Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack-boost domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/haberolduk/domains/haberolduk.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Kıl Dönmesi Nedir? – Haberolduk.com – Son Dakika Haberler
  1. Haberler
  2. Tanıtım
  3. Kıl Dönmesi Nedir?

Kıl Dönmesi Nedir?

featured
service

Otuz yaşından küçük erkeklerin başına gelebilecek en kötü rahatsızlıklardan birisi kıl dönmesidir. Cildin altındaki kıl yuvası olarak tanımlanabilir. Deri artıklarının deri altı kistini doldurması ve ardından kistin iltihaplanması söz konusudur. Deri; iltihabı boşaltmak adına farklı şekillerde fistülize olur. Kistin enfekte olması halinde kıl dönmesi apsesi gibi çok daha ciddi bir sorun ile karşılaşılabilir. Hasta; kıl dönmesi yüzünden ağrı, akıntı, sertlik, şişlik gibi şikayetler ile karşı karşıya kalabilir.

Kıl dönmesi; her ne kadar hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen bir hastalık olsa da erkeklerin kadınlara kıyasla bu rahatsızlığa daha çok yakalandıkları bilinir. Kıl dönmesi; 15-25 yaş aralığındaki erkeklerde daha çok görülür. Fazla kilolu kişiler, hareketsiz bir yaşam tarzını benimseyenler, çok terleyenler; kıl dönmesi ile karşı karşıya kalabilirler. Öğrencilerin, şoförlerin ve bankacıların bu rahatsızlıktan etkilenme ihtimalleri daha fazladır.

Kıl Dönmesinin Nedenleri Nelerdir?

Kıl dönmesi; farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkar. Bilhassa sırt bölgesinden dökülen kılların kuyruk sokumu bölgesine ulaşması ve burada dönerek derinin içerisine doğru ilerlemesi; kıl dönmesini ortaya çıkarır. Ayrıca, uzun süre oturanlar, fazla kilolarını veremeyenler, sürekli terleyenler, ağırlık kaldıranlar da kıl dönmesi sorunu ile karşılaşabilirler. Uzun süre motosiklete veya bisiklete binenler de kıl dönmesiriskinin farkında olmalıdırlar. Bunun yanı sıra, makat bölgesindeki küçük çatlaklar da bölgede kıl birikmesine neden olabilir. Bu durum; kıl dönmesini ortaya çıkarabilir.

Kuyruk sokumu; kıllı bir yapıya sahiptir. Kılın cildi delerek cildin altına yerleşmesi olarak tanımlanan kıl dönmesinin kuyruk sokumu bölgesinde oluşması da bu durum ile yakından alakalıdır. Bazı insanlar; dar pantolon giymekten hoşlanırlar. Ancak, bu tür pantolonlar; kılın kalçaların arasında yönünü değiştirmesine ve içeri doğru batmasına neden olur. Bir başka deyişle, dar pantolon giymek de kıl dönmesine neden olur.

Kıl Dönmesinin Belirtileri Nelerdir?

Kıl dönmesi; deri altında bir kistin oluşması, söz konusu kistin deri altıkları ile dolması ve ardından bölgenin iltihaplanması olarak tanımlanabilir. İnsanlar; kıl dönmesini ciddiye almazlar. Basit bir sivilce veya lezyon zannedilen kıl dönmesine zamanında müdahale edilmediği takdirde ortaya çok daha ciddi sonuçlar çıkar. Kıl dönmesi; akıntı, ağrı, kaşıntı ve yanma gibi belirtiler ile ortaya çıkar. Bunun yanı sıra, kalça arasındaki bölgenin yanı sıra göbek, koltuk altı ve kasıkta oluşması da söz konusudur.

Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kıl dönmesi tedavisi farklı şekillerde gerçekleştirilir. Hastalığın evresi dikkate alınır. Epilasyon, lokal bakım ve banyolar, kristalize fenol uygulaması gibi seçenekler ile tedaviden olumlu sonuç alınmaya çalışılır. Fakat, bazı durumlarda tek seçenek cerrahi operasyondur.

Kıl dönmesi ameliyatı; hastalıklı dokunun çıkartılması olarak tanımlanabilir. Ameliyatın ardından hareket kısıtlılığı gibi sorunlara rastlanabilir. Hasta; en geç sekiz hafta içerisinde iyileşir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!