1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA YURT BÜLTENİ-4 

DHA YURT BÜLTENİ-4 

featured
service

DHA YURT BÜLTENİ-4 

Amasya’da 7 binden fazla kişi aşılandı

AMASYA İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, kent genelinde 80 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına başladığını belirterek, “İlimizde yaklaşık 250 noktada aşı yapıyoruz ve bu zamanda kadar 7 binin üzerinde aşı yaptık. Aşılarla ilgili şimdiye kadar herhangi bir yan etki görmedikö dedi.

Kentte sürdürülen Covid-19 aşı uygulama süreci hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, 80 yaş üstü vatandaşların aşılamasına başlandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği sıralamaya göre Covid-19 aşı uygulamasını adım adım sürdürdüklerini belirten Dr. Nergiz, aşılama süreciyle ilgili bilgi almak isteyenlerin, İl Sağlık Müdürlüğü’nü arayabileceğini ifade etti. Kent genelinde yaklaşık 250 noktada aşı yapıldığını ve herhangi bir yoğunluğun olmadığını ifade eden Dr. Nergiz, 7 binin üzerinde aşılama yapıldığını, bu zamanda kadar herhangi bir ciddi yan etki görmediklerini ifade etti.

Aşılama çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ifade eden Dr. Nergiz, “Aşılarımızı, ilk başta sağlık çalışanlarımıza yaptık, sağlık çalışanlarımızın yüzde 90’ını aşıladık. Daha sonra huzurevlerinde kalan ve çalışan vatandaşlarımızın aşılarını yaptık. Ardından 90 yaş grubunu başladık. 90 yaş grubunun akabinde 85 yaş ve şimdi de 80 yaş grubunu aşılıyoruz. Vatandaşlarımız ilk olarak randevu alıyor, randevu ile beraber aşılarını yapıyoruz. Bundan dolayı yoğunluğumuz yok. Aşı noktalarına gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı evlerinde aşılıyoruz. 90 ve 85 yaş grubundaki vatandaşlarımızın evlerine gittik. İlimizde yaklaşık 250 noktada aşı yapıyoruz, bu nedenle herhangi bir yoğunluğumuz yok. Bundan sonra da Bakanlığımızın belirlediği yaş gruplarına göre aşı çalışmalarına devam edeceğiz. Şimdiye kadar aşılarımızda herhangi bir yan etki görmedik. En büyük yan etkilerimiz kas ağrıları oldu, bunlar da basit yan etkilerdir. Şimdiye kadar 7 binin üzerinde aşı yaptık. Bunun 3 bini sağlık çalışanlarına, 4 bini ise vatandaşlarımıza yapıldı. 28 gün ikinci dozları yapacağızö diye konuştu.

Aşı olmaya gelen Hüseyin Öztürk (80), “Grip, zatürre aşısını da oldum. Devlet bize bir hizmet veriyor, daha ne isteyim. Ne büyük bir nimet buö dedi.

Görüntü Dökümü
-İl Sağlık Müdürlüğü’nden detaylar
-Detaylar
-Aşı olmaya gelen vatandaşlardan detaylar
-İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’in röportajı
-Aşı olan Hüseyin Öztürk’ten detaylar
-Aşı olan Hüseyin Öztürk’tün röportajı
-Detaylar

Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)- 

===============================

Kocaeli’nin yüksek kesimleri beyaza büründü

KOCAELİ’de gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıklarla devam etti. İzmit’in Umuttepe bölgesinde kar kalınlığı 10 santime, Samanlı Dağları’nın zirvesinde bulunan Kartepe’de ise 42 santime ulaştı. Yüksek kesimlerde bulunan köylerin yolları karla kaplandı. Belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttu. İzmit Kent Ormanı’nda seyrine doyumsuz manzaralar oluştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Umuttepe bölgesinden kar görüntüleri 

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)(DHA) 

====================

Manavgat Şelalesi’nin debisi yükseldi
 
ANTALYA’nın Manavgat Irmağı’nda su seviyesi yükselince dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi’nde ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği taraçalardan biri su altında kaldı.

Antalya’da önceki gece şiddetli rüzgarla birlikte başlayan yağmur ve yüksek kesimlerde yaşanan kar yağışı, Manavgat Irmağı’nda su seviyesini yükseltti. Buna bağlı olarak Irmağın üzerinde bulunan dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi’nin debisi de artınca ziyaretçilerin fotoğraf çektirdiği taraçalardan biri su altında kaldı. Koronavirüs önlemleri, şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle ziyaretçinin bulunmadığı şelaledeki iş yerlerinin sahipleri önlem alarak masa ve sandalyeleri topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Manavgat Şelalesi’nden görüntü
HABER- KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

====================

Bolu Dağı’nda kar ve sis

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu geçişinde sulu kar yağışı ve sis etkili oldu. Kar yağışı ulaşımı etkileyecek dereceye ulaşmazken, sis görüş mesafesini 30 metreye kadar düşürdü.

İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı’nda hafif şekilde sulu kar yağmaya başladı. Hafif şekilde etkisini gösteren sulu kar yağışı trafikte aksamaya yol açacak düzeye ulaşmadı. Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolda beyaz örtü oluşmasını önledi. Bölgede ayrıca yoğun şekilde sis de etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü. Yol kenarlarındaki ikaz ışıkları yakılarak görüş mesafesi artırılmaya çalışıldı. Araçlar sis nedeniyle yavaş ilerledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yoldan görüntüler
-Araç geçişleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!