DHA YURT BÜLTENİ- 12 

dha-yurt-bulteni-12-qS1OfnI8.jpg

Oksijen tüpüyle doktora saldırdı, kırdığı camın parasını ödedi ama cezadan kurtulamadı

TRABZON’da, hastanede Doktor Esra Ersöz Genç ile hemşire ve özel güvenlik görevlisine saldırıp, oksijen tüpüyle kovalayan, gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece konutu terk etmeme şartıyla serbest bırakılan İhsan Aydın (36), ‘Kamu malına zarar verme’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘Silahla tehdit’ ve ‘İş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından yargılandığı davada, 5 yıl hapse çarptırıldı. Aydın’ın, ceza alma ihtimaline karşın, indirim yapılacağını düşünerek hastanede kırılan camın parasını ödediği ortaya çıktı.

Olay, 26 Nisan 2020 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde meydana geldi. Kanser hastası babasını kaybeden İhsan Aydın, izole alana girmek istedi. Aydın, izin verilmeyince sağlık çalışanları ve özel güvenlik personeliyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Aydın ve bazı yakınları, iddiaya göre, camları kırıp, oksijen tüpüyle Doktor Esra Ersöz Genç’in yanı sıra hemşire ve özel güvenlik görevlisine saldırdı. Özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından etkisiz hale getirilen Aydın ile yanındaki yakınları, dışarıya çıkarıldı.

‘ÖFKEME MANİ OLAMADIM’
Hastanede gözaltına alınan İhsan Aydın, ifadesinde babasının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdiği ve öfkesini kontrol edemediğini ileri sürdü. “Doktora fiziksel bir saldırım olmadı. Babamın öldüğü haberi üzerine sinir krizi geçirdim. Babamın ölüm nedeniyle ilgili bazı sorularımız oldu, bunun üzerine gerginlik yaşandı. Öfkeme mani olamadım. Doktora saldırım olmadı” diye ifade veren Aydın, serbest kaldı.

‘OKSİJEN TÜPÜNÜ ALIP BİZİ KOVALAMAYA BAŞLADI’
Dr. Esra Ersöz Genç ise yaşadığı olayı sosyal medya hesabından, “Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. 5 kişi içeri daldılar. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum” sözleriyle paylaştı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
Paylaşımın arından gelen tepkiler üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, İhsan Aydın hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. Karar doğrultusunda polis ekipleri, İhsan Aydın’ı Sürmene ilçesinde yakalayarak, gözaltına aldı. Hakkında soruşturma başlatılan İhsan Aydın, sevk edildiği adliyede, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce, konutu terk etmeme şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDİANAMEDE OKSİJEN TÜPÜ ‘SİLAH’ SAYILDI
Ayak bileğine ‘elektronik kelepçe’ takılan İhsan Aydın hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, birden fazla kişiye eylem gerekçesiyle 5 yıldan 16,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ev hapsinde olan Aydın’ın, kadın doktoru kovaladığı ‘oksijen tüpü’ ise iddianameye ‘silah’ olarak girdi.

KIRDIĞI CAMA 650 TL ÖDEMİŞ
Hakkında 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan İhsan Aydın, karar duruşmasında son kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmadaki mütalaada aleyhine olan hususları reddeden Aydın, suç işleme kastı olmadığını savunarak beraatini talep etti. Mütalaayı kabul etmeyen müşteki taraf avukatı İbrahim Alp Ünlü ise tutuksuz sanık Aydın’ın, iddianamede yer alan tüm suç maddelerince cezalandırılmasını isteyerek, olayda hastanede kırılan cam için ödeme yapıldığına dikkati çekti. Avukat Ünlü, “Sanık tarafından bu camın kırılmasına ilişkin olarak kuruma 650 TL ödeme yapılmıştır. Madem olayı kabul etmiyorlardı, bu ödemeyi neden yaptılar. Bu nedenlerle sanığın cezalandırılmasını ve hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep ederizö dedi. Bunun üzerine söz alan İhsan Aydın, davada ceza alma ihtimaline karşın, indirim yapılması amacıyla zararı karşıladığını savundu.

5 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Duruşma sonunda İhsan Aydın, ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 5 ay, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 5 ay, ‘silahla tehdit’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ve ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 1 yıl 15 gün olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelinin adliyeye sevki (ARŞİV)
-Detaylar (ARŞİV)
Haber-Kamera: Fatih TURAN-Kadir ÖZEN/ TRABZON- DHA 

==========================

Manavgat’ta denizde çıkan hortum kıyıya ulaşmadan kayboldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde denizde çıkan hortum kıyıya ulaşmadan kayboldu.

Manavgat’ın Çenger ve Kızılot mahalleleri arasında denizde saat 14.00 sıralarında hortum çıktı. Kıyıya yaklaşık 500 metre uzaklıkta oluşan hortum bir süre su yüzeyinde ilerledi. Bir ara kıyıya kadar yaklaşan hortum daha sonra ortadan kayboldu. Alanya- Manavgat karayolunda araçlarıyla ilerleyenler de hortumu cep telefonlarıyla görüntüledi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Hortumun görüntüsü (Vatandaş kamerası)
HABER: Mithat ABAKAN- KAMERA: MANAVGAT (Antalya), (DHA)

==========================

Yaya geçidinde milli atletin ayağının üzerinden otomobilin geçmesi kamerada

ÇORUM’da milli veteran atlet Abdullah Yılmaz (53) yaya geçidinden yolun karşı tarafına geçmek istediği sırada otomobil lastiğinin ayağı üzerinden geçmesi sonucu yaralandı. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansırken, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaza saat 14.00 sıralarında Gazi Caddesi Hürriyet Parkı karşısında meydana geldi. Çorum İl Özel İdare Gençlikspor’lu milli veteran atlet  Abdullah Yılmaz,   yolun karşısına geçmek için yaya geçidini kullanmak istedi. Ancak bu sırada sürücüsü ve plakası bilinmeyen otomobilin tekeri Yılmaz’ın sol ayağının üzerinden geçti.  Yaralanan Yılmaz, olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nede tedavi altına alındı. Şikayet üzerine inceleme başlatan polis ekipleri, kaçan sürücüsü yakalamak için çalışma başlattı.
Bu arada kaza anı da çevrede bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

‘CANIM ÇOK YANDI’
Tedavisi süren ve durumu iyi olan Abdullah Yılmaz, şikâyetçi olduğunu söyledi. Kaza anını anlatan Yılmaz, “Faturamı yatırdım ve karşı büfeden ekmek almak için yolun karşısına geçiyordum. Yanımdan geçen otomobilin tekeri sol ayağımın üstünden geçti. Canım çok yandı. Bağırmama rağmen otomobil sürücüsü durmadıö dedi.
Kentte milli veteran atlet Abdullah Yılmaz, en son İstanbul’da düzenlenen Masterler Türkiye Şampiyonası’nda yarışmış ve Türkiye üçüncüsü olmayı başarmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yaralı ambulans içi
-Görgü tanığı röp.
-Milli atlet hastanede açıklama
-Güvenlik kamerası
 -Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

==========================

Kocaeli’de vaka sayısı artmaya devam ediyor

KOCAELİ’de koronavirüs vaka sayıları 100 bin kişide 262,11’e yükseldi. Vaka sayısının hızla artmaya devam ettiği kentte, sokaklarda maskesiz dolaşmaya devam eden kişiler ise duyarlı vatandaşları korkutuyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kriterlerde ‘Çok Yüksek Riskli İller’ grubunda yer alan Kocaeli’de 100 bin kişide 176.39 olan vaka sayısı, Sağlık Bakanlığı’nın dün açıkladığı koronavirüs haritasında 262,11’e yükseldi. Kentte polis sürekli kontrol ve uyarılarda bulunurken, sokaklarda maskesiz dolaşmaya devam eden kişiler ise vatandaşları korkutuyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasında ise kentin büyük çoğunluğunun yüksek riskli anlamına gelen kırmızı renginde olduğu görüldü.

‘EN ÇOK YAYILMA TOPLU BULUNULAN YERLERDE GÖZLEMLENİYOR’
Koronavirüsten korunmak için toplu bulunulan alanlardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan sağlık personeli Seray Çiçek Demir, “Maalesef biz de üzülerek tabloyu izliyoruz. Ben sağlık personeliyim. Biz önlemlere dikkat etmediğimiz sürece bu sayıların daha da artacağını düşünüyorum. Maalesef virüs mutasyon geçiriyor. Biz sağlık personeli olarak aşılı olmamıza rağmen bir yerlerde çok uzun süre oturmayı, ev ziyaretlerini tavsiye etmiyoruz. En çok yayılma zaten ev ziyaretlerinde, cenazelerde, düğünlerde, yani toplu bulunulan yerlerde gözlemleniyor. İnsanların el dezenfektanlarını çok sık kullanmalarını rica ediyorum. Maskelerini çok sık kullanmalarını ve 2 saat arayla değiştirmelerini rica ediyorum. Çünkü gerçekten çok kötü bir dönemdeyiz. Biz hafiflemesini, geçmesini beklerken sürekli bir atak dönemine geçiyoruz. Bunun için de hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Sadece bireysel değil, aynı gemi içinde olduğumuzun bilincinde olarak hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

‘İNSANLAR MASKE TAKMAYA İTİRAZ EDİYORLAR’
Dükkanına gelen müşterilerin maske takmak istemediğini söyleyen kuaför Vildan Canarslan, “Ben bayan kuaförüyüm. Salonumda bu anlamda çok sıkıntılar yaşıyorum. Müşteri sayısında sınırlama koyuyoruz. HES kodu, ateş ölçer gibi önlemlerimiz var. Ama nedense maske takmaya itiraz ediyorlar. Ona bir türlü çözüm bulamıyoruz. Uyardığımızda tepki gösteriyorlar. Ben kendimi korumak zorundayım. Salon misafirlerimi de korumak zorundayım. Ama insanlar çok duyarlı değiller bu konuda. Her şey devam ediyor. Hiçbir konuda yasak kurallarına uyulmuyor.” diye konuştu.

‘DOLMUŞ YERİNE TAKSİ İLE GELİYORUM’
Evinin önünden geçen dolmuşa binmekten korktuğu için taksiyle gidip geldiğini söyleyen Resul Piji, “Dolmuşlar bir sorun. Ben dolmuş yerine taksi ile geliyorum. Benim kapımın önünden dolmuş geçiyor, herkes iç içe. Ben şimdi neye güvenerek, nasıl bineyim? İnsanlar sosyal mesafeye uysun. Maskelerini taksın. Eski hayatımıza geri dönelim. Şu maskelerden kurtulalım.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sokaklardan kalabalık görüntüleri
– Anons
– Vatandaşlarla röpler
– Detay
HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

==========================

ATSO meclisinde 2 TL kararı alınan ekmek zammı valilik onayını bekliyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclisinde, 1.5 TL olan 200 gram ekmeğin, 210 grama yükseltilerek 2 TL’den satılmasına karar verildi. Yeni fiyat, Antalya Valiliği’nin itiraz sürecine göre uygulamaya geçirilecek.

Daha önce Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Fırıncılar Odası tarafından alınan karar gereği 1.5 TL olan 200 gramlık ekmeğe, 210 gram ve 2 TL olarak uygulanan zam kararı, Antalya Valiliği’nin itirazı üzerine mahkemeye taşınmıştı. Ticaret Mahkemesi kararıyla yürütmesi durdurulan ekmeğe zam kararı, haziran ayında netleşecek. Yaklaşık 2.5 ay önce ATSO 7’nci Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi de benzer bir karar aldı. ATSO’nun 30 Mart tarihli meclis toplantında, zam kararı onaylandı. Ancak yeni fiyatın uygulanmasıyla ilgili Antalya Valiliği’nin 15 günlük itiraz süreci beklenecek.

ZAM KARARI MECLİSTEN GEÇTİ
Ekmeğe zam kararıyla ilgili bilgi veren fırıncı esnafı ATSO yönetim kurulu üyesi Murat Totoş, yeni fiyatla ilgili sürecin yaklaşık 2.5 ay önce başladığını belirterek, “En son ekmekle ilgili zam bakanlık görüşüne tabi tutuldu. Biz ATSO’da 7’nci komitede bu kararı aldıktan sonra bakanlığa görüş sorduk. 1 aylık yasal süreç içerisinde bakanlık bize görüş vermediği için ATSO Meclisi’ne getirdik ve dün itibariyle meclis kararı alındı ama henüz uygulamaya koymadık. Çünkü valiliğin 15 günlük itiraz süreci var. Bir komisyon daha oluşacak ve netleştikten sonra yeni fiyatımız uygulanacak” diye konuştu.

AESOB’UN ZAMMI MAHKEMELİK OLDU
Yaklaşık iki yıldır 200 gram ekmek 1.5 TL iken yeni talebin 210 gram 2 TL şeklinde olduğunu söyleyen Murat Totoş, “AESOB da bizimle aynı kararı aldı ama valilik bu fiyatla ilgili Ticaret Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı aldı. Haziranda mahkemesi görülecek ve kesin karar verilecek. Tahmin ediyorum bizim aldığımız kararla ilgili de vali bey herhalde itiraz edecek ve mahkemelik olunacak. Ondan sonraki sürece bakacağız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Ekmek yapılışından detaylar
-Ekmeğin yakın plan görüntüleri
-Ekmeğin hamur haliyle fırına verilmesi
-Ekmeğin fırından pişmiş bir şekilde çıkarılması detay
-Ekmeğin raf üzerindeki toplu halde detay
-Ekmeğin kesim cihazında dilimlenmesi
-Müşteri detay
-Genel ve detaylar
HABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

Exit mobile version