Ripple, kötü iklim değişikliği senaryolarını önleme çabasının bir parçası olarak, 2030 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünü yineledi. Aynı amacın bir parçası olarak, dünya çapındaki birçok ülkenin de 2050 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdü bulunuyor.
27 Mayıs Perşembe günü Ripple, konu hakkında resmi Twitter hesabından bir tweet attı. Tweet’te Monica Long’un (RippleX Genel Müdürü) “Küresel Kripto ve FinTech Enerji Sürdürülebilirliği” başlıklı bir blog gönderisini paylaştı.
We're pledging to achieve carbon net-zero by 2030 and driving new research with leading universities that evaluates energy consumption across digital assets, credit card networks and cash. Learn more. https://t.co/IowNxi78J7
— Ripple (@Ripple) May 27, 2021
Ripple’ın blog gönderisine göre FinTech firması, blokzinciri ve dijital varlık endüstrisinin “küresel finans için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede kritik bir rol oynayacağına” inanıyor ve Ripple, 2030 yılına kadar karbon net sıfıra ulaşma sözü verdi ve XRP Ledger Vakfı, Energy Web ve Rocky Mountain Enstitüsü ile halka açık blokzincirlerini karbonsuzlaştırmak için ortaklık kurdu.
Energy Web tarafından 30 Eylül 2020’de yayınlanan bir Medium blog yazısı, “XRP Ledger’in dekarbonizasyonunu” duyurdu ve bu “dünya çapında blokzinciri teknolojileri için önemli bir çevresel zorluğu ele alan, halka açık bir blokzincirinin ilk yaygın dekarbonizasyonuna işaret etti.
EW’nin blog gönderisinde şu ifadeler yer aldı:
Ripple, hedefine ulaşmak için, Ripple’in kendi karbon ayak izini ölçmek ve ticari faaliyetleri için temiz, yenilenebilir enerji satın alarak ve karbon giderme teknolojisine yatırım yaparak azaltmak gibi çeşitli girişimlere kaynak yatırımı yapacak. Şirket ayrıca, kripto para biriminin benimsenmesinin çevresel etkisini araştırmak için University College London (UCL) ve Singapur Ulusal Üniversitesi ile ortaklık kuruyor.
Long’un gönderisinde şunlar belirtildi:
Şirkete göre, karbon emisyonlarını azaltmak için endüstriler arasında sürdürülebilir önlemlerin benimsenmesi, küresel ekonominin 2030 yılına kadar tahmini 26 trilyon dolar tasarruf etmesine yardımcı olabilir. Paranın üretimi ve hareketi kirliliğe ve ormansızlaşmaya katkıda bulunduğundan, bugün çoğu para biriminin çevre dostu olmadığını ekledi.
Firma, bazı kripto para birimlerinin önemli bir karbon ayak izine sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Bitcoin’i ele alan şirket, kripto para biriminin ”neredeyse her yıl Portekiz ülkesinin ortalama olarak tükettiği kadar enerji tükettiğini” iddia etti. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde bir röportajda XRP ile Bitcoin’i kıyasladı ve yalnızca XRP’nin “sıfır enflasyon dinamiğine” sahip olduğunu, çünkü daha fazla token oluşturulmayacağını öne sürdü.
Yazıda ayrıca, XRP Ledger’in yerel varlığı XRP’nin “değişmez yeşil yönleri ve ödeme ölçeklenebilirliği nedeniyle RippleNet’in İsteğe Bağlı Likidite (ODL) hizmetini güçlendirmek için özel olarak seçildiğinden” de bahsetti.
Kaynak: Coinkolik