1) FİLYASYON EKİPLERİ, EV EV VİRÜSÜN İZİNİ SÜRÜYOR
KAYSERİ’de koronavirüs salgınına karşı ön cephede savaşan filyasyon ekipleri, evlerinde izole edilen Covid-19 hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor.
Türkiye’de geçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınına karşı filyasyon ekipleri sahada büyük bir özveriyle çalışıyor. Kayseri’de de filyasyon ekipleri, hastalığın yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor. İkişer kişilik ekiplerden oluşan filyasyon ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Kayseri sokaklarında virüsün izini sürüp, ev ev gezerek testi pozitif çıkan hastaları ziyaret edip, ilaçlarını teslim ederken, temaslılarını da bulmaya çalışıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan diş hekimi Mesut Tekeoğlu ile Melikgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Dr. Nihal Çelikten, pandeminin başından bu yana omuz omuza hastalığın yayılmasına karşı mücadele veriyor. Tekeoğlu ve Çelikten, koronavirüse yakalanan vatandaşlara ilaçlarını vererek, karantina sürecinde yapması gerekenleri anlatırken, acil durumlarda ise, hastaların veya temaslıların hastaneye sevkini sağlıyor.
‘TEMASLILARINI SÖYLEMEMELERİ BİZİ ZORLADI’
Nihal Çelikten, pandeminin başından bu yana yoğun tempoda çalıştıklarını söyleyerek, bu süreçte karşılaştıkları zorlukları anlattı. Çelikten, “Bu süreçte hastaların temaslı olduğu kişileri sonradan söyleyip ya da hiç söylememeleri ve test veren vatandaşların tekrar iş yerinde çalışmaya devam etmesi bizleri çok zor durumlara soktu. Bu süreçte bizler de hasta olmaktan ve etrafımıza hastalığı bulaştırmaktan herkes gibi tedirgin oluyoruz. Lütfen herkes kurallara uysun. Bu kuralların yazılı kurallar olmasına gerek yok, herkes neler yapılması gerektiğini zaten biliyor. Tedbirli davranalım. Test sonucu pozitif olan hastalar temaslılarını bizden saklamazlarsa, çok memnun oluruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte filyasyon ekipleri olarak bizler de yorulduk. Herkes tedbirlere uymaya devam etsin” diye konuştu.
‘TEST VERMİŞLER, ZİYARETÇİ KABUL ETMİŞLER’
Mesut Tekeoğlu ise testi pozitif çıkan kişilerin çalıştığı iş yerlerinde temaslıların gizlendiğine şahit olduklarını anlatarak, “Bazı iş yerleri temaslı olduklarını söylememelerini istiyor. Bazen aileleri ‘karantinaya girmesin’ diyerek söylemiyorlar. Bu durum vakaların daha çok artmasına neden oluyor. Pozitif vakalar temaslı olduğu kişileri bize bildirirlerse, biz onları izolasyona aldığımız zaman vakaları azaltabiliriz. Bir gün 23.30 civarında bir aileye gittik. Gündüz test vermişler, akşamına o aileye akrabaları ziyarete gelmiş. 4 kişilik bir aile kendilerini ziyarete gelen 6 kişiye de bulaştırmışlar. Normalde bir vaka 15-20 dakikalık bir süre zaman alıyor. O ailede 1 saati aşkın süre vakit harcadık. Bir şüphe olduğu için test yaptırmışlar, üstüne akraba ziyareti olmasa kendileri bu kadar etkilenmeyecekti. Vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var; pandemi sürecinde çok basit olan ziyaretleri gerçekleştirmeyelim. Bu süreçte hem kendi sağlıklarını tehlikeye atıyorlar hem de filyasyon ekiplerinin işini zora sokuyorlar” ifadelerini kullandı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Filyasyon ekiplerinin çalışması
-Dr. Nihal Çelikten ile röportaj
-Diş hekimi Mesut Tekeoğlu ile röportaj
-Genel detay
Haber-Kamera:Melih KAMIŞ-Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ,(DHA)
==============================
2) İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DİJİTAL TIRI, DENİZLİ’DE
CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı’nın, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılan ‘Dijital TIR’ı, 8’nci durağı Denizli’de ziyarete açıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılacağı ‘Dijital TIR’ projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkıda bulunma amacıyla başlatılan proje kapsamında, dijital ve teknolojik deneyim ve uygulama alanlarıyla donatılan ‘Dijital TIR’, ilk olarak Türkiye turuna Edirne’den başladı. Daha sonra Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla’nın ardından Denizli’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bugün ziyaretçilere kapılarını açtı. ‘Dijital Tır’ın açılışına; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve vatandaşlar katıldı. Sağun, Dijital Tır hakkında Vali Atik’e bilgi verdi. Daha sonra Vali Atik ve beraberindekiler tırı gezdi. Vali Atik tırda kollarını açarak İnsansız Hava Aracı (İHA) uçurma deneyimi yaşadı.
Koronavirüs salgın tedbirlerinin uygulandığı ‘Dijital TIR’a ziyaretçiler tek tek alınırken, girişte maske dağıtımı yapıldı. Kurulduğunda 40 metrekarelik bir iç alan hacmine sahip olan ‘Dijital TIR’da ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılıyor. TIR içinde harekete duyarlı ekran, 3 boyutlu sanal kutu, yeşil perde ve sihirli ayna deneyim alanları bulunuyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekran, ileri teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Bu alanda ziyaretçilere Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bir uçuş deneyimi imkanı sağlanıyor. Yeşil perde deneyimi, ileri teknoloji veri işleme olanaklarıyla özel bir materyal önünde fotoğrafı çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenmiş bir ortamdaymış gibi gösteriyor. Oluşturulan görselin çıktısı ziyaretçiye, hemen elden teslim edilebilirken e-posta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ziyaretçilere yapılan uçuş deneyiminden elde ettiği başarıyı gösteren bir dijital sertifika oluşturuluyor. Ayrıca altıncı nesil ‘Fatih Sondaj Gemisi’nin hologram şovu gösteriliyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekranla da ileri teknoloji hareket algılama sistemleriyle yanından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. Vatandaşlar tırı 12.00 ile 20.00 saatleri arasında gezebilecek. Tır, Cuma günü Burdur’a gidecek.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Vali Ali Fuat Atik ve beraberindekilerin tırı gezmesi
-Protokolü hologram sunucunun karşılaması
-Vali Atik’in İHA uçurma deneyimi
Haber-Kamera : Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
=========================
3) CARETTA CARETTALARIN YUVADAN ÇIKIŞ SÜRESİ, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE 47 GÜNE DÜŞTÜ (ÖZEL)
ANTALYA’da nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların en önemli yuvalama alanlarından Çıralı’da 20 yıldır sürdürülen çalışmaların verileri, bilimsel makaleye dönüştürüldü. İklim değişikliğine bağlı kumun aşırı ısınması ve geceleri soğumaması nedeniyle, yumurta kuluçka süresinin 50-60 günken 47 güne kadar düştüğü belirlendi. Yuva içi ısının yüksekliğinin ise yavruların zayıf ve hepsinin dişi olmasına yol açabileceği belirtildi.
Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde, nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının en önemli yuvalama alanlarından biri olan Çıralı sahilinde, 2013-2020 yuvalama aktiviteleri ve 2001-2020 yılları arasındaki 20 yıllık bolluk eğilimi makaleye dönüştürüldü.
BİLİMSEL DERGİDE YAYIMLAND
Makale, alanında dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden Regional Studies in Marine Science dergisinde yayımlandı. Makalede, Çıralı Plajı’nda Ulupınar Mahalle Muhtarı ve Ulupınar Çevre Koruma Kooperatifi’nin Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye ile birlikte 20 yıldır yapılan çalışmalar analiz edildi.
CARETTA EBELERİ
Caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama aktivitesi ve bolluk eğilimine ilişkin makale, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bektaş Sönmez, sahilde ‘Caretta Ebesi’ olarak 20-25 yıldır yuva tespit ve yuva çıkışlarını yapan isimler Habip Altınkaya, Çıralı Kıyı Koruma Koordinasyon Komisyonu Başkanı Erdal Elginöz ve Mustafa Ilgaz tarafından hazırlandı.
8 YILDA 37 BİN 830 YAVRU DENİZE ULAŞTI
Deniz kaplumbağaları üzerinde uzun süreli izleme çalışmalarının popülasyon boyutu ve yuva yoğunluğu tahminleri hakkında güvenilir veriler sağladığına işaret edilen makalede, Çıralı Plajı’nda 2013-2020 yılları arasında sezon başına ortalama 107 yuva olmak üzere toplam 852 yuva kaydedildiği belirtildi. Toplam 68 bin 443 yumurta bırakıldığı ve bunların 41 bin 80’inin (yüzde 60) yumurtadan çıktığı, yavruların 37 bin 830’unun (yüzde 92) denize ulaşabildiği kaydedildi. Makalede ortalama kavrama boyutu ve kuluçka başarısının sırasıyla 81.9 yumurta ve yüzde 60 olduğu, yıllar arası değişkenlik gösterdiğine dikkat çekildi.
‘YENİDEN ÖNEMLİ ÜREME ALANI OLDU’
20 yılda toplanan tüm verilerin yaklaşık 1.5 yıl süren değerlendirmeleri sonucunda önemli verilere ulaşıldığı ve makaleye dönüştürdüklerini açıklayan Erdal Elginöz, “Özellikle son 8 yılda 2013-2020 arasında Çıralı’da caretta yuva sayısında önemli artış olduğu belirlendi. Bununla artık Çıralı’nın 2018 yılında Prof. Paolo Casale ve Prof. Dr. Yakup Kaska adlı bilim insanlarının yaptığı sınıflamaya göre, önemli bir deniz kaplumbağası üreme alanı olduğunu tekrar kanıtlamış olduk. Bu çok önemli” diye konuştu.
’98 KAPLUMBAĞA BELİRLENDİ’
İkinci bulgunun ise değişik yöntemler kullanarak yıllar içinde Çıralı’da yumurta bırakan deniz kaplumbağa sayısını tespit etmeye çalıştıklarını söyleyen Elginöz, “Bir sonuca vardık, başarılı sonuçlar aldık. Buna göre şu anda Çıralı’da yumurtlama için gelen toplam 98 anaç deniz kaplumbağası belirledik. Her biri her yıl gelmiyor ama 2-3 yılda bir dönüşümlü olarak geliyor. Her yıl gelen yok zaten. Carettalar 2-3 yılda bir yumurta bırakıyor ve bir yıl 30, bir yıl 50 tane geliyor. O yüzden rakamlar bir yukarı bir aşağı çıkıyor” dedi.
‘YUVADAN ÇIKIŞ SÜRESİ 47 GÜNE DÜŞTÜ’
Üçüncü önemli verinin ise iklim kriziyle bağlantılı olduğunu açıklayan Elginöz, “Çıralı’da deniz kaplumbağalarının yumurta kuluçka süreleri kısalmış. Bunun da iklim değişikliğine bağlı kumun aşırı ısınması ve geceleri soğuyamaması gibi bir neden olduğunu düşünüyoruz. Önceki yıllarda yuvadan çıkış süreleri 50-60 gün iken, 47 güne kadar indiğini tespit ettik. Bu konuda yeni araştırmalara başladık. Çünkü bu yavrunun yeterince gelişmeden yuvadan çıkması zayıf olmasına sebep olabilir. Tabi bu da deniz kaplumbağalarının geleceğini tehdit eden bir durum” diye konuştu.
‘YUVA SICAKLIĞI CİNSİYETİ DE ETKİLİYOR’
Yuva içi ısının yüksek olmasının bir diğer olumsuz sonucunun da yumurtadan çıkan yavruların hep dişi olmasına sebebiyet vereceğini kaydeden Elginöz, “Bu da orta ve uzun vadede deniz kaplumbağası popülasyonunu kötü etkileyecektir. Bildiğiniz gibi, kaplumbağa yavrularının cinsiyeti, yuvanın ısısına bağlı olarak değişir. Yüksek ısıda (30 derece ve üzeri) dişi, düşük ısıda erkek yavrular oluşur. Önümüzdeki yıl yuva içi sıcaklıkları ölçecek özel termometreler kullanarak iklim değişikliğinin caretta yuvaları içindeki etkisini kanıtlamaya çalışacağız ve makalesini hazırlayacağız” dedi.
SULARIN YÜKSELME TEHLİKESİ
Önümüzdeki yıllarda suların yükselmesini beklediklerini, bunun da deniz kaplumbağalarını tehdit eden bir başka sorun olduğunu açıklayan Elginöz, şunları söyledi:
“Bu da Çıralı’da kumul alanın sular altında kalmasına sebep olabilir. Beklentiler 2100 yılından aşağı değil ama her şey tahminlerimizden çok daha hızlı ilerliyor. Bu veriler ışığında yeni çalışmalara da başladık ve deniz kaplumbağalarını koruma çalışmalarına bilimin ışığında yeni yönler vereceğiz.”
‘ASLINDA SAYILARINDA ARTIŞ YOK’
Yuva sayısı artmakla birlikte 20 yıl boyunca yuvalama yapan 98 kaplumbağa sayısında aslında artış olmadığının belirlendiğini anlatan Erdal Elginöz, “Yuvalamadaki artışın sebebini, Tekirova, Boncuk ve Maden gibi yakın koylardaki kumsallardaki yuva sayılarının azalmasına bağlıyoruz. Oralardaki turizm aktivitelerinin yoğunluğu nedeniyle yumurtlama yapamayanların Çıralı’ya geldiğini düşünüyoruz. Caretta sayısının çok arttığı söyleniyor ama aslında artış yok. Koruma çalışmaları bırakılırsa eğer büyük bir hızla yok olma ve nesillerin tükenmesi sözkonusu” dedi.
‘CARETTALARI KORUYAMIYORUZ’
Uzun yıllardır yapılan koruma çalışmalarına rağmen Çıralı’da tespit edilen caretta sayısının değişmediğini belirten Elginöz, sebeplerini şöyle sıraladı:
“En önemli sebep carettaları denizde koruyamamamız. Balık ağları, misinalar, hayalet ağlar, plastik atıklar, trol avcılığı ve tekne çarpması, pervane yaralanması gibi sebeplerle her yıl onlarca yetişkin deniz kaplumbağası ölmektedir. Ayrıca üreme kumsallarında inşaat yapılması, ateş yakılması, araçla kumsala girilmesi, Carettaların nesline zarar veren davranışlardır. Herkesin Carettaları korumak için bunlardan kaçınmasını, geceleri üreme kumsallarına girmemesini rica ediyoruz.”
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
(ARŞİV)
– Gün doğumunda sahil ve güneşten detay
– Çıralı sahili detay (drone)
– Son yuvadan detaylar
– Yuva açılışının başlaması
– Yuvanın el ile açılması detaylar
– İlk yavrunun çıkması
– Yumurta içindeki yavrudan detay
– Açılan yuvadan detay (drone)
– Yavru caretta detay
– Carettaların fotoğrafını çeken turist detayı
– Denize doğru ilerleyen yavru caretta detayları
– Turistlerden detay
– Görevlilerin sosyal mesafe konusunda İngilizce uyarıları
– Yavru carettanın denizle buluşması
– Erdal Elginöz röportaj
– Denize giden caretta ve turistlerden detay
– Grafikten foto
HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Levent YENİGÜN /ANTALYA,(DHA)
==========================
4) ÇÖP DÖKMEK İÇİN EVDEN ÇIKTIKTAN SONRA KAYBOLDU
BARTIN’ın Amasra ilçesinde Nazlı Okul (30) dün sabah çöp dökmek için evinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Jandarma arama çalışması başlatırken, Şeref Okul (49) eşinin hayatından endişe ettiğini söyledi.
Amasra’ya bağlı Çanakçılar Köyü’nde yaşayan Şeref Okul ile 1,5 yıl önce evlenen Nazlı Okul, iddiaya göre dün sabah çöpü dökeceğini söyleyerek evden çıktı. Nazlı Okul ortadan kaybolurken, Şeref Okul durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma, Nazlı Okul’u bulmak için çalışma başlattı. Şeref Okul, Nazlı Okul’un ikinci evliliğini kendisiyle yaptığını belirterek, hayatından endişe ettiğini, eşini görenlerin jandarmaya haber vermelerini istedi.
Dün sabah eşinin kahvaltıdan sonra evden çöp dökmek için çıktığını söyleyen Şeref Okul, “Eşim saat 10.00 gibi evden çıktı. O saatten sonra hiçbir haber alamadık. Dün jandarmaya gittim, eşimin kaybolduğunu söyledim. Bugün de araştırma yaptılar ama hala bir iz yok. Kendisinin hayatından endişe ediyorum. Eşim hala bulunamadı. Görenlerin bilenlerin jandarmaya haber vermelerini rica ediyorum” dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şeref Okul’un evden detay
-Eşinin fotoğrafına bakarken
-Detay görüntüler
-Şeref Okul ile röp.
-Şeref Okul’un telefonla konuşması
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)
==================
5) BÜLENT ERSOY VİLLASININ TADİLATI İÇİN BODRUM’A GELDİ
TÜRK sanat müziğinin ‘Diva’sı Bülent Ersoy, yeni aldığı villasının tadilat çalışmalarını bakmak için Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi.
Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy, yeni satın aldığı villasının tadilatı için Bodrum’a geldi. Ersoy, arkadaşlarıyla bir restoranda yemek de yedi. DHA kameralarına konuşan Ersoy, ikinci doz aşısını olduktan sonra Bodrum’da yeni aldığı villasının tadilat çalışmalarını görmek için geldiğini ifade etti. Ersoy, “Ne oluyor ne bitiyor onu görmek için geldim. Malum önümüz Ramazan. Orucumu İstanbul’daki evimde tutacağım. Ramazan öncesi tadilat çalışmalarını görmek için geldim ve İstanbul’a döneceğim” dedi. Mücevherlere tutkusuyla bilinen Ersoy’un dev taşlı yüzüğü dikkatlerden kaçmadı. Hayranlarının fotoğraf isteklerini kırmayan Ersoy, taksiye binerek evine doğru hareket etti.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Bülent Ersoy’un restorandan çıkışı
Bülent Ersoy’un açıklaması
Bülent Ersoy’un hayranları ile sohbeti
Bülent Ersoy’un taksiye binip ayrılması
Haber- Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
==================
6) TOROSLAR’DA PEDALLAR KANSERE KARŞI ÇEVRİLDİ
MERSİN’in Toroslar ilçesinde onlarca bisikletli kansere karşı pedal çevirdi, mor balonlar gökyüzüne bırakıldı, kanser hastaları ise odalarının pencerelerinden karanfil attı.
Toroslar Belediyesi, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Şehir Hastanesi’nde kanser tedavisi gören hastalar için Onkoloji Kliniği’nin bahçesinde sürpriz bir etkinlik düzenledi. Hastane bahçesi kanserle mücadelenin temsili rengi olan mor renkteki balonlarla süslendi. 50 kişiden oluşan Mersinli bisiklet ekibinin de katıldığı etkinlikte pedallar, kansere ve erken tedavinin önemine dikkat çekmek amacıyla daha sıkı çevrildi. Toroslar’da mor balonlarla Şehir Hastanesi’ne kadar 2 kilometre tur atan bisiklet ekibini gören vatandaşlar ve hasta yakınları da farkındalığa alkışlarıyla destek verdi.
KARANFİL ATTILAR
Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla ellerindeki mor balonları hastane bahçesinden gökyüzüne bırakan Başkan Yılmaz ve katılımcılara, kanser hastaları ise odalarının pencerelerinden el sallayarak ve karanfil atarak eşlik etti. Kanser hastalarının bu hareketi umudun en güzel göstergesi oldu.
‘FARKINDALIK OLUŞTURDUK’
Tıbbi tedavinin yanında kanser hastalarının en çok moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Kanser Haftası dolayısıyla Şehir Hastanesi’nde bir etkinlik düzenledik. Daha önce kanser hastası çocuklarımızı ziyaret ederek, hediyelerimizi vermiştik. Bu yıl pandemi nedeniyle hastalarla doğrudan temas etmemiz mümkün değil. Biz de hastane bahçesinde, bisiklet derneklerimizle bir araya geldik. 50 kişiden oluşan bisiklet ekibi, kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 2 kilometre pedal çevirdi. Bu konuyla özdeşleşmiş olan mor renkteki balonları hastane bahçesine getirdiler. Kanser hastalarımız, çocuklarımız odalarının pencerelerine çıktılar. Biz de onlara selam ve sevgilerimizi illettik ve mor renkteki balonları gökyüzüne bıraktık. Onlar da sağ olsunlar bizlere karanfil attılar. Bu süreçte yan yana olamasak da, el ele tutuşamasak da bir arada olmamıza hiçbir şey engel değil. Kanser hastalarına acil şifalar diliyor, bu zorlu süreçte görevini layıkıyla yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Devletimiz, ülkemiz ve milletimiz bu zorlu süreci başarıyla yönetiyor. İnşallah el ele beraber olacağımız günler de gelecek” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, daha sonra kanser hastalarının yakınlarıyla da sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————
Balonlarla giden bisikletliler
Bisikletlilerin hastaneye girmesi
Bisikletlilerin poliklinik önünde turlaması ve durması
Belediye Başkanı Yılmaz’ın bisikletlileri karşılaması
Balonların havaya bırakılması
Pencereden karanfil atanlar
Başkan Yılmaz’ın hastane yetkilileri ile görüşmesi
Başkan Yılmaz’ın konuşması
Genel ve detay
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)