Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack-boost domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Emine Erdoğan’dan, gıda bankacılığının yaygınlaştırılmasına destek – Haberolduk.com – Son Dakika Haberler
  1. Haberler
  2. Ankara
  3. Emine Erdoğan’dan, gıda bankacılığının yaygınlaştırılmasına destek

Emine Erdoğan’dan, gıda bankacılığının yaygınlaştırılmasına destek

featured
service

Besti KARALAR/ANKARA- DHA)- TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, ‘Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu’ raporunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile paylaştı.
Satır, “Sıfır atık kampanyası ile Türkiye’de çevre hassasiyetini öne çıkaran ve çeşitli faaliyetlere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan; israfın önlenmesi için, özellikle gıdanın topraktan tabağa ulaşma sürecindeki kayıpların önüne geçilmesinde tarafsız şeffaf, etkin ve sürdürülebilir model olan ‘gıda bankacılılığının yaygınlaştırılmasını’ tavsiye ettiler” dedi.
TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan ‘Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu’ raporu geçen dönem tamamlandı. Raporda, gıda israfını azaltarak çevreyi korumak, kırılgan ve ihtiyaç sahibi insanlara gıda desteği sağlamak, yerel düzeyde insani örgütler ile sivil toplumu güçlendirmek temelli üç hedef için gıda bankacılığı uygulamasının araştırılması ve yaygınlaştırılması istendi. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, gıda bankalarının standartlarının maddeler halinde yer aldığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile paylaşarak Türkiye’de ve dünyada uygulanan iyi örnekleri gösterdi. Satır, Emine Erdoğan ile görüşmesinin ardından DHA’ya yaptığı açıklamada, “Bu rapor akademisyenler, sivil toplum örgütleri büyük üreticiler  tarafından  değerlendiriliyor. Gıda bankacılığı konusunda derli toplu Türkiye’de var olan yegane rapordur” dedi.
‘ÇALIŞMALARIMIZDAN MEMNUN’
Raporu Emine Erdoğan’la paylaştığını anlatan Satır,  “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımla, dilekçe komisyonumuzda çalışmasını yaptığımız; gıda bankacılığının araştırılması ve yaygınlaştırılmasına dair kararımızı paylaştık. Emine Hanım sıfır atık projesiyle çevreye olan duyarlılığını ve diğer sosyal konularda da topluma olumlu mesajlar veriyor. Türkiye’de israfın önlenmesi, topraktan tabağa kadar olan süreçte yetiştirilen; ürünlerin her biri  bir hazine olan ürünlerin iyi değerlendirilmesi, gıdanın korunması yolunda en önemli, en şeffaf, en kullanılabilir yöntemin bu olduğunu anlattık.  Kendileri de  çalışmalarımızdan memnun oldular, teşekkür ettiler.  Gıda Bankacılığının tanıtılması, yaygınlaştırılması ve uygulanmasının artırılması için desteklerini istedik.  Sıfır atık kampanyası ile Türkiye’de çevre hassasiyetini öne çıkaran ve çeşitli faaliyetlere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan da israfın önlenmesi, özellikle gıdanın topraktan tabağa ulaşma sürecindeki kayıpların önüne geçilmesinde tarafsız, şeffaf, etkin ve sürdürülebilir model olan; gıda bankacılılığının yaygınlaştırılmasını tavsiye ettiler. Raporumuzun hayata geçirilmesi, uygulanması konusunda verdikleri desteğe teşekkür ettik” ifadelerini kullandı.
RAPORDA ÖNERİLER
Komisyon tarafından hazırlanan ve Emine Erdoğan ile de paylaşılan raporda yer alan bazı öneri ve tavsiyeler şöyle:
“Gıda bankalarının tarafsız, şeffaf, etkin ve sürdürülebilir standartlarda çalışmasının sağlanması gerekmektedir. Gıda bankacılığı faaliyetlerinde bulunan dernek ve vakıfların, gıda maddelerinin güvenli, etkili ve uygun bir şekilde nakli, depolanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için gerekli olan düzenleme yeteneğine, teknik kapasiteye ve elemana sahip olmalıdır. Gıda maddeleri ücret karşılığı dağıtılamaz, üçüncü kişilere satılamaz ve dağıtımı için kar, komisyon v.b talep edilemez. Son kullanım tarihi geçmiş, insan sağlığına zararlı ve standartlara uygun olmayan ürünler dağıtılamaz. Ürünlerin depolanması, tasnifi, muhafaza  ve dağıtım için uygun depo alanları tahsis edilmelidir. Dağıtım esnasında kişilerin onurunun zedelenmesine sebep olabilecek şekilde teşhir edilmemesi esas alınmalıdır. Gıda bankacılığı faaliyetlerinde bulunan dernek ve vakıflarca, gıda maddeleri dernek ve vakıfların yönetici, üye ya da yakınlarına dağıtılamaz. Dağıtım organizasyonu kargaşa, kaos ve kişilerin mağdur olmasına sebep olmayacak şekilde planlanmış ve gerekli güvenlik önlemleri alınmış olmalıdır.”

FOTOĞRAFLI
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!