DHA  YURT BÜLTENİ-17

dha-yurt-bulteni-17-uE8kTEaO.jpg

 

1) ANTALYA’DA 2 KİŞİ YERE YATIRDIKLARI KİŞİYİ DARBETTİ

ANTALYA’da 2 kişinin yere yatırdıkları bir kişiyi tekme, tokat ve sopalarla darp ettiği anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, geçen gün Kepez ilçesi Varsak Aktoprak Mahallesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle sokakta 3 kişiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya dönüşen olayda karşı taraftaki gruptan birisi genci tekme, tokat, diğeri ise yere yatırarak sopayla darp etti. Üçüncü kişi ise sokakta darp olayını izledi. Elinde sopa olan kişi, yere yatırdıkları kişi ayağa kalkınca bu sefer de yakasından çekiştirdi. 
2 kişinin genci darp ettiği, bir kişinin ise izlediği olay cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Darp olayı detay
– 2 kişinin bir kişiyi yere yatırması ve darp etmesi detay
– Genel detaylar

HABER- KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

==================

2) BURSA’DA ASIRLIK BİNA YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

BURSA’da, yaklaşık 100 yıllık tarihi binada çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Bina, kullanılamaz hale geldi. 

Yangın, gece saatlerinde Gemlik ilçesi Balıkpazarı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 100 yıllık tarihi binada henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek, binayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis, binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. İtfaiyenin yaklaşık 2 saatlik müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Bina kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü
————————
-Yangın anı cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Kazım BULUT/BURSA,(DHA)

==============================================

3) EMİNE ERDOĞAN VAN GÖLÜ İÇİN OY KULLANDI, DESTEK İÇİN PAYLAŞIM YAPTI
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oy kullanıp, destek istedi.
NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan astronotlarca çekilen dünya fotoğraflarından oluşan yarışma başlattı. ‘Dünya Turnuvası’ ismindeki online yarışmada yer alan fotoğraflar arasında Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı da yer aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği fotoğrafla birlikte Van Gölü’nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü’nün fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı. Yarı finallerdeki oylama sonucunda da Van Gölü fotoğrafı yüzde 94 oy aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012’de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf finale kaldı.
Van Gölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde başlatılan Van Gölüne oy ver hastag çalışması ile kentte yaşayanlar, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak herkesin oy vermesi için destek isterken bu paylaşımlarıyla Türkiye gündemine de girmeyi başardı. Sadece Van’dan değil Türkiye’nin birçok kentinden ve yurt dışından da destek çığ gibi büyürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oy kullanıp, destek istedi.

Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş ve mavinin her tonunun bulunduğu fotoğrafı, NASA’nın online yarışmasında finale kaldı. “VanGölünüoyla” diyerek yarışma linkini de ekleyip paylaştı.

Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)

================================================

4) KAVGA İHBARINA GİDEN POLİSE ‘ÇİKOLATA’ SÜRPRİZİ

VAN’ın Gürpınar ilçesinde, kavga ihbarına giden polise, ‘Polis Haftası’ dolayısıyla çikolatalı sürpriz yapıldı. Gürpınar Genç Kızılay üyelerinin yaptığı sürpriz, polisleri mutlu etti. O anlar cep telefon kamerası ile görüntülendi.

Van’ın Gürpınar ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası’nı kutlamak isteyen Gürpınar Genç Kızılay ekibi, polisi arayarak kalabalık iki grubun Cumhuriyet Mahallesi’nde kavga ettiği yönünde ihbarda bulundu. Anons üzerine haber merkezi tarafından olay yerine en yakın polis ekibi gönderildi. Kısa sürede verilen adrese gelen polis ekibi, Genç Türk Kızılay ekibi tarafından alkışlarla karşılandı. Ekibin elinde çikolata gören polisler, sürpriz karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. 

Polis ekiplerinin özverili çalışmaları için sürpriz bir etkinlik yaptıklarını belirten Genç Kızılay ekibi, can ve mal güvenlikleri için gece gündüz çalışan polis ekiplerine teşekkür etti. Polis ekipleri ise, hazırlanan kutlama için Genç Kızılay üyelerine teşekkür ederek, görevlerine geri döndü. O anlar cep telefon kamerası görüntülerine yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-İhbar üzerine gelen polis ekipleri
-Gelen polisleri alkışlarla karşılayıp sürpriz yapan Genç Kızılay ekibi
-Detaylar
-Polislere çikolataların bulunduğu kutuyu veren ekip
-Detaylar
Haber-Kamera: Tuncay AVCI/ GÜRPINAR (Van), (DHA)

============================

5) HAFİF TİCARİ ARAÇLARIN ÇARPIŞTIĞI KAZADA ÖLEN  2 SÜRÜCÜ TOPRAĞA VERİLDİ

Hafif ticari araçların çarpıştığı kazada ölen 2 kişi sürücülermiş (2)

Çorum’da, iki hafif ticari aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden sürücülerden Mehmet Ünal, Ulu Mezarlıkta,  Ferhat Arslan da, Osmancık ilçesinde Gemici Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

İMAMDAN KORONAVİRÜS UYARISI
Mehmet Ünal’ın cenaze namazı sırasında imam, saf tutan cemaate salgın tedbirlerini hatırlattı. Cenaze, taziye ve mevlit gibi ziyaretlerde oluşan kalabalığın koronavirüsün yayılmasında etkin rol oynadığına dikkat çeken imam, “Salgın nedeniyle lütfen cenazelerin  ‘7’si 40’ı 52’si’ gibi merasimlere katılıp cenaze sahibini zor durumda bırakmayınız.  Bize cenaze sahipleri ‘hocam cenaze sonrası insanlarımız taziyeye geliyorlar. Kapımızı açalım mı’ diyor. Sizden ricamız cenaze sahiplerini zor durumda bırakmayınız.  Kesinlikle bunları yapmayınız” diyerek uyarılarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Cenaze namazı öncesi İmam’ın cenazeye katılanlara  korona virüs uyarısı
-Kazada ölen Mehmet Ünal’ın cenaze namazının kılınması
 -Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

=======================

6) MERCAN, CİVCİVLERİN BEKÇİSİ
 
AMASYA’nın Suluova ilçesinde Kemal Ciğer’in kedisi ‘Mercan’, evin içine alınan civcivlerin yanından hiç ayrılmıyor. Ciğer, kedinin civcivler dışardayken de onlarla birlikte hareket ettiğini söyledi.

Suluova’da yaşayan Kemal Ciğer’in 9 yaşındaki kedisi ‘Mercan’, civcivlerle aynı evde bulunuyor. Kedi, civcivlerin yanından hiç ayrılmıyor. Çocukluğundan beri kedi ve köpeklere ilgili olduğunu söyleyen Kemal Ciğer, “Hava sıcak olduğu zaman civcivleri dışarı bırakıyoruz, Mercan onlara bekçilik yapıyor. Kendi mamasını onlarla paylaşıyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Mercan’nın civcivlerle detayı
-Kemal Ciğer röportaj
Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/SULUOVA (Amasya), (DHA) –   

Exit mobile version