ADANA’DA 8 KİŞİLİK MİNİBÜSTE 14 YOLCU
ADANA’da, denetim yapan trafik polislerinin durdurduğu 8 kişilik minibüsten 14 yolcu indi. Ehliyeti ve taşımacılık izin belgesi olmadığı belirlenen Suriyeli sürücü ile vatandaşı olan yolculara, 35 bin 263 TL ceza kesildi.
Adana- Gaziantep (TAG) yolunda koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye uyruklu Ahmed al-Ahmed yönetimindeki 01 MA 8356 plakalı minibüsü durdurdu. 8 yolcu kapasiteli minibüste 14 yolcu taşındığını belirleyen polisler, aracın iç kısmının yeniden düzenlenerek, koltuk eklendiğini tespit etti. Yapılan kontrolde, Ahmed al-Ahmed’in sürücü belgesi ile taşımacılık izin belgesinin bulunmadığı belirlendi. Kimlik belgeleri olmayan Suriyeli yolcular ile Ahmed al-Ahmed’e koronavirüs tedbirlerini de ihlal ettikleri gerekçesiyle 35 bin 263 TL ceza uygulandı.
Görüntü Dökümü
———————–
– Kalabalık minibüsten görüntü
– Polisin yolcuları indirmesi ve tek tek sayması
– Minibüsten 14 yolcu inmesi
– Polisin, sürücüyle konuşması
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)
========
DEREYE UÇAN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
*- Antalya’nın Serik ilçesinde dereye uçan kamyonetin sürücüsü Yücel Yaşar (32), yaralandı.
Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Serik İlçesi Çakallık Mahallesi’nde meydana geldi. Yücel Yaşar yönetimindeki kamyonet Çakallık Mahallesi’nde kontrolden çıkarak, köprüden dereye uçtu. Gürültüyü duyan çevredekiler, kamyonet sürücüsünü araçtan çıkardı. Olay yerine çağrılan 112 sağlık ekipleri, sürücü Yücel Yaşar’ı Serik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç içerisinde bir başkası olabileceği düşüncesiyle arama yaptı. Arama sonunda bir başkasının olmadığı anlaşıldı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
– Dereye uçan araçtan detay
– İtfaiye ekiplerinin aramadan detay
HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA) –
==========
DÜĞÜNDE TAKILAN ALTINLARINI ÇALDIRDI, KREDİ BORCUNU ÖDEMEK İÇİN HIRSIZLIK YAPTI
Adana’da son bir haftada 7 araç, 3 trafo, 4 ev 1 apartmandan hırsızlık yaptıkları belirlenen 6 şüpheli, polisin operasyonuyla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden elektrik teknisyeni Gökhan E.’nin (31) bakım ve onarım çalışması için girdiği 3 ayrı trafodan 7 akü çaldığı saptandı. Gökhan E., 2019 yılında evlendiği ve evine giren hırsızın, düğünde takılan altınları çaldığını, kredi borcunu ödemek için de hırsızlık yaptığını öne sürdü.
Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez ilçelerde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma yaptı. Ekipler düzenlenen operasyonla Servet A., İbrahim S., B.S., Kadir Ö., Caner A. ile Gökhan E.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerden Servet A.’nın bir apartmandan bin 500 TL değerinde yangın vanası, Caner A.’nın 4 motosiklet, Kadir Ö.’nün 7 ayrı araçtan 13 akü çaldığı, İbrahim S. ile kardeşi B.S.’nin bir evden hırsızlık yaptığı belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Gökhan E.’nin ise elektrik teknisyeni olduğu, bakım ve onarım çalışması için girdiği 3 ayrı trafodan 7 akü çaldığı tespit edildi.
TAKILARI ÇALININCA KENDİSİ DE HIRSIZLIK YAPMIŞ
Gökhan E.’nin emniyetteki ifadesinde, 2019’un Temmuz ayında evlendiğini, düğün masrafları için kredi çektiğini ve 4 ay sonra evine giren hırsızın, düğünde takılan altınlarını çaldığını öne sürdü. Gökhan E.’nin, kredi borcunu ödeyebilmek için hırsızlık yaptığını söylediği öğrenildi. Evinden yapılan hırsızlıkla ilgili şikayetçi olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilen Gökhan E. ile birlikte gözaltına alınan diğer şüpheliler tutuklandı.
Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)
========
17 YIL ÖNCE DİKİLEN FİDANLAR, İHRACAT KAPISI OLDU
*- Antalya’nın Manavgat ilçesinde 2004 yılında kaymakamlık tarafından dağıtımı yapılan kiraz fideleriyle bin dekar alanda oluşturulan kiraz bahçelerinde toplanan yaklaşık 600 ton erkenci kiraz Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
*- Kiraz üreticileri, ihracatçı firmaların kirazın kilosunu fiyatı değişmekle birlikte bu sene ortalama 45 liradan aldığını söyledi.
Manavgat Kaymakamlığı tarafından ilçede orman köylülerine alternatif ürün yetiştirmek amacıyla 2004 yılında erkenci kiraz fidesi dağıtıldı. Burmahan Mahallesi’nde yaklaşık bin dönüm alanda ekilen kirazlar ürün vermeye başladı. İklimsel faktörlere bağlı olmak üzere bu sene yaklaşık kiraz bahçelerinden 600 bin ton ürün toplandı. İhracatçı firmalar tarafından mahalleye gelerek alınan kirazlar Avrupa ülkeleriyle dünyanın çeşitli ülkelerine gönderiliyor. Üreticiler, kilosunu ortalama 45 liradan alan ihracatçı firmaların bu sene Güney Kore’ye de ihracat yapma imkanı bulduklarını söyledi.
Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Burmahan Mahallesi’nde kiraz bahçelerini İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömür Ozan Çakal, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin’le ziyaret etti. Ziyarette üreticilerin sorunlarını dinleyen Kaymakam Mustafa Yiğit, üretilen kirazlar hakkında ve ihracatı konusunda bilgi aldı. Kaymakam Mustafa Yiğit, Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ilçenin turizm kadar tarımda da ön planda olduğunu söyledi. Manavgat’ta çok çeşitli ürünlerin üretildiği anlatan Kaymakam Yiğit, “Buraya özgü narenciyenin yanı sıra çok fraklı meyvelerde üretilmeye başlandı. Özellikle tropik meyveler yaygınlaşıyor. Özellikle bu erken dönemde kiraz üretimi de başladı. Yaklaşık 15 gün ve bir ay içerisinde üretim tamamlanıyor ve toplanan ürünler ülke dışına ihraç ediliyor. Bu önemli bir konu” dedi.
‘ERKENCİ KİRAZ OLDUĞU İÇİN YURT DIŞINDA DA TERCİH EDİLİYOR’
Toros Dağları’nın 800 metre rakıma sahip bir noktasında bulunan Burmahan Mahallesi’nde kiraz üretildiğini vurgulayan Kaymakam Yiğit, “Vatandaşlarımız, kiraz üretimini kendilerine iş edinmiş durumda. Bu üretimden de ciddi bir kazanç sağlıyor. Burada yaklaşık bin dönüm bir alanda kiraz ekili. Özellikle erkenci kiraz olduğu için yurt dışında da tercih ediliyor ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Buradan yılda ortalama iklim durumuna bağlı olarak 500- 600 ton civarında kiraz yurt dışına gönderiliyor” diye konuştu.
GENELDE HER ÜRÜN YETİŞİYOR
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat’ın tarımsal anlamda çok şanslı olduğunu ifade ederek, “Birkaç ürünün dışında genelde her ürünün yetişebildiği, tropikal meyvelerin, yayla kesiminde kirazın yetişebildiği bir ilçede yaşıyoruz. Özellikle orman köylülerine alternatif ürünler yetiştirme konusunda yardımcı oluyoruz. Mesela tıbbi aromatik bitkileri, kekik; biraz yüksek rakımlı yerlerde badem, ceviz, keçiboynuzu gibi çok çeşitli meyvelerin üretimini vatandaşlarımıza öneriyoruz. Alternatif ürün için odamıza müracaat eden bütün vatandaşlarımıza elimizden gelen bütün yardımı yapıyoruz.”
‘ÜRÜNLERİ MAHALLEMİZE KADAR GELEN İHRACATÇI FİRMALARA VERİYORUZ’
Üretici Şükrü Okudan da yıllar önce kaymakamlığın girişimiyle getirilen kiraz fidanlarını babasının diktiğini belirterek, “Şu anda 30 dönüm alanda yaklaşık 1200 kiraz ağacımız var. Her yıl ortalama 40 ton civarında ürün topluyoruz. Topladığımız ürünleri mahallemize kadar gelen ihracatçı firmalara veriyoruz. Bizim buradan toplanan kirazlar, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Bu sene Güney Kore’nin de açıldığını duyduk, belki oraya da gidiyordur” dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kiraz toplayan işçiler
– Toplanan kirazlar
– Kiraz bahçesinden detay
– Kaymakam Mustafa Yiğit’e kirazlar hakkında bilgi verilmesi
– RÖP 1: Kaymakam Mustafa Yiğit
– RÖP 2: Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin
– Şükrü Okudan’ın kirazın nasıl toplandığını göstermesi
– RÖP 3: Şükrü Okudan
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA)
=============