Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack-boost domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
DHA YURT BÜLTENİ – 22 – Haberolduk.com – Son Dakika Haberler
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ – 22

DHA YURT BÜLTENİ – 22

service

1) BAKAN PAKDEMİRLİ, UÇAKTA YAŞADIKLARINI ANLATTI: SESLE BERABER İRKİLDİM (2)

‘PATATES VE SOĞANLARI, 81 İLİMİZDEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITIYORUZ’

Şırnak Belediyesi ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Mahsulleri Ofisi’nce üreticilerden alınan patates ve soğanların dağıtımını valilikler aracılığıyla yaptıklarını söyledi. Arz fazlası ürünleri alarak, üreticilerin mağduriyetini önlediklerini ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdıklarını ifade eden Pakdemirli, “Bildiğiniz üzere Ramazan ayının hemen öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla patates, soğan ve çeltik yetiştiricilerimizin depolarında bulunan arz fazlası ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisimiz aracılığı ile almaya başladık. Patates ve soğanları, 81 ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine, valiliklerimiz üzerinden dağıtımını yapıyoruz. Bir nevi Gıda Bankacılığı formatında yaptığımız bu uygulama ile üreticimizin depolarındaki patates ve soğanın israf olmasını önlüyor, diğer taraftan ise ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu ürünlerin ücretsiz ulaşmasını sağlayarak sosyal devlet görevimizi de yerine getiriyoruz. Şırnak’ta bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da bu ürünlerden faydalanacaktır” dedi.

ŞIRNAK’A 110 MİLYON LİRALIK 21 SULAMA PROJESİ MÜJDESİ
2021 yılını ‘Su ve Sulama Yatırımlarında Hamle Yılı’ olarak ilan ettiklerini hatırlatan Pakdemirli, şunları söyledi:
“Şırnak’ta su alanındaki yatırımları daha da hızlandırmak ve yereldeki sorunları yerinde çözmek amacıyla, bugün açılışı yapılan DSİ 105’inci Şube Müdürlüğü kurulduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, “Şırnak’a sulama alanında tam 110 milyon liralık 21 proje müjdesiyle geldik. Beytüşşebap içme suyu tesislerini bu yıl yatırım programımıza aldık. Bu yıl içerisinde ihalesini yapacağız. Bu tesisler ile ilçemizin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamış olacağız. Şırnak’ın içme suyunun temin edildiği Mijin içme suyu kaptajının yenilenmesi projesini yatırım programına aldık ve ihalesini de yıl içerisinde yapacağız. Ayrıca 9 taşkın koruma tesisimizi daha 2021 yılı yatırım programına aldık.”

‘KOÇ VE TEKE ALAN YETİŞTİRİCİLERİMİZE 500 TL DESTEK’
Bakan Pakdemirli, bu yıl içerisinde dezavantajlı ilçelerde 1,5 milyon lira bütçeyle üreticilerin büyükbaşlarına ücretsiz suni tohumlama yapacaklarını ve böylece büyükbaş hayvancılıkta verimi yüksek ırkların sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şırnak’ta bal ve arı ürünleri üretiminin artırılmasına yönelik, üreticilerin güneş enerjisi sistemi, arıcı barınağı, arı kovanı, alet ve ekipman alımına hibe desteği ödeyeceklerini anlatan Pakdemirli, “Şırnak’ta hamdani koyunu ve kıl keçisini soy kütüğü projesine dahil ettik. Soy kütüğü kaydı tutulan anaç küçükbaşlara 100 TL, bu sürülerden koç- teke alan yetiştiricilerimize 500 TL destek veriyoruz. Şırnak’ta 2021 yılında düve alım desteği kapsamında, yetiştiricilerimize düve alımı için destekleme ödemesi de yapacağız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Bakan Pakdemirli’nin gelişi
-Bakan Pakdemirli’nin açıklama yapması
-Genel ve detay görüntüler

-ABONELERİMİZİN BİLGİSİNE
HABERİN HAM GÖRÜNTÜLERİNE AŞAĞIDAKİ FTP BİLGİLERİNİ KULLANARAK LOGOLU BİR ŞEKİLDE ERİŞEBİLİRSİNİZ

ftp adresi: ftp://178.211.55.226

Kullanıcı adı: dhaabone
Şifre: dha

HABER: Mehmet Mücahit CEYLAN-Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA) – 

=======================================

2) BAŞHEKİM DOÇ. DR. ÇELİK: VAN’DA ŞU ANA KADAR 20 BİN KİŞİ AŞI OLDU
 
VAN Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kentte bugüne kadar yapılan aşı çalışmaları ve aşı oranı ile ilgili açıklama yaptı. Çelik, “Şimdiye kadar gözlemlediğimiz, vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 25’i randevu almasına rağmen aşı yaptırmaya gelmiyor. Bu üzücü bir oran. Yani günlük bin randevu açıyoruz. Bin vatandaşımızın gelmesi gerekirken, ancak yüzde 75 geliyor. Şimdiye kadar ise 20 bin vatandaşımız aşı oldu” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık olarak açıkladığı koronavirüs risk haritasında orta riskli iller arasında ‘sarı kategoride’ bulunan Van’da aşı çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, kent genelinde bugüne kadar yapılan aşı çalışması ve aşı oranları ile ilgili açıklama yaptı.

VAN’DA ŞU ANA KADAR 20 BİN KİŞİ AŞI YAPTIRDI
Bir yıla aşkındır koronavirüs ile mücadele ettiklerini belirten Doç. Dr. Çelik, “Van’daki aşı çalışmaları 14 Ocak tarihi itibariyle başladı. İlk aşıyı sağlık çalışanlarına yaptırdık. Sinovac aşısı ile başlandı. Bu çalışmalarda hastanemiz 25 oda, 32 personel ve 3 doktorla hizmete başladı. Çok modern geniş bir aşı alanımızla önce sağlık çalışanlarımızı, şimdi ise adliye personelimizi , güvenlik personeli ve Sağlık Bakanlığımızın belirttiği öncelik sırasına göre diğer vatandaşlarımızı aşılamasına başladık. Kronik hastalığı olan ve 60 yaşına kadar olanları aşılamaya başladık. Aşı çalışmaları kapsamında 14 Ocak’tan 16 Nisan’a kadar yaklaşık 14 bin Sinovac aşısı yapıldı. 2 Nisan’dan 16 Nisan’a kadar da 5 bin 500’e yakın Biontech aşısı yapıldı.  Aşılar ilçe hastanelerimizde, bölge hastanemizde ve bölge hastanemize bağlı asker hastanemizde aktif olarak devam etmektedir. Aşılarımızı soğuk zincir kurallarına uyarak yapmaktayız. Herhangi bir zayi olma durumu söz konusu değil. Aşılarımızda bir yan etki de gözlemlemedik. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü vatandaşlarımız aşıların yan etkisinden özellikle korkuyor. 5 bini sağlık personeli ile birlikte şimdiye kadar 20 bin vatandaşımıza aşı yaptırdık. Bu 20 bin kişi içerisinde sadece 3-4 çalışanımızda hafif kaşıntı ve ciltte kızarma şeklinde bir yan etkisi oldu. Onların dışında ciddi bir etki gözlemlemedik. Bundan dolayı vatandaşlarımızın aşıdan çekinmemesi gerekiyor. Aşı çalışmaları kapsamında da şu anda gece 00:00’a kadar Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizde aşılama yapılmaktadır. “dedi.

‘VATANDAŞLARIN YÜZDE 25’İ RANDEVU ALMASINA RAĞMEN AŞI YAPTIRMAYA GELMİYOR’
Vatandaşların aşıya nasıl ulaşacağı ile ilgili de bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Çelik şunları söyledi:
“Bunun için de birkaç kolay yol var. 182’yi arayarak, ya da internet üzerinden aşı randevusu alınıyor. Bunları da yapamıyorlarsa sağlık çalışanlarımızdan yardım alabilir ve aşı randevusu oluşturabilirler. Şimdiye kadar gözlemlediğimiz vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 25’i randevu almasına rağmen aşı yaptırmaya gelmiyor. Bu üzücü bir oran. Yani günlük biz bin randevu açıyoruz. Bin vatandaşımızın gelmesi gerekirken, ancak yüzde 75 geliyor. Aşıya ilgi istediğimizi düzeyde henüz değil. Randevu alan vatandaşlarımız aşılarına mutlaka gelsinler. Biontech aşısında 6 kişilik gruplar halinde aşı yapıyoruz. Bekleme ve dinlenme alanlarımız mevcut. Herhangi bir yan etki görülse de burada tam teşekküllü müdahale edebilecek ekiplerimiz hazır bulunmakta. Aşı başladıktan sonra yoğun bakımdaki hasta sayımız azaldı. Normalleşme sürecine kadar yoğun bakım servislerimiz yüzde 80-90 oranında doluydu. Normelleşme ile beraber aşının da etkisiyle şu an hastanemizde 8 ile 10 arasında hasta var. Servislerimizde de 30-40 hasta var. Bu oran diğer illere göre Van’da daha iyi seyrediyor. Şu an iyiyiz. Ancak tedbirleri elden bırakmamak lazım. Çünkü bu bir salgın. Salgınla mücadelede hastanelerden ziyade vatandaşların halk sağlığı kurallarına uyuması gerekir. Salgınlarda bireyleri ‘ben aşı olmuyorum, ya da korunuyorum’ özgürlüğü yoktur. Çünkü bu bir toplum sağlığını ilgilendiren bir durum. Aşı olmak ve salgın kurallarına uyumak bir zorunluluktur. Bir vatandaşlık görevi. Van genelindeki aşı oranımız yaklaşık yüzde 50 ile 60 arası. Bizim bunu Van nüfusuna göre oranladığımızda yüzde 70’e çıkarmamız lazım ki, toplumsal bir bağışıklık kazanalım” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Aşı alanından genel görüntü
-Aşı yapılan alanlardan detaylar
-Aşı için gelen vatandaşlardan detaylar
-Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik’in açıklaması
-Aşı alanından ve vatandaşlardan detaylar

HABER: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 

=========================================

3) ZİRAAT ODASI BAŞKANI BULUŞAN: BU PROJE ÜRETİCİYE CAN SUYU OLDU
 
ESKİŞEHİR’de, üreticilerin depolarında bekleyen patates ve soğanlar, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından satın alınarak, çeşitli illere gönderilmek üzere kamyonlara yüklenmeye başladı. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kentte yaklaşık 10 bin ton kuru soğan ve 4 bin tona yakın patatesin TMO görevlilerince toplanacağını ifade ederek, “Bu proje üreticiye bir can suyu oldu. Üreticimiz de bir vatandaşın sofrasına gitsin düşüncesi ile canla başla çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticilere destek olmak amacıyla depolarında kalan patates ve soğanların Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı TMO tarafından alımı yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılacağını açıklamasının ardından Eskişehir’de de üreticilerin ellerindeki patates ve soğanlar çeşitli illere gönderilmek üzere toplanmaya başladı. Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki üretici Ramazan Eryörük’ün deposundan kamyonlara yüklenen kuru soğanlar ise İstanbul’un Tuzla ilçesine gönderildi.

‘ÜRETİCİYE CAN SUYU OLDU’
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, bu projenin üreticilere bir can suyu olduğunu belirterek, “Bu proje üreticimiz için çok önemli. Bu bir milli servet, bir nimet. Üreticimizin çok büyük emekleri adeta depolarda çürüyor. Bunda pandemi döneminin de çok faktörü var. Bunun yanı sıra biz de artık planlı üretme ve planlı pazara sahip çıkmak zorundayız. Eğer bu sene bu soğan alınmasaydı, önümüzdeki sene soğan ekmeyecek üreticimiz çoktu. Bu üreticiye bir can suyu oldu. Ramazan ayının hayır ayı olması sebebi ile ve bu soğanların vatandaşa verilmesinin daha da çok anlamı var. O yüzden üreticimiz fiyat konusunda hiç pazarlığa girmeden, bir vatandaşın sofrasına gitsin düşüncesi ile canla başla çalışıyorlar” dedi.

’10 BİN TON SOĞAN, 4 BİN TON PATATES ÇIKMASI BEKLENİYOR’
Eskişehir genelinde yaklaşık 10 bin soğan ve 4 bin ton patates alımının gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Buluşan, “Şu an için Eskişehir Tepebaşı bölgesinde bin 500 ton soğan, yaklaşık 350 ton civarında da patates var. Bunlar tespit edilmiş durumda. Bunu tüm ilçelerimize yaydığımız zaman yaklaşık 10 bin ton soğan ve 4 bin ton patates çıkması bekleniyor. Çok hızlı bir hareket var. Şimdiye kadar yaklaşık yüklü 30 araç İstanbul, Edirne, Bilecik bölgelerine gitti. 500 ton civarında sevkiyat oldu. Sevkiyatlar 1 gün içerisinde tamamlanır” diye konuştu.
Deposunda 100 tona yakın soğanı olduğunu söyleyen üretici Ramazan Eryörük ise, “Burada 45 yıldır çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Biz soğanlarımızı bu şekilde değerlendirebileceğimizi hiç düşünemiyorduk. Dökülecek diye kuşkulanıyorduk. Kendi kendimize tereddütteydik. Cumhurbaşkanımıza ve Tarım Bakanlığımıza, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Soğanlarımızı elimizden geldiği kadarıyla temizlettik. Benim yaklaşık 100 ton civarı soğanım vardı. Şu anda 2’nci kamyonu yüklüyorum. 22 ton yükle bir kamyonu dün İstanbul Tuzla’ya gönderdim. 4 kamyon yük daha çıkar. Çiftçiler için az da olsa bir fırsat olduö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Depoda bekleyen soğanlar
-Yığılmış çuvallardan detaylar
-Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ile röp.
-Çuvalların kamyona yüklenmesi
-Çiftçi Ramazan Eryörük ile röp.
-Çuvalda filizlenmiş soğanlar
-Çuvalların kamyona yerleştirilmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

====================================

4) KIRAATHANEDE KAĞIT OYNARKEN YAKALANAN 13 KİŞİYE 41 BİN LİRA CEZA
 
KÜTAHYA’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken bir kıraathanede kağıt oynarken yakalanan 13 kişiye sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 41 bin lira idari para cezası uygulandı.

Balıklı Mahallesi Devlet Hatun Caddesi’ndeki bir binanın ikinci katında bulunan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kıraathanede oyun oynandığını belirleyen Asayiş Şubesi ekipleri harekete geçti. Kıraathaneye yapılan baskında 13 kişi masalarda iskambil oynarken yakalandı. Kimlikleri tespit edilen 13 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle toplam 41 bin lira idari para cezası kesildi. Salgın tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kıraathane ise Kütahya Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Polisin kıraathaneye girişi
-Kıraathanenin içinden detay görüntüler
-İskambil kağıtları ve yaz-bozlardan görüntü
-Kapıda yakalanan şahıslardan detaylar
-Kıraathaneden detay görüntü
-Şahısların kıraathaneden çıkarılması

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)-

======================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!