkan Şentürk, bu sırada çocuğu da Öznur Y.’nin yanında bıraktı. Cenaze defnedildikten sonra Öznur Y.’yi arayan Erkan Şentürk, anne ve çocuğundan bir daha haber alamadı. Erkan Şentürk, annesinin çocuğu kaçırdığı iddiası ile polise giderek şikayetçi oldu.

“ÇOCUĞU ALMAYA GİTTİĞİMDE BENİ POLİSE ŞİKAYET ETTİ”
Yaşananları anlatan Erkan Şentürk, “Öznur Y. ile daha önce kısa süreli ilişkim oldu. Bu sırada hamile kaldı ve doğum yaptı. Çocuğa 7 aydır ben bakıyorum. Kendisi, babasının cenazesi için bizden yardım istedi. Cenazeyi yıkadık, kefenledik. Bu sırada görsün diye çocuğu kendisine bıraktım. Çocuğu almaya gittiğimde beni polise şikayet etti. Sonra çocuğu kaçırmaya çalışıyor. Şu anda başka bir sevgilisi var. Onunla çocuğu yurt dışına kaçırmayı planlıyor. Çocuğun velayetini de ben aldım” dedi.

ANNE, ERKAN ŞENTÜRK’NİN BABALIĞI KABUL ETMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Çocuğu kaçırdığı iddia edilen Öznur Y. ise telefon ile yaptığı açıklamada, çocuğunun kimliğinde kendi soyadını taşıdığını, babalık davasının yeni açıldığını ve Erkan Şentürk’ün ise baba olduğunu önce kabul etmediğini söyledi. İkili arasındaki velayet davası devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Erkan Şentürk ile röportaj
-Erkan Şentürk’ün çocuğunun resmine telefondan bakması
-Erkan Şentürk ile çocuğunun resmi
-Öznur Y. ile oğlunun fotoğrafı
-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE /EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)
============================

FİDAN DİKMEK İÇİN KAZDIĞI ÇUKURDA EL BOMBASI BULDU

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, Habib Topçu (54), fidan dikmek için kazdığı çukurda el bombası buldu. Topçu’nun ne olduğunu bilmeyerek kulübesine götürdüğü bomba, çağrılan bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Meyve fidanı yetiştiriciliği ile uğraşan Habib Topçu, dün saat 11.00 sıralarında, Kurtuluş Mahallesi, Selçuklu Caddesi’ndeki fidanlığında dikim yapmak için 25 santimetre derinliğinde çukur kazdı. Topçu, kazdığı çukurda patlamamış bir el bombası buldu. İddiaya göre Topçu, bulduğu cismin bomba olduğunu bilmeden 100 metre ilerdeki kulübesine götürdü. Babasının elindeki el bombasını görüp, büyük şaşkınlık yaşayan kızı Selver Topçu (24), “Baba, bu el bombasını niye buraya getirdin” diyerek kaçmaya başladı. Bunun üzerine elindeki bombayı yere bırakan Topçu da kızının peşinden koşarak uzaklaştı. Selver Topçu’nun ihbarı üzerine bölgeye Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, el bombasının bulunduğu alanı güvenlik şeridiyle çevirip, çevredekileri uzaklaştırdı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Manisa’dan gelen bomba imha uzmanı, fünye ile patlatarak el bombasını etkisiz hale getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-El bombasının fünye ile patlatılmasından görüntü
-El bombasını bulan Habib Topçu ve kızı Selver Topçu ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
==========================

RUS SAVAŞ GEMİSİ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait 150 borda numaralı savaş gemisi ‘Saratov’, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı. Geminin boğazdan geçişi sırasında güvertesindeki can yelekli askerler dikkat çekti.
Ege Denizi’nden dün saat 17.00’de Çanakkale Boğazı’na giriş yapan Rus Donanması’na ait 150 borda numaralı ‘Saratov’ adlı savaş gemisi, saat 18.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağında bulunan ‘Dur Yolcu’ yazısı önünden geçen savaş gemisi ‘Saratov’, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı. Rus savaş gemisine güvenlik gerekçesiyle Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Geminin boğazdan geçişi sırasında güvertesinde can yelekli askerler olduğu görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Rus Donanması’na ait 150 borda numaralı savaş gemisi ‘Saratov’un boğazdan geçişi sırasında çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN /ÇANAKKALE,(DHA)
========================

57’NCİ ALAY YÜRÜYÜŞ KOMİTESİ GELİBOLU’YA ULAŞTI

ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ’dan 11’inci kez Çanakkale’ye yürüyen 57’nci Alay Komitesi, Gelibolu’ya ulaştı.
Tekirdağ’dan uğurlanan ve 57 gönüllüden oluşan 57’nci Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine ulaştı. 57’nci Alay gönüllüleri, burada Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan ve beraberindeki heyet tarafından çiçeklerle karşılandı. Atatürk anıtı önünde toplanan grup, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, 26, 27 ve 57’nci Alaylarını Yaşatma, Araştırma Gönüllüleri Yardımlaşma Derneği ve Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ile komite üyelerine minyatür Atatürk büstü hediye etti.
57’nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, Gelibolu’ya 11’inci kez yürümenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “19’uncu Tümen’in Tekirdağ’da, Yarkışla’da Mustafa Kemal tarafından konuşlandırılarak, Çanakkale’ye götürülmesi, bizim yıllar sonra Tekirdağ’dan Gelibolu’ya yolculuğumuzu başlattı. Bu sembolik bir yolculuk. Mustafa Kemal’in Çanakkale’sini unutturmamak, Mustafa Kemal’in Çanakkale’sini insanlara anlatmak, bu süreci onlarla birlikte yaşamak için 11 yıl önce yola çıktık. Yıllardır süren bu heyecanımız gün geçtikçe katlanarak devam etti” dedi.
Bu gece Gelibolu’da konaklayacak olan 57’nci Alay Yürüyüş Komitesi, bugün sabah 18 Mart törenleri için şehitliğe hareket edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
57’nci Alay Yürüyüş Komitesi’nin yürüyüşünden görüntüler
57’nci Alay Yürüyüş Komitesi üyelerinin marşlar söylemesinden görüntüler
Hikmet Selim Yılmaz’ın açıklamaları

Haber-Kamera: Doğan ZELOVA /GELİBOLU(Çanakkale),(DHA)
==========================

NUSRET MAYIN GEMİSİ, PANDEMİDE DE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

MERSİN’in Tarsus ilçesinde sergilenen, Çanakkale Savaşları sırasında boğaza döşediği mayınlarla savaşın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, pandeminin gölgesinde ziyaretçilerini ağırlıyor.
Almanya’nın Kiel şehrinde 1911 yılında inşa edilen Nusret Mayın Gemisi, 1913’te Osmanlı donanmasına katıldı. Nusret’in, 7 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı intikal rotalarına döktüğü mayınlar, dünya tarihinin sayılı dönüm noktalarından birini belirledi. Yüzbaşı Hakkı Bey kumandasındaki gemi, 7-8 Mart gecesi, düşman gemilerinin girmesine çok az bir süre kala 26 mayını boğazın sularına döşedi. İtilaf kuvvetleri, Nusret’in döşediği mayınlarla Irresistible, Ocean ve Bouvet adlı 3 büyük gemisini kaybetti.
Nusret Mayın Gemisi, uzun yıllar donanmaya hizmet ettikten sonra 1962 yılında ‘Kaptan Nusret’ ismiyle kuru yük taşımaya başladı. Daha sonra Akdeniz’in derin sularında kalan Nusret, 1999 yılında bir grup gönüllünün girişimiyle karaya çıkarıldı, Tarsus Belediyesi’nce alınıp restore edildi. Yaklaşık 4 yıl süren çalışmanın ardından aslına sadık kalınarak yenilenen Nusret, 2003 yılında Tarsus’taki Nusret Mayın Gemisi Müzesi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’na yerleştirilerek sergilenmeye başlandı. Nusret, içindeki müzesi, bal mumu heykelleri ve 3 boyutlu gezi alanıyla ziyaretçilerini tarihin derinliklerine yolculuğa çıkarıyor.

‘TARİHTEKİ YERİ ÇOK ÖNEMLİ’
Nusret Mayın Gemisi’ne hayran kalan ziyaretçilerden Özcan Aslan, “Tarsus’tan Adana’ya geçiyordum. Gitmeden önce Nusret Mayın Gemisi’ne uğramak istedim, dua edip öyle geçeyim dedim. Sık sık uğradığımız bir yer, tarihte çok önemli yeri olan bu gemimiz burada. Herkesin burayı ziyaret etmesini isterim. Pandemiden dolayı çocuklarımızı getiremiyoruz ama arada bir gelip kapıda dua edip gidiyoruz” dedi.

‘ÇANAKKALE DESTANININ YAZILMASINDA ÖNCÜ OLDU’
Yakup Boncuk da ,”Tarihi Nusret Mayın Gemisi Çanakkale deniz savaşlarında Türk ordusunun bir kahramanı olmuştur, destan yazılmasında öncü olmuştur. Daha sonra yük gemisi olarak kullanılırken Mersin’de çürümeye terk edilmişti bildiğimiz kadarıyla. Dönemin Tarsus Belediye başkanının Nusret Mayın Gemisi’nin çürümesine gönlü razı olmadı ve alıp getirdi. Tarsus’ta bu gemi yeniden anıt müze olarak dizayn edildi, restore edildi. Yeniden bunu Türk gençlerinin öğrenmesi için tarihimize kazandırıldı, emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Nusret Mayın Gemisi drone görüntüsü
-Nusret Mayın Gemisi genel görüntü
-Seyit Onbaşı heykeli
-Temsili şehitlik
-Muhabir anonsu
-Özcan Aslan röp.
-Yakup Boncuk röp.

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN /TARSUS(Mersin),(DHA)
===========================

6’NCI KEZ MASKESİZ YAKALANDI; ‘TAKMAYI UNUTMUŞUM HACI ABİ’ DİYE KENDİNİ SAVUNDU

ÇORUM’da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamındaki denetimde, daha önce 5 kez maskesiz yakalandığı anlaşılan kişiye cezai işlem uygulandı. Maske takmadığı için 6’ıncı kez ceza yiyen kişi polis ve gazetecilere “Yine maske takmayı unutmuşum hacı abiö diyerek kendini savundu.
Kentte polis ekipleri, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cadde ce sokaklarda maske ve mesafe denetimi gerçekleştirildi. Kentin en işlek bölgesi Hürriyet Meydanı’ndaki denetimler sırasında sokağa maskesiz çıkan kişi, polisleri görünce maskesini taktı. Bu kişiye polis ekipleri cezai işlem uygulamak istedi. Yapılan incelemede kentte daha önce 5 kez maske takmadığı için ceza kesildiği belirlenen kişiye altıncı kez para cezası uygulandı. Cezai işlem makbuzunu imzalayan kişi, “Yine maske takmayı unutmuşum hacı abiö diyerek kendini savundu.
Ekipler gün boyu denetimlerini sürdürüp, tedbirlere uymayanlara cezai işlem uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisin caddede maske denetimi
-Çok sayıda vatandaşları uyarması
-Maske takmayan vatandaşın polis tarafından uyarılması
-Maske takmama cezası
-Kalabalık halk
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR /ÇORUM,(DHA)
========================

MAHSUR KALAN KÖPEĞİ, BELEDİYE EKİPLERİ KURTARDI

SAMSUN’un Yakakent ilçesi’nde eriyen kar nedeniyle derenin su seviyesinin yükselmesi sonucu yaklaşık 20 gündür mahsur kalan bir köpek, belediye ekiplerince kurtarıldı. ‘Coni’ adını verdikleri köpek bakımlarının ardından barınağa bırakıldı.
Yakakent ilçesine bağlı Recep Mahallesi Fındıkçılar mevki’nde çevrede sürekli aynı noktada duran  bir köpek görenler durumu ilçe belediyesine bidirdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, derenin suyunun eriyen kardan dolayı yükselmesinden dolayı köpeğe ulaşamadı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kepçe ile derenin karşısına geçen ekipler köpeği kurtardı. Coni isimini verdikleri köpeği hemen veterinere götüren ekipler, sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendi. Kontrolleri yapılan köpek daha sonra barınağa götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Köpekten detay
-İş makinesi üzerinde personelin köpeği alması
-Köpeğin kepçeden alınması
-Minibüse konulması

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN /SAMSUN,(DHA)
=========================

GAZİANTEP’İN YENİ LEZZETİ; KEMİKTE KIYMA KEBABI

GAZİANTEP’te kebapçı Ahmet Çadır, kıyma kebabını şiş yerine kemiğe saplayarak pişirdi. Kemikte kıyma kebabı için patent başvurusunda bulunan Çadır, kemikte pişirdiği kıyma kebabının daha lezzetli olduğunu söyledi.
Gastronomi şehri Gaziantep’te kebapçılık yapan Ahmet Çadır, şişe saplanarak yapılan kıyma kebabını daha lezzetli hale getirmek için şiş yerine kemiğe saplayarak pişirdi. Çadır’ın ‘kemikte kıyma kebabı’ ismini verdiği lezzet, müşteriler tarafından yoğun ilgi görmeye başladı.
Kemikte kıymanın farklı bir lezzet ortaya çıkardığını ifade eden ve yeni lezzet için patent başvurusunu yapmaya hazırlandıklarını belirten Çadır, “Çok güzel bir lezzet ortaya çıkardık. Uzun uğraşlar sonucunda kıyma kebabını nasıl lezzetli hale getirebileceğimizi düşündük. Kemiğe yakın olan et lezzetli olur düşüncesiyle kıyma etimizi kuzunun kaburga kemiğine saplayarak pişirdik. Uzun uğraşlar sonucunda bu lezzeti ortaya çıkardık. Direkt kemikle piştiği için kıyma daha lezzetli oluyor. Kıymamızdaki yağ oranını azaltarak kemikte durmasını sağlıyoruz. Bu lezzet, misafirlerimizin çok hoşuna gidiyor. Kemikte kıyma kebabı için patent başvurumuzu yapacağız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Etin zırh ile çekilimesi
-Kıymanın kemiğe saplanışı
-Kemikte kıymanın pişirilmesi
-Ahmet Çadır ile röp.
-Kebabın servis edilmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-Kadir GÜNEŞ /GAZİANTEP,(DHA)
====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!